ეს მცენარე აუმჯობესებს მხედველობას, შლის ცხიმს ღვიძლიდან და ასუფთავებს სწორ ნაწლავს – ეს დაგაინტერესებთ

სხეულის სხვადასხვა ფუნქცია ნელდება ასაკის მატებასთან ერთად, რაც იწვევს ისეთ პრობლემებს, როგორიცაა სწორი ნაწლავის პრობლემები და მხედველობის გაუარესება. ზოგჯერ ცხიმი შეიძლება დაგროვდეს ღვიძლში და გამოიწვიოს პრობლემები, რამაც შეიძლება სერიოზული ზიანი მიაყენოს თქვენს ჯანმრთელობას. საბედნიეროდ, არსებობს მარტივი ბუნებრივი საშუალება, რომელიც დაგეხმარებათ მსგავსი შემთხვევების თავიდან აცილებაში.

ჭარხალი ევროპული მოწითალო ბოსტნეულია, რომელიც მისი სპეციფიური გემოს გამო არ მოსწონთ. თუმცა, ის მდიდარია საკვები ნივთიერებებით და გთავაზობთ მრავალ სამკურნალო თვისებას.

მას შეუძლია ამოიღოს ცხიმი ღვიძლიდან და თავიდან აიცილოს მსხვილი ნაწლავის დაავადებები, ასევე გააუმჯობესოს მხედველობა. ადამიანები მას ხშირად იყენებენ ანემიის სამკურნალოდ და გულ-სისხლძარღვთა სისტემის გასაძლიერებლად, რადგან მდიდარია რკინით და ხელს უწყობს სისხლის მიმოქცევას.

ჭარხალი შეიცავს ორ იშვიათ ინგრედიენტს ბეტაინს და ტრიპტოფანს, რომლებიც ამცირებს სტრესს და ამშვიდებს ნერვებს. აქვს ანთების საწინააღმდეგო და ანტიოქსიდანტური თვისებები.

ამ ბოსტნეულს ჩვეულებრივ მიირთმევენ ნედლად და ასევე გამოიყებება სალათებში.

აი, როგორ შეგიძლიათ გააკეთოთ სუპერ ჯანსაღი ჭარხლის სალათი, რომელიც გააუმჯობესებს თქვენს ჯანმრთელობას:

ინგრედიენტები:

  • 2-3 ჭარხალი
  • 2 თავი ხახვი
  • ზეითუნის ზეთი
  • ძმარი
  • ცოტა მარილი

მომზადება:

ჭარხალს გააცალეთ კანი და მოხარშეთ, სანამ არ დარბილდება, შემდეგ დაჭერით ნაჭრებად და მოათავსეთ თასში.

გაითვალისწინეთ, რომ ჭარხალი არ უნდა იყოს ძალიან რბილი. მისი მოხარშვას დაუთმეთ მხოლოდ ათი წუთი.

გაიმეორეთ პროცესი ხახვთან ერთად და შემდეგ გადაიტანეთ თასში, დაუმატეთ ზეთი, მარილი, ძმარი და მიირთვით გემრიელად. ყოველდღიური მოხმარება ასუფთავებს მსხვილ ნაწლავს, ღვიძლს და აუმჯობესებს მხედველობას.

როგორც ხედავთ, ჭარხალი მკვებავი და ჯანსაღი პროდუქტია, ამიტომ ის თქვენი კვების ნაწილი უნდა გახადოთ.

ჭარხალი

მდიდარია აქტიური ნივთიერებებით. მასში ბევრია ორგანული მჟავები და უჯრედისები. ჭარხალი შეიცავს B, C და P ვიტამინებს.  მიკროელემენტებს, კერძოდ, კალციუმს, კალიუმსა და მაგნიუმს, რაც მეტად საჭიროა ყველა ორგანოსა და უჯრედის ნორმალური მუშაობისთვის.

ის, ასევე, უხვად შეიცავს რკინასა და კობალტს, რაც ხელს უწყობს სისხლის წარმოქმნას.

ჭარხლის შემადგენლობაში არსებული საღებავი ნივთიერებები სისხლძარღვების კედლებს ელასტიკურობას სძენს.

ის სასარგებლოა ნებისმიერი სახით, ყველასთვის, განსაკუთრებით კი მათთვის, ვისაც ფარისებრი ჯირკვალი აწუხებს, რადგან, ის მდიდარია იოდით. გარდა ამისა, მას შარდმდენი ეფექტი აქვს და ხელს უწყობს ორგანიზმიდან მარილების გამოდევნას.

ჭარხლის წვენი კარგი პროფილაქტიკური საშუალებაა ჰიპერტონიული დაავადების დროს.

Facebook კომენტარები