შინ დამზადებული იოგურტი: საოცარი გემო და სარგებელი!

Vairkoseti

შინ დამზადებული იოგურტი: საოცარი გემო და სარგებელი!Poleznyj i ochen vkusnyj domashnij jogurtიოგურტის მწარმოებელი არც კი გჭირდებათ!
იოგურტი მოზრდილებისა და ბავშვების საყვარელი პროდუქტია.
მაგრამ, სამწუხაროდ, მწარმოებლები ამატებენ პროდუქტს საღებავებს, კონსერვანტებს და სხვა ნივთიერებებს, რომლებიც არ საზიანოა ორგანიზმისთვის.
ამიტომ, მაღაზიაში ნაყიდი ალტერნატივა არის თვითნაკეთი იოგურტი, გემრიელი, ნატურალური, რომელიც საერთოდაც არ არის რთული მოსამზადებელი.

ინგრედიენტები : რძე 3,2-6%; მაწონი – არაჟანი 15%; ნაღები 10%,; კარაქი,
რეცეპტი: გამოდის 2 სახის იოგურტი – მკვრივი კონსისტენციის და მეორე უფრო თხევადი, თითქმის სასმელი.
იაფი ავიაბილეთები avia.ge

პირველისთვის – ვიყენებთ ნაღებს, მეორისთვის – რძეს.
ᲜᲐᲑᲘᲯᲘ 1_ ჩაასხით რძე ქვაბში და გაათბეთ 30-35 გრადუსამდე. თუ რძე არის UHT, მაშინ საკმარისია მხოლოდ მისი გახურება, თუ არის პასტერიზებული, შემდეგ უნდა აადუღოთ და გააცივოთ სასურველ ტემპერატურაზე.

ნაბიჯი 2_ გამთბარ რძეს დაუმატეთ მაწონი.
არაჟანი შეგიძლიათ ჩაყაროთ 1 ს.კ. და 1 ჩ.კ. გადინება ზეთი 1 ლიტრისთვის. რძე
მშრალი შემქმნელის კულტურების გათვალისწინებით, უნდა მიჰყვეთ ინსტრუქციას.

ნაბიჯი 3 _  აურიეთ საფუარი (არ არის საჭირო სრული დაშლის მისაღწევად) და დაასხით რძე ქილაში.
ჩვენ იგივე გავაკეთოთ ნაღებით. კრემი ასევე უნდა იყოს UHT.

ნანიჯი 4 _ შემდეგ, თქვენ უნდა ჩადოთ ქვაბები ქვაბში და ჩაასხით ცხელი წყალი მასში “მხრებზე”.
ამავე დროს, შეეცადეთ თავიდან აიცილოთ წყალი მომავალ იოგურტში. უმჯობესია ჯერ წყალი დაასხით, შემდეგ კი ქილები მოათავსოთ.
წყლის ტემპერატურა უნდა იყოს თითქმის ცხელი, მაგრამ ისე რომ ხელი მოითმინოს, ანუ არა მდუღარე წყალი – იოგურტის გადახურება არ არის საჭირო.
არ დაფაროთ ქილა სახურავებით !!!

ტაფას სახურავი დავხურეთ, პირსახოცით კარგად შევფუთეთ (ისე, რომ წყალი უფრო ნელა გაცივდეს) და დავივიწყოთ 6-8 საათი.
ამ დროის განმავლობაში უმჯობესია ქოთანს არ შეეხოთ ქილებით, არ გადაადგილდეთ ან ატაროთ იგი.
შეგიძლიათ დატოვოთ იგი პირდაპირ სასადილო მაგიდაზე მთელი ღამის განმავლობაში, ის მზად არის დილისთვის. 6 საათის შემდეგ – შედეგი.
იოგურტი პატარა ქილაში უფრო სქელი იყო. დიდი უფრო თხევადია.
შემდეგ ორივე ქილა მაშინვე მაცივარში გადავიდა, რომ დამწიფებულიყო.

პატარა ხრიკები
1. რაც უფრო ცხიმიანი რძეა, ჩემი აზრით, მით უფრო გემრიელია იოგურტი;
2. პატარა ქილებში, იოგურტი უფრო სწრაფად მწიფდება დროში;
3. რძე შეიძლება დატკბეს შაქრით მანამ, სანამ დამწყები არ დაემატება, შემდეგ კი იოგურტი ტკბილი იქნება;
4. თუ არაჟანით დადუღდებით, მაშინ უნდა გახსნათ პაკეტი, სანამ მას რძეში არ ჩადებთ.
არაჟანი, რომელიც მაცივარში მხოლოდ ერთი დღეა გაჩერებული, ძალიან კარგ იოგურტს “ამზადებს”;
5. მაქსიმალური დროა 8 საათი, რომლის განმავლობაშიც უნდა მოხდეს იოგურტის დუღილი. ზედმეტი იოგურტი არ არის ძალიან გემრიელი.
თუ ეს დრო არ არის საკმარისი, მაშინ საფუარი არ არის ძალიან კარგი;
6. დასრულებული იოგურტი შეიძლება მაცივარში 3-4 დღის განმავლობაში დადგეს.

იოგურტის დანამატები
მუსლი, ჯემი, ახალი კენკრა და ხილი, შედედებული რძე, თაფლი, თხილი, მაგრამ ყველაზე გემრიელი არის ვაშლის ნამსხვრევები.
ასე რომ, ეს არის იოგურტის მომზადების გზა საყოფაცხოვრებო ტექნიკის, თერმოსების და ელემენტების გამოყენების გარეშე.

აუცილებლად სანახავი:მიირთვით 1 კიტრი ყოველდღე და ნახეთ რა დაემართება თქვენს ორგანიზმს საჭირო და სასარგებლო ინფორმაციაა.

Facebook კომენტარები
Vairkoseti