ნუ გადაყრით ნივრის ყლორტებს! ბევრმა არც კი იცის მათი სასარგებლო თვისებების შესახებ!

Turebi iafad Flekosteli

ნუ გადაყრით ნივრის ყლორტებს! ბევრმა არც კი იცის მათი სასარგებლო თვისებების შესახებ!

გემრიელი და წარმოუდგენლად ჯანსაღი!

ზაფხულის დადგომასთან ერთად, როგორც წესი, ჭრიან ნივრის ყლორტებს, რათა ბოლქვებს მეტი საკვები ნივთიერებები ჰქონდეთ. მაგრამ ნუ იჩქარებთ ასეთი მწვანილის გადაყრას – ისინი არა მხოლოდ გემრიელია, არამედ წარმოუდგენლად ჯანსაღიცაა!

შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნივრის ყლორტები სენდვიჩებისთვის, სოუსებისთვის და სხვა. ამრიგად, თქვენ გახდებით საკვები უფრო გემრიელი და ჯანსაღი.

nivris ylortebi

ის დიდ სარგებელს მოუტანს თქვენს ორგანიზმს!

  • მწვანე ნივრის ყლორტები, პირველ რიგში, მდიდარია C ვიტამინით.
  • ნივრის ყლორტები ნაკლებ კალორიულია და თუ ფიგურის დაცვაზე ზრუნავთ, მაშინ თქვენთვის განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია მისი გამოყენება.
  • ნივრის ყლორტებს რკინის მაღალი შემცველობა აქვთ – ვაშლზე მეტიც კი! ასევე ყლორტებში არის გოგირდი, კალციუმი – ეს ყველაფერი პროდუქტს დამახასიათებელ სუნს ანიჭებს. მის ეთერზეთს ხშირად იყენებენ, რადგან ის შეიცავს ბევრ ბუნებრივ ანტიბიოტიკს, რომელიც ეფექტურად თრგუნავს ბაქტერიების და მიკრობების განვითარებას.
  • ნივრის ყლორტები დადებითად მოქმედებენ გულისა და სისხლძარღვების ფუნქციონირებაზე, ამცირებენ სისხლში ქოლესტერინს, სასარგებლოა ჰიპოტენზიის, ათეროსკლეროზის, თრომბოზის დროს, ხანგრძლივი ავადმყოფობის შემდეგ.

მარტივად რომ ვთქვათ, ნივრის ყლორტები მართლაც წარმოუდგენლად ჯანსაღი და სასარგებლოა!

ჩვენ ვთავაზობთ მათ მომზადებას ზამთრისთვის ამ მარტივი რეცეპტის გამოყენებით.

თქვენ შეგიძლიათ არა მხოლოდ ყოველდღიურ მენიუს შემატოთ მრავალფეროვნება, არამედ იზრუნოთ თქვენს ჯანმრთელობაზეც. ასე რომ, შეინახეთ ის ზამთრისთვის!

შემადგენლობა:

  • 0,5 კგ ნივრის ყლორტები,
  • 3 ჩ.კ მარილი,
  • 2 ცხარე წიწაკა,
  • 0,5 ჩ.კ დაფქული შავი პილპილი,
  • 0,5 ჩ.კ დაფქული ქინძი.

მომზადება:

  1. კარგად გარეცხეთ ყლორტები. მყარი ნაწილი უნდა მოაცილოთ.
  2. დაჭერით ყლორტები და მოვათავსეთ ბლენდერში სხვა ინგრედიენტებთან ერთად.
  3. კარგად დააბლენდერეთ ყველაფერი.
  4. გადაიტანეთ ის სილიკონის პატარა ფორმებში (წყლის გასაყინ ან მაფინების გამოსაცხობ ფომებში) და შედგით საყინულეში.

ეს საშუალება შეიძლება შეინახოთ დაახლოებით ერთი წლით. თუმცა, დარწმუნებული ვარ, უფრო ადრე დაგიმთავრებათ, როგორც კი ერთხელ გასინჯავთ, აღფრთოვანდებით მისი გემოვნური თვისებებით.

ახალი გემრიელი დანამატი მზად არის! ახლა თქვენ შეგიძლიათ მარტივად გაამდიდროთ მრავალი სოუსის, ხორცის კერძებისა და სუპები.

Facebook კომენტარები
Aviabiletebi ganvadebit Varikosette