კარდიოლოგის მიერ დასახელებული 6 საკვები, რომელიც სისხლს ათხელებს

კარდიოლოგის მიერ დასახელებული 6 საკვები, რომელიც სისხლს ათხელებს

vau.ge 2021 07 08T150658.137

სისხლის მდგომარეობა ადამიანის გულ-სისხლძარღვთა სისტემის მუშაობის ყველაზე მნიშვნელოვანი მაჩვენებელია. ყველა ორგანოსა და უჯრედის ფუნქციონირება ამაზეა დამოკიდებული. თუ ის ძალიან ბლანტია, მისი მთავარი ფუნქცია – ტრანსპორტი – რთულდება. შედეგად, ორგანოების სისხლის მიწოდება შეიძლება შეფერხდეს, რაც გულისხმობს ვარიკოზული ვენების განვითარებას და თრომბოზს. ეს ზრდის ინსულტის და ინფარქტის რისკს.

ძილიანობა, დაღლილობა, თავბრუსხვევა, თავის ტკივილი, გაღიზიანება, მეხსიერების დაქვეითება, მხედველობა – ეს არის სქელი სისხლის მხოლოდ რამდენიმე ნიშანი. ბლანტი სისხლი არის სხეულის სერიოზული სიგნალი ჯანმრთელობის პრობლემის შესახებ.

თუ არ იცით, რომ სისხლი სქელდება და ნელა ცირკულირებს, შემდეგი ნიშნები უნდა დაუკვირდეთ: თავის ტკივილი, თავბრუსხვევა, კოორდინაციის მოკლე დაკარგვით, გულისრევა, კუნთების სისუსტე.

როგორ შევამციროთ სისხლის სიბლანტე: Პირველი. თუ ეწევით, შეწყვიტეთ მოწევა თანდათან,  შეინარჩუნეთ წონა და დალიეთ უამრავი სუფთა წყალი, ჩაის, კომპოტებისა და წვენების გარდა.

მეორე შეავსეთ თქვენი დიეტა საკვებით, რომლებიც სისხლს ათხელებს: მდიდარია სალიცილის მჟავით, ომეგა -3 ცხიმოვანი მჟავებით, იოდით და ვიტამინი E- თი.

რომელი საკვები ამცირებს სისხლის სიბლანტეს

ზეითუნის ზეთი: ეს ჯანსაღი პროდუქტი შეიცავს ომეგა -3 ცხიმოვან მჟავებს და ვიტამინ E- ს, რომლებიც ნაზად ათხელებენ სისხლს.

კენკრა: მარწყვი, მოცვი, ჟოლო და ალუბალი არის სალიცილის მჟავით მდიდარი კენკრა. ეს ნორმალიზებს სისხლის სიმკვრივეს და ამცირებს ანთებას. ამ პროდუქტების გამოყენებით შეგიძლიათ გაუმკლავდეთ სხვადასხვა დაავადებებს.

ჯანჯაფილი: გარდა იმისა, რომ ჯანჯაფილი სისხლს ათხელებს,  ასევე ამცირებს სისხლში შაქარს და აჩქარებს მეტაბოლიზმს. ის სიფრთხილით უნდა მიიღონ არითმიის და არტერიული წნევის მქონე ადამიანებმა.

თხილი და თესლი: დღეში ერთი მუჭა კაკლისა და თესლის მიღებით, თქვენ სისხლს ათხელებთ და მნიშვნელოვნად ამცირებთ გულისა და სისხლძარღვების დაავადებების რისკს. ისინი სალიცილატების, ვიტამინის E და ომეგა ცხიმოვანი მჟავების წყაროა.

დარიჩინი: დარიჩინი მოქმედებს სხეულზე, როგორც მძლავრი ანტიკოაგულანტი და ეს ყველაფერი მისი შემადგენლობის კუმარინის წყალობით. ასევე, ამ ნივთიერებას შეუძლია შეამციროს არტერიული წნევა, გაათავისუფლოს ანთება და შეამციროს სიმსივნის განვითარება.

ნიორი: ამ პროდუქტის დახმარებით, ჩვენი ბებიები თავს იცავდნენ გულსისხლძარღვთა სისტემის დაავადებებისგან. იგი ამცირებს სისხლში “ცუდი” ქოლესტერინის დონეს და ცხიმის დაგროვებაში მისი ჟანგვის უნარიანობას, ასევე ახდენს არტერიული წნევის ნორმალიზებას. იგი ასევე აქვეითებს სისხლის სიბლანტეს, ამცირებს თრომბების წარმოქმნის უნარს. სამკურნალოდ შესაფერისია როგორც ნიორი, ასევე ნივრის ფხვნილი, ექსტრაქტი და ზეთი.

Facebook კომენტარები