გაიგეთ, რატომ არის წიწაკა უფრო მეტი ვიდრე უბრალოდ სანელებელი და ამავდროულად ერთ-ერთი ყველაზე ძლიერი ბოსტნეული მსოფლიოში!
წიწაკა მსოფლიოში ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული ბოსტნეულია და ადვილად მოსავლელია. გემოს გარდა, წიწაკას განსაკუთრებული სამკურნალო თვისებები აქვს.
მწარე წიწაკა მკურნალობს შინაგან ანთებით პროცესებს და ანადგურებს ავთვისებიან უჯრედებს. მას იყენებენ მიოზიტების, რევმატიზმის, პოლიართრიტის, პოდაგრის, ზედა სასუნთქი გზების კატარისა და სხვა დაავადებების დროს.
წიწაკის ყველა სახეობა შეიცავს შაქარს, ცილებს, ცხიმებს, ეთერზეთებს, დიდი რაოდენობით უჯრედისს.
100 გრ ახალი წითელი წიწაკა შეიცავს:
- 92% წყალს,
- 6 გრ ნახშირწყლებს,
- 0,99 გრ ცილას,
- 0,3 გრ ცხიმს,
- 1,2 გრ ბოჭკოს.
- წიწაკა ვიტამინების А, С, Р, В, В1, В2 -ს შესანიშნავი წყაროა.
- ფოლიუმის მჟავის,
- დიეტური ბოჭკოების,
- პანტოტენის მჟავა,
- ნიაცინი,
- კალიუმი,
- მანგანუმი,
- მაგნიუმი,
იცოდით, რომ მწიფე წითელი წიწაკა ექვსჯერ მეტ С-ვიტამინს შეიცავს, ვიდრე ლიმონი? და ბევრად მეტია А-ვიტამინს, ვიდრე სტაფილო? იგი ასევე 30-ზე მეტ კაროტინოიდულ საკვებ ნივთიერების წყაროა.
A და C ვიტამინების, კაროტინოიდების და ლიკოპენის სინერგია წიწაკას ანტიოქსიდანტის ძალას ანიჭებს.
წიწაკის რეგულარული მოხმარება სასარგებლოა, რადგან:
- აძლიერებს იმუნიტეტს
- აუმჯობესებს მხედველობას
- ასტიმულირებს თმის ზრდას
- იცავს პროსტატის კიბოსგან
- ასტიმულირებს კოლაგენის გამომუშავებას
- აუმჯობესებს განწყობას
- აჩქარებს მეტაბოლიზმს და ხელს უწყობს წონის დაკლებას
- ეხმარება PMS-ის დროს.
რამდენახ დირად იყენებთ ამ ბოსტნეულს თქვენს სამზარეულოში?