შავი პილპილის ზეთის საოცარი თვისებები. ეს რეცეპტი ბებიამ მასწავლა

სანელებლები დიდი ხანია გამოიყენება როგორც ინგრედიენტები ბევრ გასტრონომიულ კერძში, რაც უზრუნველყოფს დახვეწილ და შეუდარებელ გემოს.თუმცა, დროთა განმავლობაში, მათ იყენებდნენ არა მხოლოდ კულინარიაში, არამედ როგორც წამალი მრავალი დაავადების დროს, რომელიც აწუხებს ადამიანებს.

ამ სტატიაში განვიხილავთ კონკრეტულ სანელებელს. ეს არის შავი პილპილი, რომელიც თავისი სამკურნალო თვისებების გამო ხელს უწყობს სისხლიდან შარდმჟავას გამოდევნას და ასევე სასარგებლოა შფოთვასთან, ალკოჰოლისადმი და სიგარეტისადმი ლტოლვის წინააღმდეგ საბრძოლველად.

ისწავლეთ ზეთის დამზადება:

წიწაკის რამდენიმე სახეობა არსებობს, მაგრამ ამ სტატიაში ვისაუბრებთ შავ წიწაკაზე, საიდანაც შეგვიძლია მივიღოთ ჯანმრთელობისთვის მნიშვნელოვანი ეთერზეთი. თქვენ ეს ზეთი შეგიძლიათ შეიძინოთ მაღაზიაში ან მოამზადოთ იგი სახლში.

შავი პილპილის ზეთის სარგებელი:

შავი წიწაკა შეიცავს ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო თვისებების ფართო სპექტრს, როგორიცაა ანტიბაქტერიული, ანტისპაზმური, ანტიოქსიდანტური, ანთების საწინააღმდეგო, ანტისეპტიკური, საფაღარათო, ანტიმიკრობული, შარდმდენი მოქმედება, მკურნალობს ცხელებას და სხვა.

აუმჯობესებს სუნთქვას: ამ შესანიშნავ სანელებელს შეუძლია გაზარდოს სასუნთქი გზების ეფექტურობა და დაეხმაროს ცხვირის შეშუპებას და სინუსიტს.

კლავს ბაქტერიებს: ის უზრუნველყოფს ორგანიზმს ანტიბაქტერიული თვისებებით, რომლებსაც აქვთ უნარი შეამცირონ მწერების ნაკბენით გამოწვეული ანთება.

ასტიმულირებს წონაში კლებას: უპრობლემოდ ხსნის ცხიმოვან უჯრედებს ორგანიზმში და ეხმარება ორგანიზმს მათ უფრო ადვილად აღმოფხვრაში.

კანის ჯანმრთელობა: თუ გაწუხებთ ვიტილიგო, რომელიც კანის დაავადებაა, რომელიც იწვევს კანზე თეთრ ლაქებს დეპიგმენტაციის გამო, ამ სანელებლის გამოყენება დაგეხმარებათ თავიდან აიცილოთ ის.

ნევროლოგიური ჯანმრთელობა: შავი წიწაკა შეიცავს ნაერთს, რომელსაც ეწოდება პიპერინი, რომელიც იცავს ტვინს ყოველგვარი დაზიანებისგან და ინარჩუნებს მეხსიერების მაქსიმალურ შესაძლებლობებს.

მკურნალობს კუჭის პრობლემებს: შავი წიწაკის მიღებისას მარილმჟავა გამოიყოფა ნაწლავებში და ამის გამო მას შეუძლია უმკურნალოს ისეთ დაავადებებს, როგორიცაა კოლიკა, ყაბზობა და დიარეა.

ინგრედიენტები:

  • 1 ჭიქა ზეითუნის ზეთი
  • 1/4 ჭიქა შავი პილპილი

მომზადება და გამოყენება:
გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი ქვაბში დაბალ ცეცხლზე (არც ისე დიდხანს). ზეთი რომ გაცხელდება, დაამატეთ წიწაკის მარცვლები და ჩაჭყლიტეთ.

ადუღეთ კიდევ 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ზეთი გაცივდეს და ჩაასხით სტერილიზებულ მინის ქილაში.

გამოიყენეთ ეს ზეთი, როგორც სუნელი ან წაისვით ის კანის ნებისმიერ უბანზე, რომელიც დაზიანებულია. ზეთი, გამოყენების შემთხვევაში, შეინახეთ მაცივარში ორ კვირამდე.

Facebook კომენტარები