ყველაზე მნიშვნელოვანი და სასარგებლო ფესვი მსოფლიოში!  

ქალთა ჯანმრთელობისთვის ყველაზე მნიშვნელოვანი და სასარგებლო ძირეული ბოსტნეულია ჟენშენი. არც ისე დიდი ხნის წინ, ცოტამ თუ გაიგო ამ მცენარის შესახებ, მაგრამ დღეს ის ძალიან გავრცელებული მცენარეა.

რა არის ჟენშენი?

ალბათ გაგიგიათ და გაგისინჯავთ კიდევაც ჟენშენის ჩაი. დამეთანხმებით, ძალიან გემრიელია. თუმცა, მოდით, ვისაუბროთ უშუალოდ მცენარეზე. ჟენშენი არის მცენარე, რომელიც იზრდება ანდებში. ის მიეკუთვნება ბოსტნეულის იმავე ჯგუფს, როგორც ნაცნობი ბოლოკი. პერუელები ამ მცენარეს ათასობით წლის განმავლობაში ამუშავებდნენ და ზოგიერთი ცნობით, მას ბრძოლის დაწყებამდეც კი იყენებდნენ.

ჟენშენი ფასდება მაღალი კვებითი ღირებულებით და შეიცავს ბევრ ცხიმოვან მჟავას, ამინომჟავას, მინერალს და ვიტამინს. დაფხვნილი ფესვი გამოიყენება სამკურნალოდ და სანელებლად.

ჟენშენის სამკურნალო თვისებები:

  1. კვება – ჟენშენი შეიცავს ბევრ ვიტამინს, მინერალს, ფერმენტს და ამინომჟავებს. შეიცავს მიკროელემენტებს: კალიუმს, კალციუმს, რკინას, მაგნიუმს და თუთიას. ვეგეტარიანელებისთვის ის B ვიტამინების უნიკალური წყაროა.
  2. ენერგიისა და ძალის წყარო – ჟენშენი შეიცავს ფიტოესტროგენებს, რომლებიც მოქმედებენ როგორც ანტიდეპრესანტები და აუმჯობესებენ ადამიანის განწყობას. მცენარის ჭამა დაგეხმარებათ დაღლილობის მოხსნაში (ზოგი მას ქრონიკული დაღლილობის სინდრომის სამკურნალოდ იყენებს) და გაზრდის ენერგიის დონეს. ჟენშენი ასევე ხელს უწყობს ფიზიკური და გონებრივი შესაძლებლობების ამაღლებას.
  3. აძლიერებს ორგანიზმს – ჟენშენი აძლიერებს გამძლეობას, ამიტომ ძალიან სასარგებლოა სპორტსმენებისთვის. მცენარე არის ადაპტოგენი, რაც იმას ნიშნავს, რომ გადაყლაპვისას ის ადაპტირდება და აღადგენს ყველაფერს, რაც დაზიანებულია თქვენს ორგანიზმში.
  4. აბალანსებს გლუკოზას.
  5. ტვინის ფუნცქიების დარღვევის დროს  – მოქმედებს დადებითად.

როგორ გამოვიყენოთ ჟენშენი:

ეს მცენარე ჩვენთან არ იზრდება, ამიტომ მისი შეძენა შესაძლებელია ფხვნილის სახით  (დაფქული ფესვი). შეგიძლიათ დაამატოთ სმუზში, წვენებში, სალათებში, დესერტებში და სხვა პროდუქტებში. მაგრამ გახსოვდეთ, პროდუქტი მხოლოდ ცივ კერძებს უნდა დაამატოთ, რადგან ტემპერატურის გავლენით ჟენშენის სამკურნალო თვისებები იკარგება.

თანდათან დაამატეთ ჟენშენი თქვენს კვების რაციონში. დროთა განმავლობაში შეგიძლიათ გაზარდოთ რაოდენობა, მაგრამ დაიწყეთ არაუმეტეს ½ ჩაის კოვზით დღეში. როდესაც თქვენს საკვებს რაიმე ახალ საკვებს უმატებთ, დაიწყეთ მცირე რაოდენობით, რათა ნახოთ, როგორ რეაგირებს თქვენი სხეული მასზე.

გაითვალისწინეთ: ჟენშენი არ არის რეკომენირებული ბავშვებისთვის ან ქალებისთვის, რომლებიც არიან ორსულად ან არიან მეძუძური დედები.

Facebook კომენტარები