გემრიელი სასმელი იმუნიტეტის გასაძლიერებლად – ეს ისეთი სასარგებლოა, მარტივი მოსამზადებელი და სასიამოვნოა, აუცილებლად უნდა სცადოთ!

გემრიელი სასმელი იმუნიტეტის გასაძლიერებლად – ეს ისეთი სასარგებლოა, მარტივი მოსამზადებელი და სასიამოვნოა, აუცილებლად უნდა სცადოთ!

ყოველ საღამოს დალიეთ ჯანსაღი სასმელი. ეს სასმელი აძლიერებს იმუნურ სისტემას, ხელს უწყობს შეკრულობისგან თავის დაღწევას და ძალას ანიჭებს.

აიღეთ:

  • ერთი კივი
  • ერთი ჭიქა კეფირი (ნებისმიერი ცხიმის შემცველობით),
  • დაფქული დარიჩინი ჩაის კოვზის წვერზე.
  • კივი კარგად გარეცხეთ, ამოაჭერით ზედა მყარი ნაწილი, დაჭერით კანიანად და  დააბლენდერეთ.
  • შეურიეთ კივი, დარიჩინი და კეფირი.

სასმელი მზადაა!

ინფორმაციისთვის:

ერთი საშუალო ზომის კივი შეიცავს: 75 მგ C ვიტამინს, 0,3-0,4გრ ცხიმს, 11გრ ნახშირწყლებს, 1გრ ცილას, 2,6გრ ბოჭკოს, 4მგ ნატრიუმს, არ შეიცავს ქოლესტერინს. კალორია: 46 კკალ.
ნორვეგიელი მეცნიერების მიერ ჩატარებულმა ბოლო კვლევებმა აჩვენა, რომ ამ ხილს შეუძლია დაწვას ცხიმები, რომლებიც ბლოკავს არტერიებს, რაც ამცირებს სისხლის შედედების რისკს.

ეს ხილი ძალიან მდიდარია ვიტამინებით, განსაკუთრებით A, B, C, მინერალური მარილებით. დღეში ერთი კივი ფარავს C ვიტამინის დღიურ მოთხოვნილებას, რომელიც, მოგეხსენებათ, აძლიერებს იმუნურ სისტემას, სისხლძარღვებს, ზრდის ორგანიზმის წინააღმდეგობას ყველა სახის ინფექციების მიმართ და ეხმარება ორგანიზმს სტრესთან ბრძოლაში. კივის გამოყენებამ შეიძლება შეაჩეროს მრავალი დაავადება, განსაკუთრებით თანამედროვე მსოფლიოში: ათეროსკლეროზი, გულის უკმარისობა, ალცჰეიმერის დაავადება და პარკინსონის დაავადება.

კივის კანი შეიცავს უფრო მეტ ანტიოქსიდანტს, ვიდრე შიგთავსი. მას აქვს ანტისეპტიკური თვისებები და ხელს უშლის კუჭში მავნე ბაქტერიების გავრცელებას. თუმცა კივის ქერქით ჭამამდე ის კარგად უნდა გაირეცხოს. კივის კანით ჭამა ყველას არ შეუძლია.

კეფირი, ისევე როგორც ნებისმიერი სამკურნალო პროდუქტი, უნდა დალიოთ გარკვეული გზით, არ უნდა მიირთვათ ცივი ან თბილი, სასმელი უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურის, დალიეთ ნელა, მცირე ყლუპებით.

მისი ყველა სასარგებლო თვისების – კალციუმის, ცილების, ვიტამინების და მრავალი საკვები ნივთიერების შემცველობის წყალობით, რომელიც ჩვენ გვჭირდება – კეფირი აღადგენს ჩვენი ორგანიზმის ბუნებრივ ბალანსს, რომელიც აუცილებელია ნებისმიერი ჯანსაღი არსებისთვის.

დარიჩინი კაცობრიობისთვის ცნობილი ერთ-ერთი უძველესი სანელებელია. ძველ ეგვიპტეში დარიჩინს იყენებდნენ მუმიების ბალზამირებისთვის.
დარიჩინის ძირითადი სასარგებლო თვისებები განისაზღვრება ეთერზეთების შემცველობით. დარიჩინს აქვს შესანიშნავი ანტისეპტიკური ეფექტი. დარიჩინი ხელს უშლის ბაქტერიების და მიკრობების ზრდას. იგი შეიცავს ნივთიერებებს, რომლებიც ინსულინის მსგავსად ააქტიურებენ უჯრედებს, რომლებიც გამოიმუშავებენ ინსულინს, რითაც ამცირებს სისხლში გლუკოზის დონეს.

ადამიანის ორგანიზმს დარიჩინი ზიანს არ მოუტანს. ერთადერთი, რასაც ყურადღება უნდა მიაქციოთ, არის დოზა. დარიჩინი სასარგებლოა შეზღუდული რაოდენობით მოხმარების შემთხვევაში. მცირე მწიკვი დარიჩინი ხელს უწყობს ტვინის კარგად ფუნქციონირებას, ზედმეტად დიდმა დოზამ კი შეიძლება გამოიწვიოს ზოგადი აშლილობა, დეპრესიული მდგომარეობა და ძლიერი თავის ტკივილი.

Facebook კომენტარები