კალციუმის ნაკლებობა ბევრ ჩვენგანს აღენიშნება. ძვლების სისუსტე, კბილების მერყეობა, მტვრევადი ფრჩხილები – კალციუმის დეფიციტის სიმპტომებია. როცა ჩვენ კვერცხს დილით ვიმზადებთ ხოლმე, მის ყველაზე მნიშვნელოვან ნაწილს – ნაჭუჭს ვაგდებთ. მისი 90% კალციუმს შეიცავს. ამ რეცეპტის მერე თქვენ ისწავლით, როგორ მოამზადოთ კვერცხის ნაჭუჭისგან ფხვნილი.

მოაგროვეთ კვერცხის ნაჭუჭები. გარეცხეთ, აადუღეთ 10 წუთის განმავლობაში ბაქტერიების მოსაშორებლად. გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე. შედეთ კვერცხის ნაჭუჭები 20 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დანაყეთ. შეგიძლიათ მიირთვათ დღეში 2-ჯერ 1 სუფრის კოვზი ან დაუმატოთ ფაფებსა და ხაჭოს. ლიმონის წვენით, კალციუმის ორგანიზმში გაცილებით უკეთ შეიწოვება. ყველაზე მოსახერხებელია როგორც უკვე აღვნიშნეთ პატარა ჭურჭელში ჩაყრა და რამდენიმე წვეთი ლიმონის წვენი წავუსვათ. არ შეგეშინდეთ კოვზში მომხდარი “ფუსფუსის” რეაქციის. თქვენ შეგიძლიათ დაამატოთ ეს ნარევი სალათებს, სუპებს. მოზრდილებსაც და ბავშვებსაც შეუძლიათ კვერცხის ნაჭუჭის მიღება. ყველაზე პატარას უნდა მიეცეს ძალიან მცირე დოზები. გარდა ამისა, ასაკის გათვალისწინებით, დოზა შეიძლება იყოს 1,5-დან 3 გრამამდე დღეში.

ჩვენ ბევრ დაავადებას ვუმკურნალობთ: კვერცხის ნაჭუჭის ჭამა ხელს უწყობს კბილების გახრწნას, ოსტეოპოროზს, ზურგის პრობლემებს, ღრძილებიდან სისხლდენას, გაღიზიანებას და ალერგიას. თუ თქვენ გაქვთ ასთმა, კვერცხუჯრედის პროდუქტის გამოყენება დაგეხმარებათ თავდასხმებისგან გათავისუფლებაში, ან თუნდაც გაათავისუფლოთ ისინი. ტრადიციული მედიცინა ასევე გთავაზობთ თორმეტგოჯა ნაწლავის წყლულის სამკურნალო რეცეპტებს კვერცხის გარსის გამოყენებით. კვერცხის ნაჭუჭები დაგეხმარებათ დამწვრობის, ფაღარათის, გასტრიტის მკურნალობაში, ასევე შარდის ბუშტსა და თირკმელებში ქვების გასაქრობად.

ჩვენ ორგანიზმს ამდიდრებთ კალციუმით; კვერცხის ნაჭუჭი ბუნებრივი კალციუმის წყაროა, რომელიც ძალზე მნიშვნელოვანია ორგანიზმის სრულფასოვანი განვითარებისა და ფუნქციონირებისთვის. კალციუმის პოვნა ასევე შეიძლება სოდაში, თაბაშირში, ცარცში, მაგრამ მხოლოდ კვერცხის ნაჭუჭშია იგი თითქმის სრულად შეიწოვება ორგანიზმის მიერ. ასეთი თავსებადობა მდგომარეობს იმაში, რომ კვერცხუჯრედის შემადგენლობა თითქმის მთლიანად იგივეა, რაც ადამიანის ძვლები და კბილები. სხვათა შორის, ძალიან სასარგებლოა ქალებისთვის, რომლებიც მალე აპირებენ შვილებს ყოლას, შეავსონ კალციუმის მარაგი ორგანიზმში, რადგან მისი დეფიციტით მშობიარობა ძალიან რთული იქნება. პატარა ბავშვებს ვაძლევთ ნაჭუჭს ძვლის ქსოვილის ფორმირებისთვის: კვერცხის ნაჭუჭები ძალიან სასარგებლოა მცირეწლოვანი ბავშვებისთვის, რადგან სიცოცხლის პირველ 3 წლის განმავლობაში ძვლის ქსოვილი რეგულარულად ყალიბდება ჩონჩხის შესაქმნელად. სწორედ ამიტომ, კალციუმის დამატებითი მიღება ორგანიზმში ძალიან სასარგებლო იქნება.დაქუცმაცებული ჭურვები შეურიეთ ბავშვთა საკვებს. სხეულის კალციუმით გამდიდრების გარდა, ეს იქნება ანემიის, რაქიტისა და დიათეზის შესანიშნავი პრევენცია. 6 თვიდან 1 წლამდე ბავშვს აძლევენ ფხვნილს ჭურვიდან დანის წვერზე, 1-დან 3 წლამდე – ორჯერ მეტი.

რადიოაქტიური ნივთიერებების მოშორება; ადამიანის სხეული სწრაფად აგროვებს რადიოაქტიურ ნივთიერებებს – რადიონუკლიდებს, თუ ისინი გარემოშია. შედეგად, ისინი უარყოფითად მოქმედებენ ჯანმრთელობაზე, ამიტომ მათი ამოღება აუცილებელია. ამ მიზნით გამოიყენება კვერცხის ნაჭუჭები. შეგიძლიათ გამოიყენოთ 1/4 ჩაის კოვზი ყოველდღე, რამდენიმე კვირის განმავლობაში. თმის და ფრჩხილების გაძლიერება: კალციუმი ლამაზი თმისა და ფრჩხილების წყაროა. თუ გსურთ თქვენი თმა და ფრჩხილები ყოველთვის ლამაზად გამოიყურებოდეს, მაშინ მიიღეთ კვერცხის ნაჭუჭები კვირაში ერთხელ მაინც. ამისათვის მოიხმარეთ 1/3 ჩაის კოვზი ჭურვის ფხვნილი თევზის ზეთის 2 კაფსულთან ერთად.

მათეთრებელი თეთრეული; ჭურვი არის თეთრი და აქვს მათეთრებელი ეფექტი. განათავსეთ სარეცხის მანქანის ბარაბანი თეთრი ტანსაცმლის ან სამრეცხაოს გარეცხვის დროს. ყავის გემოს გაუმჯობესება: თუ გსურთ გააუმჯობესოთ ყავის გემო, დაამატეთ დაქუცმაცებული კვერცხის ნაჭუჭები ყავის თავზე ან დაამატეთ ყავის მადუღარის ფილტრში. გემო მნიშვნელოვნად ნათელი გახდება, ის მწარე არ იქნება, ვინაიდან კალციუმი ანეიტრალებს მჟავას. გარდა ამისა, როდესაც ნაჭუჭები დაემატება,იძირება  ფსკერზე. ჩვენ ვასუფთავებთ სამზარეულოს ჭურჭელს: დააქუცმაცეთ კვერცხის ნაჭუჭები. ჩადეთ ქვაბში ან თერმოსში. შეავსეთ ნახევარი წყლით, კარგად შეანჯღრიეთ და გააჩერეთ მთელი ღამის განმავლობაში. დილისთვის ჭურჭელი სუფთა იქნება. ეს მეთოდი შესაფერისია კირქვის და ნალექების მოსაშორებლად. ნაჭუჭები ასევე ასუფთავებს ტაფებსა და საცხობ ფირფიტებს. დაქუცმაცებული ნაჭუჭები ჩაასხით ცხიმიან ტაფაში, წაუსვით ღრუბელი.

ჩვენ ვიყენებთ მას ბაღში: გარეცხეთ კვერცხის ნაჭუჭები, გააშრეთ და დაჭერით ნებისმიერი მოსახერხებელი გზით. დაამატეთ იგი ნიადაგში თქვენი ბაღის გათხრების წინ. 1 კვადრატული მეტრისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ დაახლოებით 100 კვერცხის ნაჭუჭი. ეს მეთოდი მნიშვნელოვნად შეამცირებს ნიადაგის მჟავიანობას. დამუშავების ეს მეთოდი განსაკუთრებით კარგია პომიდვრის, კიტრისა და კარტოფილის დარგვამდე. შიდა მცენარეების სასუქი; ჩაყარეთ კვერცხის ნაჭუჭები და დაასხით წყალი. ერთი დღის შემდეგ შეგიძლიათ გამოიყენოთ ეს წყალი შიდა და ბაღის მცენარეების მორწყვისთვის. სასარგებლო ნივთიერებები, რომელსაც შეიცავს გარსი, შესანიშნავი სასუქია.

Facebook კომენტარები