9 წარმოუდგენელი მიზეზი იმისათვის, რომ ყოველდღიურად დაიწყოთ ნიახურის ჭამა! არ ვიცოდი, თუ ასეთი სასარგებლო იყო ჯანმრთელობისთვის!

როდესაც ვსაუბრობთ ჯანსაღ საკვებზე, განსაკუთრებით ბოსტნეულსა და ხილზე, უმეტესობა მაშინვე გვგონია ვაშლი, ლიმონი, ისპანახი და პომიდორი. მაგრამ რა თქმა უნდა არა ნიახური.

თუმცა, ნიახური წარმოუდგენლად ჯანსაღი ბოსტნეულია, რომელიც უზრუნველყოფს ჯანმრთელობის სარგებლობის უსასრულო ჩამონათვალს, ამიტომ ამ ინფორმაციის წაკითხვის შემდეგ, თქვენ აუცილებლად დაამატებთ მას თქვენს ყოველდღიურ მენიუში.

ნიახურის გასაოცარი სარგებელი ჯანმრთელობისთვის:

  1. აუმჯობესებს საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის მუშაობას
    ზოგი ნიახურის გემოს აღწერს, როგორც „ხრაშუნა წყალს“ და ის ნამდვილად კარგია საჭმლის მონელებისთვის. ეს არის წყლის მდიდარი წყარო, რომელიც უხსნად ბოჭკოებთან ერთად აწესრიგებს განავალს. რჩევა: დიარეის შემთხვევაში მოერიდეთ ნიახურის ჭამას, რადგან მას აქვს ძლიერი შარდმდენი და გამწმენდი თვისებები.
  2. ხსნის ანთებას
    მისი მოხმარება მოგიხსნით აკნეს, ასთმის, სახსრების ტკივილს, ასევე ფილტვების ინფექციებს.
  3. არეგულირებს ტუტე ბალანსს
    ნიახური არეგულირებს ორგანიზმში pH დონის ბალანსს და ხელს უშლის სისტემის მჟავიანობას.
  4. ამცირებს არტერიულ წნევას
    ის შეიცავს აქტიურ ნაერთებს, რომლებიც ცნობილია როგორც ფტალიდები, რომლებიც აუმჯობესებენ სისხლის მიმოქცევის სისტემას, ხოლო უმი ნიახურის ჭამა ამცირებს არტერიულ წნევას.
  5. მკურნალობს “ცუდ” ქოლესტერინს
    ნიახური შეიცავს ბუტილფტალიდის სახელით ცნობილ ინგრედიენტს, რომელიც უზრუნველყოფს გემოსა და არომატს და ეს ინგრედიენტი ამცირებს ცუდ ქოლესტერინს!
  6. შეიცავს “კარგ” მარილებს
    ნიახური შეიცავს ბუნებრივ, ორგანულ ნატრიუმს. ეს სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანია საერთო ჯანმრთელობისთვის.
  7. ხელს უწყობს თვალის ჯანმრთელობას
    ნიახურის დიდი ღერო შეიცავს A ვიტამინის ყოველდღიური მოთხოვნილების 10%-მდე, რომელიც იცავს თვალებს და იცავს ასაკთან დაკავშირებული მხედველობის გადაგვარებისგან.
  8. ხელს უწყობს წონის დაკლებას
    ნიახურის დიდი ღერო შეიცავს მხოლოდ 10 კალორიას, ამიტომ თავისუფლად დაამატეთ იგი სალათებსა და სუპებში.
  9. ამცირებს სტრესს
    ნიახური ამშვიდებს ნერვულ სისტემას მინერალების დიდი რაოდენობით, განსაკუთრებით მაგნიუმის, ასევე ეთერზეთის გამო. ამრიგად, ის ამცირებს სტრესს და საღამოს მირთმევის შემთხვევაში, ის დაგეხმარებათ ადვილად დაიძინოთ.

რჩევა: ყოველთვის აირჩიეთ ნიახური ახალი, ხრაშუნა ფოთლებით. ის საუკეთესოა ორთქლზე მოხარშული – ამ გზით ის ინარჩუნებს გემოს და საკვები ნივთიერებების 99%-ს.

ახლად დაჭრილი ნიახური ბევრად უკეთ ინარჩუნებს საკვებ ნივთიერებებს, ვიდრე დაჭრილი და შენახული თუნდაც რამდენიმე საათის წინანდელი. ასევე, უნდა იცოდეთ, რომ რაც უფრო მუქია ნიახურის ფერი, მით უფრო ძლიერია მისი გემო.

Facebook კომენტარები