ამ 5 ინგრედიენტით თქვენ მთლიანად ჩაანაცვლებთ ყველა მავნე საყოფაცხოვრებო ქიმიკატს და ჰიგიენურ საშუალებებს

Vairkoseti

lui 6Საცხობი სოდა – საცხობი სოდა შეიძლება გამოყენებულ იქნას აბსოლუტურად ნებისმიერი ჭურჭლისა და ზედაპირის გასარეცხად. საცხობი სოდა არატოქსიკურია და შესანიშნავად აშორებს ჭუჭყს, ხოლო გარეცხილ ზედაპირებს ბზინვარებას მატებს.

საცხობი სოდა შესანიშნავია ჩაის ლაქების მოსაშორებლად ჭიქებიდან. ჭიქები, ვაზები გაბრწყინდება, თუ სოდით გარეცხავთ: 2 ჩაის კოვზი სოდა გახსენით ლიტრ წყალში. ჩადეთ ჭურჭელი ამ ხსნარში და დატოვეთ ცოტა ხნით. თუ ჭუჭყი ბოლომდე არ მოიშორა, მაშინ გაწურეთ ისინი ღრუბლით, რომელსაც სოდაში ჩაასველებთ.

კარგია მინანქრებული ტაფები შიგნიდან სოდით გავრეცხოთ, თუ ისინი გაყვითლებას დაიწყებენ და მუქდება. მშვენივრად გაირეცხება პანელები, მაცივრის და მიკროტალღური ღუმელის ზედაპირები. შესანიშნავად იღებს დაჟანგებას დანაჩანგალიდან. გამოიყენეთ 1 წილი საცხობი სოდა + 1 წილი მარილი + 2 წილი ძმარი. ეს ნაზავი ასევე დაგეხმარებათ  ნიჟარაში ბლოკირების გასასუფთავებლად. დაასხით ეს ნარევი და გააჩერეთ 15 წუთი, შემდეგ ჩარეცხეთ ცხელი წყლით. ასევე, ეს პროცედურა ხელს შეუწყობს ნიჟარადან უსიამოვნო სუნის თავიდან აცილებას.

იაფი ავიაბილეთები avia.ge
იაფი ავიაბილეთები avia.ge

საცხობი სოდა დაგეხმარებათ მაცივარში ცუდი სუნის აღმოფხვრაში. ამისათვის ჩაასხით 3 სუფრის კოვზი სოდა კონტეინერში და მოათავსეთ ეს კონტეინერი მაცივარში. არ დაგავიწყდეთ სამზარეულოში და ტუალეტში ნაგვის ურნების გარეცხვა. სოდის ან სამრეცხაო საპნით დაბანით თქვენ მიაღწევთ არა მხოლოდ სისუფთავეს, არამედ მათ დეზინფექციას.

სუფრის ძმარი – სუფრის ძმარი შესანიშნავი მათეთრებელი საშუალებაა, კლავს მიკრობებს და ადვილად ხსნის ცხიმებს. ძმარს აქვს სუნის მოხსნის უნიკალური უნარი – აორთქლდება თავისთავად, ანადგურებს უსიამოვნო სუნს. მაგალითად, თუ სამზარეულოში ხარშვის შემდეგ უსიამოვნო სუნი გაჩნდა (თევზის შეწვის შემდეგ, რაღაც ცხიმიანი, ნიორი და ა.შ.), მაშინ შეგიძლიათ მოიშოროთ ისინი ასე – ჩაასხით ტაფაში ცოტა ძმარი და დადგით დაბალ ცეცხლზე, უსიამოვნო სუნი სწრაფად ქრება. თუ პურის ყუთში სუნი გაქვთ, მაშინ ასევე ადვილია მისი მოშორება ძმარში დასველებული ღრუბლით გაწმენდით.

ცხიმიანი ქოთნები და ტაფები უფრო ადვილად იწმინდება, თუ წყალში ძმარს დაუმატებენ. თუ რამე კარგად დამწვარი გაქვთ ტაფაში, დაასხით ძმარი ისე, რომ მთელ დამწვარ ზედაპირზე დაიფაროს და მთელი ღამე გააჩერეთ. დილით, თქვენ შეგიძლიათ მარტივად გარეცხოთ ყველაფერი ღრუბლით.

ძალიან მოსახერხებელია სამზარეულოში სპრეის ბოთლის გამოყენება, რომელშიც წყალს ძმრით აზავებთ. ეს გამოსავალი მარტივი გამოსაყენებელია და ყოველთვის ხელთ იქნება. მათ შეუძლიათ გარეცხონ მიკროტალღური ღუმელები შიგნით, ემალირებული ჭურჭელი, გაზქურები. ამ ხსნარის კიდევ ერთი საინტერესო გამოყენებაა ხილის გამორეცხვა, ერთგვარი დეზინფექცია. განსაკუთრებით სასარგებლოა ზაფხულში, როდესაც ნაწლავური ინფექციის რისკი გაზრდილია.

ხის სამზარეულოს დაფები განსაკუთრებულ ყურადღებას მოითხოვს. ჩვენ არც კი ვფიქრობთ იმაზე, თუ რამდენი მიკრობი შეიძლება დაგროვდეს ბზარებში. ამიტომ აუცილებელია მათი დამუშავება ძმრით წყლის ხსნარით!

ლიმონის მჟავა – დაგვეხმარება ზედაპირების გათეთრებაში, დეზინფექციაში და სუნის აღმოფხვრაში. გახსენით ლიმონმჟავა წყალში და გაასუფთავეთ ზედაპირები – ქურა, ტაფა და ა.შ.

აუცილებლად სანახავი:შეჭამეთ ხახვი ყოველ დღე ერთი კვირის განმავლობაში და ნახეთ რა დაემართება თქვენს ორგანიზმს

Facebook კომენტარები
Vairkoseti