სხეულის ბუნებრივი დეტოქსიკაცია ჭინჭრის წვენით! ჯანმრთელობის გაუმჯობესების მნიშვნელოვანი ძალა ამ მცენარეშია!

ჭინჭრის მირთმევა შეიძლება, ხოლო ახალგაზრდა ღეროებიდან და ფოთლებისგან მომზადებული ჭინჭრის წვენი კიდევ უფრო სასარგებლო იქნება (გაავლეთ ხორცსაკეპ მანქანაში და გაწურეთ). ყოველივე ამის შემდეგ, ის თავისთავად კონცენტრირებს სამკურნალო კომპონენტებს და სწრაფად შეიწოვება.

ჭინჭრის წვენი დადებითად მოქმედებს ორგანიზმის ტოქსინებისგან გაწმენდასა და სისხლში ჰემოგლობინის მატებაზე. წვენს აქვს ორგანიზმში მეტაბოლური პროცესების გააქტიურების უნარი, რის შედეგადაც სისხლი იწმინდება და მდიდრდება, გამოიყოფა ტოქსინები, ყველა ორგანო და სისტემა იწყებს უკეთ მუშაობას.

მკვლევარები გვეუბნებიან, რომ ჭინჭრის წვენი დაგეხმარებათ გათავისუფლდეთ:

დაღლილობის, ავიტამინოზის, ანემიის, არაინფექციური წარმოშობის კანის გამონაყარის და შემაწუხებელი შაკიკისგან.

ხოლო, ასაკში მყოფი ქალბატონები, ინარჩუნებდნენ ჯანმრთელობას და სილამაზეს:

ახალგაზრდა ჭინჭრის 3-4 სუფრის კოვზი წვენის დალევით, ყოველდღიურად, ერთი თვის განმავლობაში – წყლით გაზავებული 1:3 თანაფარდობით.

ეს წვენი ასევე გვეხმარება:

  • ჭინჭრის წვენით ყოველდღიური გამოყენება ძალიან სასარგებლოა ძვლების გასამაგრებლად, ღვიძლის, შარდის ბუშტის, სასუნთქი გზების გასაწმენდად, კუჭის ტრაქტის აქტივობის ნორმალიზებისთვის, ნერვული სისტემის დასამშვიდებლად.
  • ჭინჭრის წვენი აძლიერებს ნივთიერებათა ცვლის პროცესებს, აუმჯობესებს ბუასილის, ათეროსკლეროზის, რევმატიზმის, პოდაგრის, დიაბეტის მდგომარეობას.
  • პოლონელი მეცნიერების აზრით, ახალი ჭინჭრის წვენს აქვს სამკურნალო ეფექტი პროსტატის ადენომის ყველა სტადიაზე, რადგან აფერხებს ჰიპერტროფიის განვითარებას.

ჭინჭრის წვენი ჭრილობებისთვის სწრაფი დახმარებაა: ჭინჭრის ფოთლები უნდა მოზილოთ, სანამ წვენი არ გამოჩნდება და წაისვით ჭრილობაზე. გამოწურულ წვენს იყენებენ ჭრილობების დასაბანად, ატენიანებენ სახვევებს, რომლებიც ჭრილობებს სვამენ.

ხალხურ მედიცინაში მიჩნეულია, რომ ჭინჭარს აქვს ანტიკანცეროგენული თვისებები, ამიტომ რეკომენდებულია ჭინჭრის თაფლის გამოყენება (ჭინჭრის წვენში შერეული ფუტკრის თაფლი და დაქუცმაცებული ჭინჭრის ახალი ფოთლების დამატება) ნეოპლაზმების მქონე პაციენტებისთვის.

თუ ყოველდღიურად შეუძლებელია ჭინჭრის ახალი წვენის მომზადება, შეგიძლიათ მოამზადოთ წვენის ექსტრაქტი, რომელიც ასევე დადებითად მოქმედებს, თუმცა შედარებით სუსტია:

  1. მოჭერით ახალგაზრდა ღეროები 20 სმ სიგრძის ფოთლებით (ყველაზე სასარგებლოა აპრილ-მაისში),
  2. შემდეგ კარგად დარეცხეთ და დაჭერით,
  3. მსუბუქად ჩააწყვეთ სამ ლიტრიან ქილაში და დაასხით გადმოდუღებული ცივი წყალი.
  4. ათი საათის შემდეგ კი მზად იქნება ჭინჭრის ექსტრაქტიც.

დალიეთ რაც შეიძლება მეტი!

Facebook კომენტარები