არსებობს 7 წესი, რომელიც ნაწლავებს საათის მექანიზმით ამუშავებს! სულაც არ არის რთული მათი დაცვა!

წესები ნაწლავის კარგი ფუნქციონირებისთვი:

1. დილით, საწოლიდან წამოდგომისას დალიეთ ერთი ჭიქა ჩვეულებრივი წყალი. 15 წუთის შემდეგ დალიეთ 1 ჭიქა მცენარეული ან მწვანე ჩაი. 10-15 წუთის შემდეგ კი მიირთვით ჯანსაღი საუზმე.

2. არასოდეს ჭამოთ, როცა მადა არ გაქვთ (მაგალითად, როცა ავად ხართ). ამ შემთხვევაში ნაწლავის სისხლძარღვები სპაზმურია, რაც იმას ნიშნავს, რომ მას საკვების ნორმალურად მონელება არ შეუძლია.

ასევე, არ ჭამოთ, თუ გაღიზიანებული და ძალიან დაღლილი ხართ. სტრესის ჰორმონები არ მოგცემთ საშუალებას სრულად გადამუშავდეს საკვები.

3. მონელების პროცესი იწყება პირის ღრუში და თუ საკვებს კარგად დაღეჭვის გარეშე ვყლაპავთ, საჭმლის მონელების პრობლემა წარმოიქმნება. ეს განსაკუთრებით ცხიმიან და მძიმე საკვებს ეხება.

ამიტომ, თუ ლანჩისთვის ცოტა დრო გაქვთ, შეარჩიეთ საკვები, რომლის მონელებას ნაკლები დრო სჭირდება (იოგურტი, კეფირი, ხილი).

4. არ არის აუცილებელი წმენდისათვის ოყნის გაკეთება. გაცილებით მარტივი გზა არსებობს.

აიღეთ:

  • 1 უმი ჭარხალი
  • 1 სტაფილო
  • თეთრი კომბოსტოს რამდენიმე ფოთოლი
  • ცოტა ახალი მწვანილი
  • რამდენიმე წვეთი ლიმონის წვენი
  • 1 ჩაის კოვზი ზეითუნის ზეთი
  • 1 ს.კ წყალი.
  • შეურიეთ და შეაზავეთ ლიმონის წვენით, ზეითუნის ზეთით და წყლით.

მოამზადეთ ეს სალათი ყოველ საღამოს ერთი კვირის განმავლობაში.

5. თუ ნაწლავები ჩაკეტილია, მისი კედლების ბარიერული ფუნქცია სუსტდება, ტოქსინები შედიან სისხლში და სისხლძარღვებით ვრცელდება მთელ სხეულზე. ამიტომ, ყურადღებით დააკვირდით სასმელის რეჟიმს (მინიმუმ 2 ლიტრი დღეში) და მიირთვით მეტი ბოჭკოვანი საკვები.

  • დაამატეთ კეფირი ან იოგურტი კერძებში.
  • მოათავსეთ წყლის აბაზანაში დაბალ ცეცხლზე.
  • როცა ხაჭო ამოიწევს, მასში კოვზით შუაში გააკეთეთ ნახვრეტი და დაასხით წვრილად დაჭრილი ბოსტნეული – ოხრახუში, კამა, ნიახური, ოხრახუში, კომბოსტო, ბოლოკი, სტაფილო, ხახვი.
  • გადმოდგით ცეცხლიდან 10 წუთის შემდეგ და გააჩერეთ კიდევ 10 წუთი.
  • გადაწურეთ შრატი და დალიეთ 10-30 წუთის განმავლობაში, ჭამის წინ.

6. ნაწლავები ვერ იმუშავებენ ნორმალურად სასარგებლო მიკროფლორის გარეშე. მისი ბალანსის აღსადგენად ან შესანარჩუნებლად, ყოველდღიურად უნდა მიირთვათ ცოცხალი ფერმენტირებული რძის პროდუქტები.

სხვათა შორის, მათი მომზადება თავადაც შეგიძლიათ.

დაგჭირდებათ:

  • მოხარშული ან პასტერიზებული რძე (არასტერილიზებულ რძეში ცხოვრობს ფერმენტირებული რძის ბაქტერია, რომელიც მომზადების პროცესში კონკურენციას გაუწევს მაწონს და რძეს მაწონად აქცევს);
  • თავად სტარტერი, რომლის შეძენაც შესაძლებელია აფთიაქში ან სუპერმარკეტში.
  • რძეში მაწონი უნდა გამრავლდეს გარკვეულ ტემპერატურაზე – 36-39 ºС.
  • თუ ტემპერატურა უფრო დაბალია, მაშინ მიიღებთ ბლანტი კონსისტენციის უგემოვნო იოგურტს. და თუ ტემპერატურა უფრო მაღალია, მაშინ დუღილი არ მოხდება.
  • ამიტომ რძე აადუღეთ, გააგრილეთ სასურველ ტემპერატურამდე, დაუმატეთ სტარტერი (რეცეპტის მიხედვით), მოურიეთ და დაასხით თერმოსში ან იოგურტის მადუღარაში 4-6 საათის განმავლობაში.

7. ნებისმიერი ინტენსიური მოძრაობა, განსაკუთრებით, თუ ისინი მოიცავს მუცლისა და ზურგის კუნთებს, ზრდის ნაწლავის მოძრაობას და ხელს უწყობს მის რეგულარულ დაცლას.

ნებისმიერი წამლის ან მკურნალობის მეთოდის გამოყენებამდე, ყოველთვის გაიარეთ კონსულტაცია თქვენს ექიმთან!

Facebook კომენტარები