არ გადაყაროთ კვერცხის ნაჭუჭი, ის ძალიან მდიდარია სასარგებლო ნივთიერებებით! ნახეთ მისი გამოყენების საუკეთესო მეთოდი!
ამის წაკითხვის შემდეგ თქვენ შეწყვეტთ კვერცხის ნაჭუჭის გადაყრას!
ადამიანთა უმეტესობა ყრის კვერცხის ნაჭუჭს, სავარაუდოდ, არ იციან რომ ის ჯანმრთელობისთვის მნიშვნელოვან სარგებელს იძლევა.
კერძოდ, ნაჭუჭი კალციუმის საუკეთესო ბუნებრივი წყაროა და ორგანიზმი მას ადვილად ითვისებს და მეტაბოლიზებს. კვერცხის ნაჭუჭი ასევე მდიდარია სხვა სასარგებლო ნივთიერებებით.
კალციუმი, რომელიც არის ნაჭუჭში, სინამდვილეში იგივეა, რაც ჩვენს ძვლებსა და კბილებში არსებული კალციუმი, და ამას უდიდესი მნიშვნელობა აქვს ჩვენი ნერვებისთვის, კუნთებისთვის და ძვლებისთვის.
ნახევარი სუფრის კოვზი კვერცხის ნაჭუჭის ფხვნილი შეიცავს დაახლოებით 1000-1500 მგ კალციუმს, რაც ზრდასრულთათვის რეკომენდებული დღიური მოხმარების თითქმის 90%-ს შეადგენს.
მრავალრიცხოვანმა კვლევებმა აჩვენა, რომ ორგანიზმი ადვილად ითვისებს კალციუმს კვერცხის ნაჭუჭის ფხვნილიდან. ეს ფხვნილი ასევე ამაგრებს ძვლებს, აქვეითებს ქოლესტერინს და არეგულირებს არტერიულ წნევას.
აი, რამდენად მარტივია ჭურვის გამოყენება:
ბაქტერიების მოსაკლავად კვერცხები 10 წუთის განმავლობაში უნდა მოხარშოთ, დატოვეთ გასაცივებლად და შემდეგ დაფხვენით ნაჭუჭები ფხვნილის მისაღებად.
შეინახეთ ფხვნილი სტერილიზებულ ქილაში და შეგიძლიათ თავისუფლად დაამატოთ ის სმუზისა და მარცვლეულის ნატურალური კალციუმის დანამატის სახით.
ან კარგად გარეცხეთ უმი კვერცხის ნაჭუჭი, შემდეგ მოათავსეთ ქილაში და დაასხით ლიმონის წვენი ან ვაშლის ძმარი ისე, რომ დაიფაროს და გააჩერეთ 10-12 საათი. ა დროს კალციუმი გამოიყოფა და გადადის ხსნარში, რომელიც შეგიძლიათ მზა კერძს მოასხათ გემოვნების მიხედვით და ასმ სახით მიიღოთ მისი სარგებელი.