ნიგვზის 6 სარგებელი ჩვენი სხეულის სხვადასხვა ორგანოსთვის!

ორგანიზმისთვის ყველაზე მეგობრული საკვები: ნიგოზი ერთ-ერთი მათგანია.

ნიგოზი შეიცავს აუცილებელ ვიტამინებს, მინერალებს, უჯერი ცხიმოვან მჟავებს და სხვა საკვებ ნივთიერებებს. მათი შენახვა და შეფუთვა ძალიან მარტივია, რაც მათ ჯანსაღ საჭმელად აქცევს ხალხისთვის, ვინც მოგზაურობს. ნიგოზი ხშირად გვხვდება საკვებში, როგორიცაა შოკოლადი, ნამცხვრები, კერძები და სხვ. უფრო მეტიც, ისინი ასევე გამოიყენება სილამაზის პროდუქტებში კანისა და თმისთვის სასარგებლო ვიტამინების გამო.

ნიგვზის სარგებელი ჯანმრთელობისთვის:

nigozi 1

  • გული

ნიგვზის რეგულარული მოხმარება ხელს უშლის გულის დაავადებებს, ამცირებს დაბალი სიმკვრივის ლიპოპროტეინების ქოლესტერინს, რომელიც ცნობილია როგორც ცუდი ქოლესტერინი და ასტიმულირებს კარგი ქოლესტერინის გამომუშავებას.

  • ტვინი

წლების განმავლობაში თხილი ტვინის საკვებად ითვლებოდა. ისინი შეიცავს ფოლიუმის მჟავას მაღალ დონეს, რომელიც აუმჯობესებს ნერვული სისტემის მდგომარეობას და ამცირებს კოგნიტური დაავადებების რისკს. გარდა ამისა, ომეგა -3 ცხიმოვანი მჟავები ხელს უწყობს მეხსიერების და კოგნიტური ფუნქციის გაუმჯობესებას. მრავალი კვლევა აჩვენებს, რომ ორგანიზმში ომეგა -3-ის დაბალი დონე ასოცირდება დეპრესიასთან და აზიანებს კოგნიტურ ფუნქციას.

  • წონის დაკლება

ნიგოზი ძალზე მნიშვნელოვანია წონის კონტროლისთვის. მიუხედავად იმისა, რომ კალორიების მნიშვნელოვანი რაოდენობაა, ნიგოზი ხელს უწყობს წონის დაკლებას. უნცია ნიგოზი შეიცავს 2,5 გრ ომეგა-3 ცხიმოვან მჟავებს, 4 გრ პროტეინს და 2 გრ ბოჭკოს გაჯერების უზრუნველსაყოფად.

  • შაქრიანი დიაბეტი

კვლევების თანახმად, ქალები, რომლებიც კვირაში ორჯერ იღებდნენ 28 გრამ ნიგოზს, 24%-ით ნაკლები იყო ტიპი 2 დიაბეტის განვითარების რისკი. ნიგოზი ცალსახად დატვირთულია ომეგა-3 და ომეგა-6 ცხიმოვანი მჟავებით, რომლებიც მნიშვნელოვან როლს ასრულებენ ტიპი 2 დიაბეტის პროფილაქტიკაში.

  • ნიგვზის სარგებელი კანისთვის

გაჯერების გარდა, ნიგოზი კანის სილამაზის ერთ-ერთი საიდუმლოცაა. ომეგა -3 ცხიმოვანი მჟავები ხელს უწყობს კანის ტენიანობის და მკვებავი ნივთიერებების შენარჩუნებას, რაც მას ხდის სუფთა და ბზინვარებას. გარდა ამისა, თხილისა და თესლების უმეტესობაში ნაპოვნი ჯანსაღი ცხიმები ამცირებს კანის ანთებას და იცავს კანს მავნე ულტრაიისფერი სხივებისგან. ნიგოზში ნაპოვნი ვიტამინი E ცნობილია, როგორც ძლიერი ანტიოქსიდანტი, რომელიც კანს ხდის გლუვს და ბზინვარებას და აჩქარებს შეხორცებას.

  • ნიგვზის სარგებელი თმისთვის

თხილი პირდაპირ თმაზე არ გამოიყენება, უყურეთ თქვენს დიეტას. ნიგოზი დატვირთულია B ტიპის ვიტამინებით. ბიოტინი ან საყოველთაოდ ცნობილი როგორც ვიტამინი B7 გამოიყენება თმის გასაძლიერებლად, თმის ცვენის შესამცირებლად და თმის ზრდის გასაუმჯობესებლად.

დასკვნა: ნიგოზი ადვილად შეიტანება თქვენს რაციონში. შეგიძლიათ დაამატოთ ისინი სალათებში, ცხელ და ცივ კერძებში, სუპებსა და გამომცხვარ კერძებში. მიუხედავად იმისა, რომ მათ აქვთ უპირატესობა, მნიშვნელოვანია დაიცვან მინიმალური მიღება ყოველდღე.

Facebook კომენტარები