3 აუცილებელი საკვები ნაწლავის ფლორის აღსადგენად!
ამ სტატიაში ჩვენ აგიხსნით, თუ როგორ შეგიძლიათ ნაწლავის მოწესრიგება და მისი ფლორის ბუნებრივი გზით აღდგენა. ჩვენ ასევე მოგიყვებით საუკეთესო საკვებზე, რომელიც შეიცავს პრობიოტიკებს.
როგორც წესი, ნაწლავებს დიდ ყურადღებას არ ვაქცევთ. თუმცა, ნაწლავი, რომელიც არ ფუნქციონირებს დაბალანსებულად, არის ორგანიზმისთვის ტოქსინების წყარო და ასევე ხელს უშლის საკვებიდან საკვები ნივთიერებების სწორად შეწოვას.
ფლორა განისაზღვრება, როგორც ბაქტერიების ჯგუფი, რომლებიც ცხოვრობენ კონკრეტულ ტერიტორიაზე. ნაწლავის ფლორა ეხება ბაქტერიების ჯგუფს, რომლებიც ცხოვრობენ ნაწლავებში. ნაწლავის ფლორა ძალიან მნიშვნელოვანია მეტაბოლიზმისა და ჩვენი იმუნური სისტემისთვის.
პრობიოტიკები
პრობიოტიკები ცოცხალი ბაქტერიებია, რომლებმაც გაიარეს ბუნებრივი დუღილის პროცესი. ეს მიკროორგანიზმები ხელს უწყობენ თქვენი იმუნური სისტემის გაძლიერებას და ნაწლავური ფლორის აღდგენას. თქვენი ნაწლავური ფლორა შეიძლება განიცდიდეს ცუდი კვების, ანტიბიოტიკების და ნაწლავების პრობლემებს.
პრობიოტიკების ყოველდღიური მოხმარება ხელს შეუწყობს ჯანმრთელობის ზოგიერთი პრობლემის მოგვარებას ან თუნდაც მნიშვნელოვნად შეამცირებს მათ გამოვლინებებს:
- ყაბზობა.
- გაზები და მეტეორიზმი.
- მუცლის შებერილობა ჭამის შემდეგ.
- გაღიზიანებული ნაწლავის სინდრომი.
თქვენ აუცილებლად უნდა მიირთვათ შემდეგი საკვები:
1. იოგურტი
იოგურტი არის ძალიან ჯანსაღი საკვები, რომელიც დაგეხმარებათ ნაწლავური ფლორის აღდგენაში. საკუთარი იოგურტის დამზადებით თავიდან აიცილებთ ფერებს, გემოსა და შაქარს, რომელსაც ემატება მაღაზიებში გაყიდულ არომატიზებულ იოგურტს.
იოგურტის სახლში დამზადება ბევრად უფრო ადვილია, ვიდრე ფიქრობთ. უფრო მეტიც, ასეთ ნატურალურ პროდუქტს აქვს გემრიელი გემო.
2. კეფირი
კეფირი კიდევ უფრო სასარგებლოა ჯანმრთელობისთვის და საჭმლის მონელებისთვის, ვიდრე იოგურტი, რადგან ის მდიდარია ცოცხალი საფუარით და შეიცავს ნაკლებ ლაქტოზას. ოდნავ მომჟავო გემო აქვს, მაგრამ შეგიძლიათ ცოტაოდენი თაფლით ან აგავას სიროფით დატკბეთ.
მნიშვნელოვანია აღინიშნოს, რომ არსებობენ ადამიანები, რომლებსაც აქვთ ლაქტოზას აუტანლობა, მაგრამ მაინც კარგად ითვისებენ ფერმენტირებულ ლაქტოზას საკვებს.
3. მჟავე კომბოსტო
მჟავე კომბოსტო ტიპიური პროდუქტია ევროპის ბევრ ქვეყანაში, სადაც მას მიირთმევენ როგორც გვერდით კერძს ხორცთან და თევზთან ერთად საჭმლის მონელების დასახმარებლად. მიიღება კომბოსტოს ფოთლების წყალთან და მარილით დუღილით. მჟავე კომბოსტოს სახლში მოხარშვა უკეთესია, რადგან მაღაზიაში ნაყიდ პროდუქტს გაცილებით ნაკლები კვებითი ღირებულება აქვს.