განკურნა ღვიძლი და პანკრეასი რამდენიმე წუთში – რეცეპტი მარტივია, მაგრამ ძალიან ეფექტური!

საღამოს მივირთმევ 1 ჭიქა კეფირს ან ხაჭოს და ვამატებ სავსე სუფრის კოვზ წიწიბურას ფქვილს. კარგად ვურევ და ვტოვებ მთელი ღამით. დილით უზმოზე ვსვამ 1 ჭიქა წყალს, 15 წუთის შემდეგ კი მივირთმევ წინა საღამოს მომზადებულ წიწიბურის ფქვილიან კეფირს/ხაჭოს. პროცედურა ტარდება ერთი თვის განმავლობაში, შემდეგ კი ისვენებთ ერთი თვე… თუმცა, პირადად მე ამ ბოლო დროს სულ ვსვამდი, რადგან თავს კარგად ვგრძნობ.

ნებისმიერ შემთხვევაში, კუჭ-ნაწლავის ტრაქტი ახლა ბევრად უკეთ მუშაობს, ვიდრე ადრე. აუცილებლად სცადე შენც!

ჩემი დანიშნულება ზიანს არავითარ შემთხვევაში არ მოგიტანს, თუმცა შეიძლება კარგი გავლენა იქონიოს თქვენს ორგანიზმზე.

wiwiburas fqvili

წიწიბურას ფქვილი მარტივად მზადდება. წიწიბურას ვფქვავ ყავის საფქვავში ან მიქსერით და ფქვილი მზადაა. რა თქმა უნდა, ჯერ მარცვლეული კარგად უნდა გაირეცხოს, შემდეგ კი გაშრეს ღუმელში ან სუფთა, რა თქმა უნდა, უზეთო ტაფაში.

წიწიბურა ჯანმრთელობისთვის:

ეს არის “მარცვლეულის დედოფალი”, რადგან შეიცავს ვიტამინების, მიკროელემენტების და სრული ცილების რეკორდულ რაოდენობას. წიწიბურა შეიცავს 18 აუცილებელ ამინომჟავას, რკინას, კალციუმს, კალიუმს, ფოსფორს, სპილენძს, იოდს, თუთიას, ბორს, ფტორს, მოლიბდენს, კობალტს და ა.შ., ასევე ვიტამინებს B1, B2, B9 (ფოლიუმის მჟავა), PP, ვიტამინი E.

წიწიბურა არის “მარცვლეულის დედოფალი”.

  • ლიზინისა და მეთიონინის შემცველობით წიწიბურას ცილები ყველა მარცვლოვან კულტურას აღემატება; ახასიათებს მაღალი მონელება – 80%-მდე.
  • წიწიბურას ფოლიუმის მჟავა ასტიმულირებს ჰემატოპოეზს, ზრდის გამძლეობას და ორგანიზმის წინააღმდეგობას მრავალი დაავადების მიმართ.
  • წიწიბურას ზრდისთვის არ სჭირდება სასუქები და პესტიციდები, ამიტომ ის ეკოლოგიურად სუფთა მცენარეა.
  • იგი, მადლობა ღმერთს, არ ექვემდებარება გენეტიკურ მოდიფიკაციას და, შესაბამისად, ამ თვალსაზრისით, ის უსაფრთხოა.
  • წიწიბურა უნდა მიირთვათ პანკრეასის დაავადებების, მათ შორის სიმსუქნის, დიაბეტის დროს.
  • წიწიბურას ყვავილები მკურნალობს დასუსტებულ ფილტვებს, ლეიკემიას (ანემიას), სიყვითლეს.
  • წიწიბურას რეგულარული მოხმარება ამცირებს “ცუდი” ქოლესტერინის დონეს, ეხმარება ლეიკემიის, ათეროსკლეროზის, გულის კორონარული დაავადების და ჰიპერტენზიის დროს.
  • ზრდის კუნთების ძალას და გამძლეობას.
  • ეხმარება სისხლძარღვთა დაავადებებს, რევმატულ დაავადებებს და ართრიტს.
  • მოუხარშავი წიწიბურას გამოყენება ხელს უწყობს ტოქსინებისა და მძიმე მეტალის იონების გაწმენდას.
  • ეს ხელს უწყობს სხვა სახის პროდუქტების გადამუშავებას და ათვისებას.

სასარგებლოა სრული 20 დღის განმავლობაში წიწიბურის დიეტის დაცვა, როგორც ჯანმრთელების შესანარჩუნებლად, ასევე ავადმყოფებთან საბრძოლველად.

გარდა ამისა, წიწიბურა შეიცავს 5-ჯერ მეტ მინერალურ ნივთიერებებს, რომლებიც სასარგებლოა ორგანიზმისთვის, ვიდრე სხვა მარცვლეული: კალიუმი, კალციუმი, ფოსფორი და განსაკუთრებით ბევრი მაგნიუმი და რკინა. ის ასევე შეიცავს ისეთ მნიშვნელოვან მიკროელემენტებს, როგორიცაა სპილენძი, მანგანუმი, თუთია, ქრომი, იოდ და ფტორი.

შეიცავს წიწიბურას და ვიტამინებს: PP, B1 და B2, ხოლო ეს უკანასკნელი 5-7-ჯერ მეტია, ვიდრე სხვა მარცვლეულში.

Შ Ე Ნ Ი Შ Ვ Ნ Ა ! უნდა გვახსოვდეს, რომ თერმული დამუშავების დროს ნადგურდება B1 ვიტამინის 40%-მდე და ვიტამინების B2 და PP 30%-მდე.

ორგანიზმისთვის ღირებული ნივთიერებების დაბალანსებული თანაფარდობა წიწიბურას არა მხოლოდ ძალიან მკვებავ საკვებ პროდუქტად აქცევს, არამედ ეფექტურ საშუალებად.

დიდი რაოდენობით რუტინის შემცველობის გამო – ნივთიერება, რომელიც ამაგრებს სისხლძარღვების კედლებს, უაღრესად სასარგებლოა სხვადასხვა სისხლძარღვთა დაავადებების, ასევე ართრიტის, ღვიძლის, თირკმელების და რევმატული დაავადებების დროს.

წიწიბურა ხელს უწყობს ორგანიზმიდან ჭარბი ქოლესტერინის გამოდევნას, აუმჯობესებს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების მდგომარეობას.

ის ორგანიზმიდან გამოიტანს სხვადასხვა ტოქსინებს, მათ შორის მძიმე მეტალის იონებს, რაც განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია დიდი ქალაქებისა და გარემოს არახელსაყრელი პირობების მქონე ტერიტორიებზე მაცხოვრებლებისთვის.

წიწიბურა ასევე აუცილებელია ნერვული სისტემის დაავადებების, სიმსუქნისა და მძიმე ავადმყოფობის მქონე ადამიანებისთვის.

ყ უ რ ა დ ღ ე ბ ა ! მათთვის, ვისაც აწუხებს გასტრიტი გაზრდილი მჟავიანობით და კუჭისა და თორმეტგოჯა ნაწლავის პეპტიური წყლული, რეკომენდებულია წიწიბურას უკიდურესი სიფრთხილით გამოყენება.

წიწიბურა წონის დაკლებისთვის

წიწიბურა რთული ნახშირწყალია, რომლის ათვისებისთვის ორგანიზმს დამატებითი რესურსები სჭირდება. შედეგად, დაგროვილი საბადოები გამოიყენება წიწიბურას გადასამუშავებლად.

ცხიმებისა და ნახშირწყლების დაბალი (სხვა მარცვლეულებთან შედარებით) და ცილების მაღალი შემცველობა წიწიბურას ძალიან კარგ ვარიანტად აქცევს წონის დაკლებისთვის, რადგან რთული ნახშირწყლები დიდი ხნის განმავლობაში შეიწოვება, რაც ხელს უწყობს გაჯერების სწრაფ დაწყებას და ცილა ჩართულია კუნთების მშენებლობაში და არა ცხიმოვანი ბოჭკოების.

წიწიბურას შემადგენლობაში შემავალი მცენარეული წარმოშობის ცხიმები დადებითად მოქმედებს მეტაბოლიზმზე, ახდენს მის ნორმალიზებას და აჩქარებას.

Facebook კომენტარები