გამოიყენეთ გოგრის თესლი ასთმის, ბრონქიტის, დიაბეტის და სხვა დაავადებების სამკურნალოდ!

ხასიათდება ანტიჰელმინთური, ჰეპატოპროტექტური, ნაღვლმდენი, ანთების საწინააღმეგო და ანტისეპტიკური თვისებებით. ძლიერი ანტიჰელმინთური მოქმედება დაკავშირებულია  კუკურბიტოლთან -ნივთიერებასთან რომელიც შედის  გოგრის თესლის ექსტრაქტში. ეს ნივთიერება  ანადგურებს ჰელმინთების კვერსხებს და ამავდროულად აფსოლუტურად უვნებელია ადამინის ორგანიზმისთვის.
გოგრის თესლის ექტრაქტი ასევე შეიცავს გლუტამინის მჟავას, არგინის,  ვიტამინებს (B3,B4,B9), ვიტამინ E  და მინერალებს (Fe,Mg,Cu,Mn,Ca,Zn,Se).

გოგრის თესლი შეიცავს 44%-დან 50%-მდე ზეთოვან ფრაქციას (მდიდარი მონო- და პოლიუჯერი ცხიმოვანი მჟავებით), ბოჭკოს მაღალი შემცველობით (23-27%), პროტეინებით (37%-დან 40%-მდე), მდიდარია მინერალებით, განსაკუთრებით თუთიით, მაგნიუმით და. კალიუმი, ვიტამინები, ფოლიუმის მჟავას მარილები (ფოლატები) და სხვა საკვები ნივთიერებები.

გოგრის სიროფი ასთმის, ხველის და ბრონქიტის დროს!

ინგრედიენტები:

  • 60 გრამი გოგრის თესლი
  • 2 სუფრის კოვზი ნატურალური თაფლი
  • 200 მლ გაწმენდილი წყალი
  • პროპოლისის ალკოჰოლური ნაყენის 20 წვეთი

აურიეთ ყველა ინგრედიენტი ბლენდერში ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

kak prigotovit pyure iz tyikvyi

მიიღეთ 1 ჩაის კოვზი 5-ჯერ დღეში. მისი გამოყენება შეუძლიათ 2 წელზე უფროსი ასაკის ბავშვებს, მაგრამ დოზა უნდა შემცირდეს ნახევრამდე 2-დან 7 წლამდე.

გოგრის თესლის ფქვილი ქოლესტერინის, ტრიგლიცერიდების, დიაბეტისა და ყაბზობისთვის.

ინგრედიენტები:

  • გოგრის თესლი
  • წყალი

გააჩერეთ თესლი წყალში რამდენიმე საათის განმავლობაში და გარეცხეთ. შემდეგ გააშრეთ ოთახის ტემპერატურაზე. გამხმარი თესლები მოათავსეთ ბლენდერში და დააბლენდერეთ წვრილი ფხვნილის მიღებამდე.

შეინახეთ ფქვილი თავსახურიან ქილაში. რეკომენდებული დოზაა არაუმეტეს 3 სუფრის კოვზი დღეში.

ეს ფქვილი შეიძლება დაემატოს მზა სუპებს, სალათებს და დესერტებს.

გაითვალისწინეთ, რომ რაც უფრო მაღალ ტემპერატურაზე მუშავდება გოგრის თესლი, მით უფრო ნაკლები სასარგებლო ნივთიერება რჩება მასში. ამიტომ გოგრის თესლის მზეზე გაშრობა და ამის შემდეგ მისი მირთმევაა საუკეთესო ვარიანტი. მსუბუქად გააშრეთ, მოაცალეთ კანი, არ დააზიანოთ მწვანე გარსი. პროდუქტი შუშის ან კერამიკურ დახურულ ჭურჭელში შეინახეთ ბნელ, ცივ ადგილას.

Facebook კომენტარები