7 საკვები, რომელიც ნებისმიერ წამალზე უკეთ წმენდს ორგანიზმს!

ღირს დაფიქრება და ყურადღების მიქცევა ჩვეულებრივ პროდუქტებზე, რომლებიც ასუფთავებენ სხეულს ბევრად უფრო ძლიერად, ვიდრე ნებისმიერი წამალი და ამავდროულად არ შეუძლიათ ზიანი მიაყენოს თქვენს ჯანმრთელობას!

რა უნდა მიირთვათ ორგანიზმის უფრო ძლიერი გაწმენდის მისაღწევად?

  • თეთრი კომბოსტო

კომბოსტო შეიცავს დიდი რაოდენობით დიეტურ ბოჭკოს, რომელიც აკავშირებს მძიმე მეტალებს და ტოქსინებს და გამოიყოფა ნაწლავებიდან. ასევე, კომბოსტოს აქვს ორგანული მჟავები, რომლებიც დადებითად მოქმედებს საჭმლის მონელებაზე და ასტაბილურებს მიკროფლორას. თუმცა, ეს ყველაფერი არ არის. იგი შეიცავს საკმაოდ იშვიათ ვიტამინ U-ს, რომელიც „კლავს“ საშიშ ნივთიერებებს და მონაწილეობს ვიტამინების სინთეზში და კურნავს წყლულებსაც კი.

გამოყენების წესი: შეიძლება ის მიღიოთ ცოცხლად, დამჟავებული, ან თუნდაც წვენის სახით.

  • წითელი ჭარხალი

წითელი ჭარხალი არის N1 სხეულის გამწმენდი. პირველ რიგში, ჭარხალი შეიცავს ბოჭკოს, სპილენძს, ფოსფორს, C ვიტამინს და უამრავ სასარგებლო მჟავას, რომელიც აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას და კლავს ნაწლავებში გაფუჭებულ ბაქტერიებს. მეორეც, შეიცავს ლიპოტროპულ ნივთიერებას „ბეტაინს“, რაც ღვიძლს უკეთ აშორებს ტოქსინებს. და, მესამე, ჭარხალი ხელს უწყობს ორგანიზმის გაახალგაზრდავებას ფოლიუმის მჟავას (უფრო მეტი ახალი უჯრედი იქმნება) და კვარცის (აუმჯობესებს კანის, თმისა და ფრჩხილების მდგომარეობას) გამო.

გამოყენების წესი: მოხარშული, შეიძლება გამოიყენოთ წვნიანებში, სალათის სახით ან მიირთვათ სუფთა წვენის სახით.

  • ნიორი

მხოლოდ ერთ კბილ ნიორში 400-ზე მეტი სასარგებლო კომპონენტია. ეს კომპონენტები წმენდს სისხლძარღვებს, ამცირებს ქოლესტერინის დონეს სისხლში და კლავს თავის ტვინის კიბოს გამომწვევ მიზეზს – გლიობლასტომის მულტიფორმულ უჯრედებს! ნივრის კომპონენტები ანადგურებს კუჭის წყლულის მიზეზს – ჰელიკობაქტერის! ისინი კლავენ ჭიებს და დიფტერიას, ტუბერკულოზის ბაცილას.

გამოყენების წესი: საუკეთესოა მთლიანის მირთმევა ან დაქუცმაცებულის, ოღონდ ციცხლად.

  • Ხახვი

ხახვში ყველაზე მნიშვნელოვანია ფიტონციდები, რომლებიც ეთერზეთებში ინახება. ფიტონციდები კლავს ბაქტერიებისა და სოკოების უმეტესობას წამებში. გარდა ამისა, ხახვი ხელს უწყობს საჭმლის მონელების გაუმჯობესებას და საკვები ნივთიერებების შეწოვას და მადასაც კი. ხახვი ასევე შეიცავს უზარმაზარ რაოდენობას გოგირდს, რომელიც ანეიტრალებს და ანადგურებს „ყველაფერ მავნებელს“.

გამოყენების წესი: ჩვეულებრივ უმჯობესია ცოცხლად – სალათში.

  • ვაშლი

ასტაბილურებს მთელ საჭმლის მომნელებელ სისტემას, პექტინისა და ბოჭკოს წყალობით, რომელიც “აკავშირებს” ტოქსინებს! ვაშლი აუმჯობესებს მადას, ხელს უწყობს კუჭის წვენის გამომუშავებას, ხსნის ყაბზობას. ასევე, ვაშლი ანადგურებს გრიპის A ვირუსების, დიზენტერიის, სტაფილოკოკის პათოგენებს.

როგორ გამოვიყენოთ: ჩვეულებრივ მიირთმევენ ახალს და მხოლოდ კანთან ერთად, ასევე შესაძლებელია წვენის და კომპოტის სახით.

  • ავოკადო

ბევრმა, სამწუხაროდ, არ იცის ამ “სამხრეთის” ხილის თვისებები. მაგრამ ამაოდ. ავოკადოში შედის მშვენიერი ნივთიერება გლუტათიონი, რომელიც ბლოკავს ბევრ საშიშ კანცეროგენს ღვიძლის “განტვირთვისას”. ასევე, ავოკადო ასტაბილურებს სისხლში ქოლესტერინის დონეს, ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას, ამარაგებს ორგანიზმს ჟანგბადით.

როგორ მოვიხმაროთ: ჩვეულებრივ მიირთმევენ ახალს ან „კარაქის“ სახით ლიმონის წვენთან ეერთაად.

  • მოცვი

მოცვი არის ალბათ ერთ-ერთი ყველაზე ძლიერი “ბუნებრივი” ანტიბიოტიკი და ანტივირუსული საშუალება! მოცვი ასუფთავებს შარდის ბუშტს და ბილიკებს საშიში ბაქტერიებისგან. არანაკლებ მნიშვნელოვანია ის ფაქტი, რომ მოცვი ხელს უწყობს კიბოს უჯრედების წარმოქმნას, ასევე ასუფთავებს სისხლძარღვებში თრომბებსა და ნადები.

როგორ გამოვიყენოთ: მოცვს მიირთმევენ ცოცხლად, ასევე ამზადებენ ხილის სასმელს, წვენს ან ჯემს.

იჩქარეთ გაუზიაროთ ეს ძვირფასი რჩევები თქვენს მეგობრებს, ნუ მოაკლებთ მათ ამის გარკვევის შესაძლებლობას!

Facebook კომენტარები