ჯანჯაფილის ჩაი და მისი სარგებელი, რომელიც საოცარი თვისებებით გამოირჩევა

ჯანჯაფილი არის ძალიან გავრცელებული და ხშირად გამოყენებადი ინგრედიენტი სამზარეულოში, რომელსაც მთელ მსოფლიოში იყენებენ. მის გამორჩეულ სურნელსა და გემოს შეუძლია სხვადასხვა კერძების არომატიზირება.

მას ასევე აქვს მრავალი სამკურნალო თვისება. ჯანჯაფილი არის ვიტამინების A, C, E და B კომპლექსის, ასევე მაგნიუმის, ფოსფორის, კალიუმის, რკინის, თუთიის, კალციუმის და ბეტა-კაროტინის კარგი წყარო.

გარდა ამისა, მას აქვს ანთების საწინააღმდეგო, ანტისპაზმური, სოკოს საწინააღმდეგო, ანტიბაქტერიული და ანტივირუსული თვისებები, რაც ხელს უწყობს ჯანმრთელობის პრობლემების მკურნალობას და პრევენციას.

ინგრედიენტები ჯანჯაფილის ჩაისთვის

პროდუქტის შემადგენლობა:

  • უმი ჯანჯაფილის 4-6 თხელი ნაჭერი
  • 1½-2 ჭიქა გაფილტრული წყალი
  • ცოტა ლიმონის წვენი
  • 1-დან 2 სუფრის კოვზი უმი თაფლი

მომზადების წესი:

  1. ჯანჯაფილის ფესვი გაასუფთავეთ და კარგად გარეცხეთ.
  2. ჯანჯაფილი დავჭრათ თხელ ნაჭრებად.
  3. 1½ ჭიქა გაფილტრული წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე.
  4. დაამატეთ ჯანჯაფილის ნაჭრები.
  5. დააფარეთ სახურავი და ადუღეთ 10 წუთი.
  6. წყალი გადაწურეთ.
  7. გაწურეთ ლიმონი თქვენი გემოვნებით.
  8. დაუმატეთ 1-დან 2 სუფრის კოვზ უმი თაფლს.
  9. მოურიეთ და მიირთვით ცხელი ჯანჯაფილის ჩაი.

თუ ცივი ჩაი გსურთ, ჩაი შედგით მაცივარში 30 წუთით. სუფრასთან მიტანამდე დაამატეთ ყინულის რამდენიმე კუბიკი.

ასევე შეგიძლიათ, ჩაყაროთ პიტნის ახალი ფოთლები, 1 პატარა დარიჩინის ჯოხი ან ჯანჯაფილის რამდენიმე ნაჭერი უფრო გამაგრილებელი ჩაის მოსამზადებლად.

შეგიძლიათ დღეში 3 ჭიქა ჯანჯაფილის ჩაი დალიოთ. მოერიდეთ ჯანჯაფილის ჩაის ჭარბი დალევას, რადგან ამან შეიძლება გამოიწვიოს მრავალი გვერდითი მოვლენა.

აქ ჩამოთვლილია ჯანჯაფილის ჩაის 5 ყველაზე სასარგებლო თვისება.

1. აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას
ჯანჯაფილის ჩაი ხელს უწყობს სისხლის მიმოქცევის გაუმჯობესებას ოპტიმალური ჯანმრთელობისთვის.

გარდა ამისა, ჯანჯაფილის ამინომჟავები მნიშვნელოვან როლს ასრულებენ სისხლის მიმოქცევის გაუმჯობესებაში, რაც ხელს შეუწყობს გულ-სისხლძარღვთა პრობლემების რისკის შემცირებას.

2. უზრუნველყოფს ტკივილის შემსუბუქებას
ჯანჯაფილი შეიცავს ნაერთს, რომელსაც აქვს ანთების საწინააღმდეგო თვისებები. გარდა ამისა, ჯანჯაფილი ხელს უწყობს COX-2-ის ბლოკირებას, ქიმიკატის ორგანიზმში, რომელიც იწვევს ტკივილს. მისი ანთების საწინააღმდეგო და ანტიოქსიდანტური თვისებები ხელს უშლის კუნთებისა და სახსრების ტკივილს.

3. ამსუბუქებს მენსტრუალურ დისკომფორტს
ერთიდან ორ ფინჯან ჯანჯაფილის ჩაის შეუძლია ეფექტურად გაათავისუფლოს მენსტრუალური კრუნჩხვები და სხვა დაკავშირებული დისკომფორტი. ის ასევე კარგი საშუალებაა პრემენსტრუალური სინდრომისთვის (PMS).

თბილი ჯანჯაფილის ჩაი ხელს უწყობს ტკივილის შემსუბუქებას და კუნთების მოდუნებას, რითაც მცირდება მენსტრუალური კრუნჩხვები.

4. აქრობს გულისრევას და საჭმლის მონელების დარღვევას
თუ გაწუხებთ გულისრევა ან ღებინება, მისი მკურნალობა შეგიძლიათ რამდენიმე ფინჯანი ჯანჯაფილის ჩაით. აქტიური ინგრედიენტები რომელსაც შეიცავს ჯანჯაფილის ფესვები, გავლენას ახდენს ნერვულ სისტემაზე, კუჭსა და ნაწლავებზე.

ეს თავის მხრივ ხელს უწყობს გულისრევის, ღებინების და საჭმლის მონელების დარღვევას, ასევე გაზების, მუცლის ტკივილის, შებერილობის და დიარეის შემცირებას. ის ასევე ეხმარება ვირუსთან ან ბაქტერიებთან ბრძოლაში, რომლებიც იწვევენ დიარეას ან საჭმლის მონელებას.

5. აძლიერებს იმუნურ სისტემას
ჯანჯაფილის ჩაი ხელს უწყობს იმუნიტეტის ამაღლებას ჯანჯაფილის ანტიოქსიდანტური თვისებებიდან გამომდინარე. ძლიერი იმუნური სისტემა ნიშნავს, რომ ნაკლებად ხშირად დაავადდებით და უფრო სწრაფად გამოჯანმრთელდებით.

ჯანჯაფილს ასევე აქვს ანტიმიკრობული, ანტისეპტიკური, ანტიბიოტიკი და ანთების საწინააღმდეგო თვისებები, რაც დაგეხმარებათ თავიდან აიცილოთ მრავალი ჯანმრთელობის პრობლემა და ინფექცია. გარდა ამისა, შეიცავს ქრომს, მაგნიუმს და თუთიას, რაც ხელს უწყობს იმუნური სისტემის გაძლიერებას.

 

Facebook კომენტარები