9 წარმოუდგენელი მიზეზი, თუ რატომ უნდა მიირთვათ ნიახური ყოველ საღამოს!
როდესაც ვსაუბრობთ ჯანსაღ საკვებზე, განსაკუთრებით ბოსტნეულსა და ხილზე, უმეტესობა მაშინვე გვგონია ვაშლი, ლიმონი, ისპანახი და პომიდორი. მაგრამ არა – ნიახური.
თუმცა, ნიახური წარმოუდგენლად ჯანსაღი მწვანილია, რომელსაც შეუძლია ჯანმრთელობის სარგებლობის უსასრულო სია მოგვაწოდოს, ამიტომ ამ სტატიის წაკითხვის შემდეგ აუცილებლად დაამატებთ მას თქვენს რეგულარულ მენიუში.
აქ არის მისი საოცარი ჯანმრთელობის სარგებელი:
- ნიახური ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას: ის ნამდვილად ეხმარება საჭმლის მონელებას. ეს არის წყლის მდიდარი წყარო, რომელიც უხსნად ბოჭკოებთან ერთად აწესრიგებს განავალს. რჩევა: დიარეის შემთხვევაში მოერიდეთ ნიახურის ჭამას, რადგან მას აქვს ძლიერი შარდმდენი და გამწმენდი თვისებები.
- ნიახური ხსნის ანთებას. მისი მოხმარება მოგიხსნით აკნეს, ასთმის, სახსრების ტკივილს, ასევე ფილტვების ინფექციებს.
- არეგულირებს ტუტე ბალანსს. ნიახური არეგულირებს ორგანიზმში pH დონის ბალანსს და ხელს უშლის სისტემის მჟავიანობას.
- ნიახური აქვეითებს არტერიულ წნევას: შეიცავს აქტიურ ნაერთებს, რომლებიც ცნობილია როგორც ფთალიდები, რომლებიც აუმჯობესებენ სისხლის მიმოქცევის სისტემას, ხოლო უმი ნიახურის ჭამა ამცირებს მაღალ წნევას.
- ნიახური მკურნალობს „ცუდ“ ქოლესტერინს: ნიახური შეიცავს ბუტილფტალიდის სახელით ცნობილ ინგრედიენტს, რომელიც უზრუნველყოფს მის არომატს და გემოს და ეს ინგრედიენტი ამცირებს ცუდ ქოლესტერინს!
- ის შეიცავს “კარგ” მარილებს. ნიახური შეიცავს ბუნებრივ, ორგანულ ნატრიუმს. ეს სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანია საერთო ჯანმრთელობისთვის.
- ის მხარს უჭერს თვალის ჯანმრთელობას. ნიახურის დიდ ღეროს აქვს A ვიტამინის ყოველდღიური მოთხოვნილების 10%-მდე, რომელიც იცავს თვალებს და იცავს ასაკთან დაკავშირებული მხედველობის გადაგვარებისგან.
- ნიახური ხელს უწყობს წონის დაკლებას. ნიახურის დიდი ღერო შეიცავს მხოლოდ 10 კალორიას, ამიტომ თავისუფლად დაამატეთ იგი სალათებსა და სუპებში.
- ის ამცირებს სტრესს: ნიახური ამშვიდებს ნერვულ სისტემას დიდი რაოდენობით მინერალების, განსაკუთრებით მაგნიუმის, ასევე ეთერზეთის გამო. ამრიგად, ის ამცირებს სტრესს და საღამოს მირთმევის შემთხვევაში, ის დაგეხმარებათ ადვილად დაიძინოთ.
რჩევები:
- ყოველთვის აირჩიეთ ნიახურის ახალი, ხრაშუნა ფოთლებით.
- ნიახური საუკეთესოა ორთქლზე მოხარშული – ამ გზით ის ინარჩუნებს გემოს და საკვები ნივთიერებების 99%-საც კი.
- ახლად დაჭრილი ნიახური ბევრად უკეთ ინარჩუნებს საკვებ ნივთიერებებს, ვიდრე თუ დაჭრით და საათობით შეინახავთ.
- რაც უფრო მუქია ნიახურის ფერი, მით უფრო ძლიერია გემო.