ალუბლის ტოტები კურნავს თირკმელებს – არ გამოტოვოთ წამლის მომზადების სეზონი!

მე ვიცი მარტივი და ეფექტური საშუალება, რომელიც გამოცდილია არა მხოლოდ საკუთარ თავზე, არამედ ჩემს ირგვლივ მყოფებზეც.

ადრე გაზაფხულზე, როდესაც კვირტები დაიწყებს გამოსვლას, ალუბლის მოჭრილი ტოტები გარეცხეთ და გააშრეთ (შეგიძლიათ ისინი შეინახოთ მთელი წლის განმავლობაში).

დაჭერით 8-9 სმ სიგრძის სვეტებად და მოამზადეთ ნახარში:

alublis ylortebi

  1. აიღეთ ტოტები და ჩაყარეთ 2 ლიტრიან ემალირებულ ქვაბში, რომელიც უნდა შეავსოთ წყლით.
  2. მიიყვანეთ ადუღებამდე და ადუღეთ კიდევ 8-10 წუთი.
  3. გადმოდგით ცეცხლიდან, დადგით თბილ ადგილას, შეფუთული, ნახევარი საათის განმავლობაში.

და ნახარშივ მზად არის!  დალიეთ ერთი ჭიქა თაფლთან ერთად  4-5-ჯერ დღეში. ტოტების გამოყენება შეიძლება რამდენჯერმე, დაასხით წყალი მანამ, სანამ არ სურლად არ დაკარგავენ სამკურნალო თვისებებს, ანუ სანამ სითხე არ გახდება უსიამოვნო გემოსი.

დალიეთ 10 დღე, შემდეგ 10 დღე შესვენება. და ასე – სამჯერ.

ტრადიციული მკურნალები დიდი ხანია დარწმუნებულნი არიან, რომ ადამიანის ორგანიზმში არ არსებობს ისეთი ორგანო და სისტემა, რომელიც ალუბლის ტოტებით მკურნალობას არ დაეწვემდებარებიან.

ეს არის:

  • გულ-სისხლძარღვთა,
  • შარდსასქესო სისტემის,
  • ფილტვის სისტემები,
  • კუჭ-ნაწლავის ტრაქტი,
  • ღვიძლი,
  • თირკმელები,
  • პანკრეასი,
  • საყრდენ-მამოძრავებელი სისტემა,
  • ანემია.

ალუბალი დადებითად მოქმედებს ცენტრალურ ნერვულ სისტემაზე, აქვს დამამშვიდებელი და კრუნჩხვის საწინააღმდეგო მოქმედება, ხოლო წარსულში ზოგიერთი ექიმი კენკრის ნახარშს ფსიქიკური დაავადებების, ეპილეფსიის დროს იყენებდა. ალუბლის ნაყოფი რძესთან ერთად ეხმარება ართრიტის მკურნალობას.

სხვადასხვა წარმოშობის სიყვითლის დროს ეფექტურია რძეში ახალი ფოთლების ნახარშები. კუჭის წყლულთან ერთად სვამენ ალუბლის ფესვების ნახარშს. ღეროებსაც კი აქვთ სამკურნალო ეფექტი – მათი ნახარში ინიშნება შარდმჟავას დიათეზისა და სახსრების დაავადებების დროს.

უკუჩვენებები:

ახალი ხილი და მათგან ნახარშები (ძირებისაგან განსხვავებით) უკუნაჩვენებია კუჭისა და თორმეტგოჯა ნაწლავის წყლულის, ეროზიული გასტრიტის გამწვავების დროს.

მწვავე გასტროენტერიტისა და ნაწლავის კოლიკის დროს ალუბლის მიღება შესაძლებელია მხოლოდ წვენის სახით. ალუბლის წვენი შეიძლება შეურიოთ მხოლოდ ბოსტნეულის წვენს – ვაშლს, ყურძენს.

Facebook კომენტარები