ჭარხალი ამცირებს არტერიულ წნევას და წმენდს ღვიძლს! საოცრად სასარგებლო მცენარე!

beet

უკეთესია, ვიდრე ნებისმიერი წამალი!

  • ჭარხალი შეიცავს ნიტრიტის წარმოუდგენლად მაღალ კონცენტრაციას, რაც კვლევების უმეტესობამ აჩვენა, რომ ამცირებს არტერიულ წნევას.

ლონდონის ბოლო კვლევებმა აჩვენა, რომ დღეში მხოლოდ 1 ჭიქა ჭარხლის წვენს შეუძლია მნიშვნელოვნად შეამციროს არტერიული წნევა.

მელბურნში ჩატარებულმა სხვა კვლევამ აჩვენა, რომ არტერიული წნევა ეცემა მხოლოდ 6 საათის შემდეგ, რაც დალევთ ნახევარი ლიტრი ჭარხლის წვენს.

Fresh beetroot and juice Carousel

  • მეცნიერებმა დაასკვნეს, რომ გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებით სიკვდილიანობის მაჩვენებელი საგრძნობლად ნაკლები იქნებოდა, თუ ადამიანები ხშირად მიირთმევდნენ ჭარხალს.
  • ჭარხალი ზრდის მთელი ორგანიზმის გამძლეობას, ასე რომ, მისმა მოხმარებამ შეიძლება შეამციროს დემენციის პროგრესირება.
  • მაშინაც კი, თუ თქვენ გაქვთ საჭმლის მომნელებელი პრობლემები ან ღვიძლის მცირე პრობლემები, დიეტოლოგები გირჩევენ ჭარხალს, რადგან ის ხელს უწყობს ტოქსინების გადამუშავების პროცესს.
  • მოხარშული ჭარხალი, პირველ რიგში, შესანიშნავი შარდმდენი და მოსადუნებელი საშუალებაა. ის ორგანიზმის ყველაზე კარგი გამწმენდია. ბოჭკოვანას, ორგანული ელემენტებისა და სხვა ნივთიერებების წყალობით, ჭარხალი შესანიშნავად არეგულირებს ორგანიზმში ნივთიერებათა ცვლის პროცესებს, აძლიერებს ნაწლავის პერსიტალტიკას, ანადგურებს ლპობის ბაქტერიებს.
  •   ჭარხალი შეიცავს დაბერების პროცესის ხელის შემშლელ B ჯგუფის ვიტამინებს და უხვად – ანტიოქსიდანტებს (ბეტა-კაროტინს, C ვიტამინს), P ვიტამინს, რომელიც ხელს უწყობს სისხლძარღვების ელასტიკურობის შენარჩუნებას, აქვს ალერგიის საწინააღმდეგო თვისება და აუმჯობესებს კუჭის მოქმედებას.
  • ყოველდღიურ მენიუში ჭარხლის ჩართვა განსაკუთრებით იმ ადამიანებს სჭირდებათ, რომელთაც მომატებული აქვთ ქოლესტერინი. ჭარხალი მდიდარია იოდით, რომელიც საჭიროა ფარისებრი ჯირკვლის ნორმალური ფუნქციობისთვის, მეხსიერებისთვის, ორგანიზმის ცხოველმყოფელობისთვის. განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია ის ორსულებისთვის, მეძუძური დედებისა და ბავშვებისთვის.
Facebook კომენტარები