6 მიზეზი, თუ რატომ უნდა დაიწყოთ ჯანჯაფილის ჩაის დალევა და როგორ მოვამზადოთ ის სწორად!

ჯანჯაფილის ჩაი ძალიან სასარგებლოა თქვენი ჯანმრთელობისთვის, აქ არის 6 მიზეზი, თუ რატომ უნდა გახადოთ ის თქვენი ყოველდღიური რაციონის ნაწილად.

1. აქვს ანთების საწინააღმდეგო თვისებები.

ქრონიკული ანთება ზრდის ჯანმრთელობის მრავალი პრობლემის რისკს, როგორიცაა:

  • ართრიტი,
  • პოდაგრა,
  • რევმატიზმი,
  • დიაბეტი,
  • აუტოიმუნური დაავადებები,
  • გულ-სისხლძარღვთა პრობლემები,
  • რესპირატორული პრობლემები,
  • ალცჰეიმერის დაავადება.

ჯანჯაფილის ჩაი შესანიშნავია ანთების შესამცირებლად, რადგან მას აქვს ძალიან ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო თვისებები.

2. დაგეხმარებათ იმუნიტეტის გაძლიერებაში.

ჯანჯაფილის ჩაი შეიცავს ჯინჯეროლს და ჯინჯერდიოლს, რომლებიც იმუნიტეტის გამაძლიერებელი ნაერთებია. გარდა ამისა, ის აძლიერებს იმუნურ სისტემას სოკოს საწინააღმდეგო, ანტიბაქტერიული და ანტივირუსული თვისებების გამო. ჯანჯაფილის ჩაის რეგულარული მოხმარება ხელს უშლის ინფექციებს და გრიპს.

3. ის დაგეხმარებათ საჭმლის მომნელებელი პრობლემებისგან განთავისუფლებაში.

მის მრავალ სარგებელს შორის აღსანიშნავია საჭმლის მომნელებელი პრობლემების დროს დახმარების და ზოგადად საჭმლის მომნელებელი ფუნქციის გაუმჯობესების უნარი. ეს სარგებელი ეფუძნება ჯინჯეროლების და შოგაოლის არსებობას, რომლებიც ასევე ზრდის საკვები ნივთიერებების შეწოვას.

ჯანჯაფილი დაგეხმარებათ:

  • ყაბზობის,
  • კუჭის აშლილობის,
  • შებერილობის,
  • გულისრევის,
  • ღებინების,
  • კრუნჩხვების,
  • დიარეის და განსაკუთრებით საჭმლის მომნელებელი პრობლემების დროს.

4. აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას.

ჯანჯაფილი აუმჯობესებს სისხლის ნაკადს, რაც ამცირებს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების რისკს, როგორიცაა მაღალი წნევა და მაღალი ქოლესტერინი.

ჯანჯაფილი ასევე ხელს უშლის ინსულტს და გულის შეტევას არტერიული ბლოკირების გაწმენდით, რომლებიც გროვდება არტერიის კედლების გარსში და ზღუდავს სისხლის ნაკადს.

5. ის აუმჯობესებს ტვინის მუშაობას.

ეს საოცარი ჩაი გაგიუმჯობესებთ მეხსიერებას, კონცენტრაციას და შემეცნებით შესაძლებლობებს. გარდა ამისა, ის იცავს ტვინის ჯანმრთელობას ანთების, სტრესისა და აპოპტოზისგან.

როგორ მოვამზადოთ ჯანჯაფილის ჩაი – ინგრედიენტები:

2102484 w2121h1414cx1061cy707cxt0cyt0cxb2121cyb1414 jpg 696x464 1

  • ჯანჯაფილი – 4 ან 6 ნაჭერი
  • ნატურალური თაფლი
  • წყალი – 1 ჭიქა
  • ადუღეთ წყალი და დაამატეთ ჯანჯაფილი.
  • ადუღეთ 15 წუთი, შემდეგ გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურამდე.
  • დაამატეთ თაფლი გემოვნებით.

მზადაა! ისიამოვნეთ და მიიღეთ ჯანმრთელობის ყველა სარგებელი ამ საოცრად სასარგებლო სასმლისგან!

Facebook კომენტარები