10 საკვები, რომელიც დააჩქარებს სისხლში შაქრის შემცირების პროცესს!

სისხლში შაქრის სტაბილური დონე აუცილებელია ტიპი 2 დიაბეტის, ჰიპოგლიკემიის, ინსულტის, სიბრმავესა და ჰიპერტენზიის თავიდან ასაცილებლად.

სისხლში შაქრის დონის დაბალანსებით, შეგიძლიათ თავიდან აიცილოთ ჯანმრთელობის პრობლემები, როგორიცაა სიმსუქნე.

აქ არის რამოდენიმე საკვები, რომელსაც შეუძლია ეფექტურად შეამციროს და მოახდინოს სისხლში შაქრის დონის მოდულირება.

სანელებლები:
სანელებლები შესანიშნავია შაქრის დონის შესამცირებლად. არა მხოლოდ შაქრის, არამედ ქოლესტერინის დონეც შეიძლება მნიშვნელოვნად შემცირდეს სანელებლების მოხმარებით.

კვერცხი:
ეს არის კიდევ ერთი მნიშვნელოვანი საკვები, რომელსაც შეუძლია შეამციროს სისხლში შაქარი და ინსულინის გამოყოფა. ასევე ცნობილია, რომ კვერცხი ამცირებს სიმსუქნეს, მათი პერიოდული ჭამით.

დარიჩინი:
დარიჩინი იწვევს ღვიძლისა და მასთან დაკავშირებული კუნთების ინსულინთან კონტაქტს. ის ასევე ხელს უწყობს სისხლში შაქრის დონის მართვას, ასევე წონის ეფექტურ დაკლებას.

Ზეითუნის ზეთი:
ეფექტურად ამცირებს მუცლის ზრდას, ასევე პრაქტიკულად აბალანსებს სისხლში შაქრის დონეს ორგანიზმში.

მოცვი:
მოცვი არის ბიოაქტიური ინგრედიენტები, რომლებსაც შეუძლიათ გაზარდონ თქვენი მგრძნობელობა ინსულინის მიმართ. გარდა ამისა, დადგინდა, რომ მოცვი ამცირებს დიაბეტის განვითარების რისკს.

ალუბალი:
ალუბალი მდიდარია ანთოციანინებით, რამაც შეიძლება საოცრად გაზარდოს ინსულინის წარმოება დაახლოებით 50%-ით.

ჩიას თესლი:
ეს თესლი ასტაბილურებს სისხლში შაქრის დონეს. ასე რომ, თუ დიაბეტი გაწუხებთ, ამ თესლის ჭამამ ​​შეიძლება მნიშვნელოვნად შეამციროს სისხლში შაქრის დონე.

ძმარი:
თუ თქვენ უბრალოდ მიირთვით ნახშირწყლების მაღალი შემცველობა, ძმარი მნიშვნელოვნად გაგიუმჯობესებთ თავს. გარდა ამისა, ძმარს შეუძლია სისხლში შაქრის თანმიმდევრულად შემცირება.

ავოკადო:
როგორც წესი, ავოკადო ცხიმის წყაროდ ითვლება. მაგრამ ეს არის მონოგაჯერებული ცხიმი, რომელსაც შეუძლია გააუმჯობესოს ჯანმრთელობა სისხლში შაქრის თანაბარი განაწილების ხელშეწყობით. ეს იწვევს ინსულინის დაბალ გამოყოფას.

მანგო:
ითვლება, რომ მანგოს, 10 გრამ მანგოს ნაყოფი ყოველდღიურად შეუძლია ეფექტურად შეამციროს სისხლში შაქრის დონე.

Facebook კომენტარები