ეს არის უზომოდ ჯანსაღი ბოსტნეული, თუმცა მის შესახებ მხოლოდ ზოგიერთმა იცის!

ამ სუპერ საკვებს შეუძლია გააძლიეროს თქვენი ჯანმრთელობა მრავალი გზით!

რკინითა და C ვიტამინით მაღალი შემცველობით, წიწმატი ერთ-ერთი ყველაზე ჯანსაღი ბოსტნეულია პლანეტაზე. ის უფრო მეტ რკინას იძლევა ვიდრე ისპანახი და C ვიტამინს ვიდრე ლიმონი და ფორთოხალი. საკმაოდ საოცარი, არა?

მაგრამ მიუხედავად იმისა, რომ სუპერ მკვებავია, ეს ბოსტნეული უგულებელყოფილი იყო ბოლო რამდენიმე ათწლეულის განმავლობაში. წიწმატი ევრაზიაში იყო გაშენებული, მაგრამ დღეს ის გაიზარდა მსოფლიოს სხვადასხვა კუთხეში.

ამ სუპერ საკვებს შეუძლია გააძლიეროს თქვენი ჯანმრთელობა მრავალ დონეზე. სიაში შედის:

  • ებრძვის ოქსიდაციურ სტრესს ორგანიზმში,
  • უზრუნველყოფს ძლიერ ანტიოქსიდანტურ ეფექტს,
  • ასუფთავებს სისხლს,
  • აღადგენს უჯრედებს ორგანიზმში,
  • ხელს უწყობს მადის კონტროლს,
  • შლის ტოქსინებს ორგანიზმიდან.

wiwmati

ბევრი დიეტოლოგი გვირჩევს ამ სუპერ ჯანსაღი ბოსტნეულის მიღებას ახალი წვენის სახით, მაგრამ არა სუფთა სახით. სუფთა წვენმა შეიძლება გამოიწვიოს ყელის და კუჭის ანთებითი პროცესი, ამიტომ წვენი ყოველთვის უნდა განზავდეს წყლით 1:5 თანაფარდობით (შესაბამისად – წვენი და წყალი). ასევე მნიშვნელოვანია იცოდეთ, რომ წვენი არ უნდა მიირთვათ ყოველდღე, მაგრამ ორი დღის შემდეგ – შეგიძლიათ.

წიწმატის წვენი სასწაულებს ახდენს არა მხოლოდ შიანაგანად, არამედ გარეგანი გამოყენებითაც.

მართლაც, ამ წვენის აქტუალურ გამოყენებას შეუძლია მრავალი კანის პრობლემის მკურნალობა, მათ შორის კანის ნაოჭები და დაბერების ლაქები, თმის ცვენა და ა.შ.

მკურნალობა საკმაოდ მარტივია – უბრალოდ წაისვით წვენი დაზიანებულ ადგილზე ან გააკეთეთ წიწმატის კომპრესი. დაქუცმაცებული ფოთლების კომპრესა ძალზე სასარგებლოა მზის ლაქების გაჩენის შესამცირებლადაც.

არაერთმა ლაბორატორიულმა კვლევამ აჩვენა, რომ წიწმატი ამცირებს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების განვითარების რისკს.

წიწმატის სალათი:

  1. კარგად გარეცხეთ ფოთლები.
  2. შემდეგ ფოთლებს მოაყარეთ მარილი და ძმარი და გააჩერეთ ერთი საათი.
  3. დაუმატეთ დაფქული ნიორი, ზეითუნის ზეთი, ლიმონის წვენი და პილპილი.
  4. დარწმუნდით, რომ სალათი მოამზადეთ ჭამამდე 3 საათით ადრე.

ეს სალათი შესანიშნავი დამატებაა ნებისმიერ კერძთან!

Facebook კომენტარები