ამიტომ ვაცხობ ხახვს ღუმელში კვირაში ერთხელ მაინც! უნიკალური სამკურნალო პროდუქტია!
ხახვს აქვს ძლიერი ანტიბაქტერიული ეფექტი, ამის შესახებ ყველამ იცის. ახალი ხახვის წვენი თაფლით მკურნალობს ბრონქიტს და პნევმონიას, ხსნის ხველას. გახეხილი ხახვის კომპრესები ხელს უწყობს ყურის ტკივილს და ფეხებზე წასმის შემთხვევაში სხეულის ტემპერატურასაც კი ამცირებს.
მაგრამ ცოტამ თუ იცის, რომ არა მხოლოდ ახალი, არამედ გამომცხვარი ხახვიც სასარგებლოა. თერმული დამუშავებისას ის არ კარგავს თავის სასარგებლო თვისებებს, პირიქით!
გამომცხვარი ხახვი
- გამომცხვარი ხახვი დაგეხმარებათ გაუმკლავდეთ წყლულს და ჭრილობებს! აუცილებელია ხახვი გამოაცხოთ პირდაპირ ქერქში და წაისვით მტკივნეულ ადგილებზე, სანამ გაუმჯობესება არ დაგეტყობათ.
- ძირმაგარას სამკურნალოდ გამომცხვარი ხახვი უნდა გამოვიყენოთ. ხახვის თბილი კომპრესი უნდა დაიდოთ პრობლემურ ადგილზე დღეში 20 წუთის განმავლობაში. ძირმაგარა ძალიან მალე გაქრება!
- ღუმელში გამომცხვარი ხახვის წყალობით ბუასილიც კი იკურნება! ხახვის კომპრესებს აქვს სადეზინფექციო თვისებები და ხელს უწყობს კანის ქსოვილების სწრაფ რეგენერაციას.
- გამომცხვარი ხახვი უფრო ხშირად უნდა მიირთვას ყველამ, ვისაც სისხლის შედედების პრობლემა აქვს. ინფარქტის ან ინსულტის შემდეგ ასეთი ხახვი რეკომენდებულია ყოველდღიურად!
- ძალიან მნიშვნელოვანია, რომ ამ გზით მომზადებული ხახვი შეიყვანოთ თქვენს მენიუში დიაბეტით დაავადებულთათვის ან სისხლში შაქრის მომატებისადმი მიდრეკილების მქონე ადამიანებმა. შეგიძლიათ ხახვი მიირთვათ უზმოზე ყოველ დილით. ეფექტი შესამჩნევია ერთი კვირის შემდეგ და ეს ყველაფერი ამ ბოსტნეულის შესანიშნავი შემადგენლობის წყალობით: გამომცხვარ ხახვში შემავალი გოგირდი და რკინა ხელს უწყობს სისხლში გლუკოზის დონის ნორმალიზებას და ხელს უწყობს პანკრეასისა და ღვიძლის გამართულ ფუნქციონირებას.
- გამომცხვარი ხახვის გამოყენებისას ჰიპერტენზიის და ათეროსკლეროზის მქონე პაციენტების მდგომარეობა უმჯობესდება. ხახვი ხელს უწყობს სისხლძარღვების გაწმენდას, აღმოფხვრის ათეროსკლეროზულ დაფებს და ხელს უშლის არტერიული წნევის მკვეთრ ცვალებადობას.
რომ ყოველთვის ძალიან მომწონდა გამომცხვარი ხახვის გემო სხვადასხვა კერძებში! ღუმელში გამოცხობის შემდეგ ხახვისგან უბრალოდ ქრება ეთერზეთები, რომლებიც ახალ ხახვს სპეციფიკურ გემოს და სუნს აძლევს. მაგრამ სარგებელი კი რჩება.
ჯანსაღი გამომცხვარი ხახვის მოსამზადებლად აირჩიეთ საშუალო ზომის ბოლქვები - ისინი შეიცავს ყველაზე ძვირფას მიკროელემენტებს!