ამ 10 პროდუქტის დახმარებით თქვენ შეძლებთ დაიცვათ ორგანიზმში მჟავე-ტუტოვანი ბალანსი და შესაბამისად, თავიდან აიცილოთ მრავალი დაავადება!

მჟავა-ტუტოვანი ბალანსის დაცვა ჯანმრთელობისთვის მნიშვნელოვანია.

კერძოდ, ჯანმრთელობის შესანარჩუნებლად და მრავალი დაავადების თავიდან ასაცილებლად, ორგანიზმს უნდა ჰქონდეს დაბალანსებული pH დონე. მჟავა წარმომქმნელი საკვების მიღების შემდეგ, სხეული გამოიმუშავებს ტუტე მაღალ მინერალებს, როგორიცაა მაგნიუმი, კალციუმი და ფოსფორი, რათა დააბალანსოს სისხლის pH დონე.

ამიტომ, თუ ჩვენი ყოველდღიური დიეტა დაბალია ამ ტიპის საკვებით, სხეული დაიწყებს ამ მინერალების „გამოდევნას“ ჩვენი ორგანოებიდან, კბილებიდან და ძვლებიდან, რაც გამოიწვევს არასრულფასოვან კვებას და იმუნიტეტის დასუსტებას, რაც უფრო მეტად გვაიძულებს. დაავადებებისადმი მგრძნობიარე.

მჟავა წარმომქმნელი საკვებია:

  • ხორცი,
  • თევზი,
  • მარცვლეულის უმეტესობა,
  • სწრაფი კვების პროდუქტები,
  • პარკოსნები,
  • რძის პროდუქტები,
  • გადამუშავებული საკვები.

ქვემოთ შემოგთავაზებთ საუკეთესო ტუტე საკვების ჩამონათვალს, რომლებიც შეგიძლიათ გამოიყენოთ იმუნური სისტემის გასაძლიერებლად და ჯანმრთელობის მრავალი პრობლემის თავიდან ასაცილებლად.

  1. მწიფე ბანანი.
    მოუმწიფებელი ბანანის ჭამამ ​​შეიძლება გამოიწვიოს კუჭის მჟავიანობა, ყაბზობა და საკვები ნივთიერებების ცუდი შეწოვა. მაგრამ ყავისფერი ლაქებით მწიფე ბანანი მოგაწოდებთ უამრავ მინერალს, ვიტამინს და ორგანიზმს „გაატუტეებს“.
  2. ასპარაგუსი.
    როგორც ერთ-ერთი ყველაზე ძლიერი ტუტე საკვები, pH 8,5 დონით, ასპარაგუსი ასევე სავსეა მინერალებით, ვიტამინებით, წყლით, ბოჭკოებით და ანტიოქსიდანტებით.
  3. ავოკადო.
    მიუხედავად მათი გურმანული გემოსა, ავოკადოს აქვს pH 8.0, ამიტომ ისინი ეფექტურად ანეიტრალებს მჟავე საკვებს. ავოკადო შეგიძლიათ დაამატოთ თქვენს სალათს, სენდვიჩს და სხვას!
  4. Ბროკოლი.
    მდიდარია მნიშვნელოვანი საკვები ნივთიერებებითა და ბოჭკოებით, რომლებიც შეინარჩუნებს თქვენს სხეულს ტუტე.
  5. ნიორი.
    მოაყარეთ საკვები და გაანეიტრალეთ მჟავე საკვები, როგორიცაა კვერცხი, ყველი, ხორცი და თევზი. ამრიგად, თქვენ ასევე მოიხმართ უამრავ საკვებ ნივთიერებას და ბოჭკოს.
  6. ნუშის.
    ნუში და ნუშის რძე ასევე ერთ-ერთი საუკეთესო ტუტე საკვებია და მათ შეუძლიათ გააუმჯობესონ ტვინის ფუნქცია, ხელი შეუწყონ საჭმლის მონელებას, შეამცირონ ქოლესტერინი და ხელი შეუწყონ ორგანიზმში ჯანსაღ წონასწორობას.
  7. ლიმონები.
    მიუხედავად იმისა, რომ ლიმონი ძალიან მჟავე გემოთია, ის ძლიერია ციტრუსის ხილის ალკალიზაციისთვის. შეგიძლიათ გამოწუროთ ლიმონის წვენი ან დაამატოთ რამდენიმე ნაჭერი წყლის ბოთლში და დალიოთ მთელი დღის განმავლობაში.
  8. Საზამთრო.
    9.0 pH-ზე საზამთროც ამ სიაშია. ის სავსეა მინერალებით, ვიტამინებით და წყლით, რაც ხელს უწყობს ელექტროლიტური ბალანსის შენარჩუნებას. გარდა ამისა, საზამთრო მდიდარია ბოჭკოებით, ამიტომ ისინი შესანიშნავია ორგანიზმის დეტოქსიკაციისთვის.
  9. პაპაია.
    პაპაია ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას და მდიდარია მინერალებით, წყლით, ვიტამინებითა და ბოჭკოებით, ასე რომ, ის დაგეხმარებათ გააუმჯობესოთ თქვენი საერთო ჯანმრთელობა.
  10. კაიენის წიწაკა.
    ჯანმრთელობის მრავალი სარგებლობის მიუხედავად, ის არის ძლიერი ტუტე ინგრედიენტი, pH 8,5-ით. გარდა ამისა, ამცირებს არტერიულ წნევას, წმენდს ორგანიზმს, აუმჯობესებს ტვინის მუშაობას და ასტიმულირებს სისხლის მიმოქცევას.
Facebook კომენტარები