გულძმარვის სამკურნალო ხალხური საშუალებები: სოდა, ბანანი, კოჭა და საღეჭი რეზინი!

გულძმარვა გავრცელებული პრობლემაა, რომელიც გამოწვეულია მჟავას რეფლუქსით, მდგომარეობა, რომლის დროსაც კუჭის შიგთავსი (საკვები, სითხეები და ა.შ.) საყლაპავში მაღლა იწევს.

რამდენიმე ფაქტი გულძმარვის შესახებ:

  • გულძმარვის მიზეზებს მიეკუთვნება მოწევა, სიმსუქნე, ფიზიკური აქტივობის ნაკლებობა, არასწორი კვება.
  • პირველადი სიმპტომია გულმკერდის ან ყელის წვის შეგრძნება კუჭის მჟავისგან.
    ყველაზე ხშირად, გულძმარვა მცირე გავლენას ახდენს საერთო ჯანმრთელობაზე.
    სამედიცინო ექსპერტები თვლიან, რომ გულძმარვა ზოგჯერ ბუნებრივია და არ უნდა იყოს შეშფოთების მიზეზი.

სხვა სიმპტომები:

როგორც უკვე აღვნიშნეთ, ყველაზე გავრცელებული სიმპტომია წვის შეგრძნება ზედა გულმკერდისა და ყელის არეში. ეს შეგრძნებები დაკავშირებულია კუჭის მჟავის არსებობასთან.

სხვა მოხსენებული სიმპტომები მოიცავს ყბის ტკივილს, მუცლის დისკომფორტს და წვას და მჟავას მსგავსი გემოს პირში.

აქ მოცემულია 4 მარტივი გზა გულძმარვის ბუნებრივად შესაჩერებლად:

1. საკვები სოდა

საკვები სოდა სასწაული პროდუქტია. მისი ერთ-ერთი გამოყენება – ფაქტობრივად, მთავარი გამოყენება – როგორც ანტაციდი! საკვები სოდა არის 100% ნატრიუმის ბიკარბონატი; ოდნავ მარილიანი, ტუტე თეთრი ფხვნილი. საკვები სოდა ხსნის გულძმარვას, კუჭის ჭარბი მჟავიანობის განეიტრალებას.

გამოყენების წესი: გახსენით 1/2 ჩაის კოვზი 100 მლ ჭიქა წყალში ან სავსე ჩაის კოვზი 200 მლ ჭიქაში. გაიმეორეთ ყოველ ორ საათში, სანამ გულძმარვა არ გაქრება.

2. ბანანი

ბანანს აქვს მაღალი pH დონე, რაც სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანია კუჭის მჟავის ბუნებრივი მდგომარეობის აღსადგენად. გასტროენტეროლოგ ჯერარდ მალინის თქმით, ბანანის ტექსტურა ასევე შესანიშნავია საყლაპავის დისკომფორტის მოსახსნელად.

როგორ გამოვიყენოთ: თუ თქვენ თვითონ არ ხართ ბანანის დიდი მოყვარული, დაჭერით ნახევარი ბანანი და დაუმატეთ დილით შვრიის ფაფას ან მარცვლეულს. ასევე შეგიძლიათ დაჭერით ბანანი და დაუმატეთ ცოტაოდენი დარიჩინი და შაქარი.

3. კოჭა

კოჭას, იგივე ჯანჯაფილს აქვს რამდენიმე სარგებელი მჟავას რეფლუქსისთვის; განსაკუთრებით სასარგებლოა მისი ანთების საწინააღმდეგო თვისებები. საყლაპავის ანთება საკვანძო სიმპტომია მჟავე რეფლუქსის მქონე ადამიანებში.

როგორ გამოვიყენოთ: ჯანჯაფილი საკმაოდ მრავალმხრივი საკვებია; ის შეიძლება კუბებად დაჭრილი, გახეხილი. ის შეიძლება მიირთვათ უმი ან დაამატოთ როგორც ინგრედიენტი სალათებში, სუპებში, სუშიში და სხვა. ალბათ საუკეთესო გზა ჯანჯაფილით ტკბობისთვის, როცა საქმე გულძმარვას ეხება, არის მისი წყალში ჩასმა ჯანჯაფილის ჩაის მოსამზადებლად.

4. საღეჭი რეზინი

მიუხედავად იმისა, რომ ეს რჩევა შეიძლება ცოტა უცნაურად მოგეჩვენოთ, საღეჭი რეზინი ასტიმულირებს ნერწყვის, ბუნებრივი მჟავა ბუფერის გამომუშავებას. ნერწყვის გამომუშავების გარდა, საღეჭი რეზინი ხშირად გვაიძულებს გადაყლაპვას და მჟავებს საყლაპავიდან გამოდევნის.

როგორ გამოვიყენოთ: კარგი, არ უნდა იყოთ ძალიან ჭკვიანი, რომ რეზინის ნაჭერი პირში ჩადოთ და დაღეჭოთ. თუმცა, რამდენიმე რჩევა: აირჩიეთ უშაქრო რეზინა და მოერიდეთ პიტნის არომატს. ასევე, არ გადაყლაპოთ რეზინა, რადგან ამან შეიძლება გააღიზიანოს კუჭის ლორწოვანი გარსი.

პრევენციული ღონისძიებები:

არსებობს მრავალი ცხოვრების წესის ცვლილება, რამაც შეიძლება შეამციროს კუჭის მჟავის წარმოება. აქ არის რამდენიმე მათგანი:

  • ივარჯიშე რეგულარულად
  • დალიეთ ბევრი სუფთა წყალი
  • მწოლიარედ არ ჭამო
  • მიირთვით კარგად დაბალანსებული კვება
  • ჭამე უფრო ხშირად
  • შეზღუდეთ მძიმე დატვირთვა და სტრესი
  • შეზღუდეთ და აკონტროლეთ პოტენციური „გამომწვევი საკვები“, მათ შორის: კოფეინი, ციტრუსები, რძე და რძის პროდუქტები, გამაგრილებელი სასმელები, გაზიანი სასმელები, პომიდორი.
  • დაიკელით წონაში თუ ხართ ჭარბი წონის.
Facebook კომენტარები