ფარისებრი ჯირკვლისთვის სასარგებლო პროდუქტები – გააუმჯობესებთ და დაიცავით მის ფუნქციონირება!

ფარისებრი ჯირკვლისთვის სასარგებლო პროდუქტები – გააუმჯობესებთ და დაიცავით მის ფუნქციონირება!

იკვებე ჯანსაღი საკვებით, რომელიც შეუწყობს ფარისებრი ჯირკვლის ჯანმრთელობას ხელს, რათა გააუმჯობესოთ მისი მოქმედება და დაიცვათ იგი ჰორმონალური დარღვევებისგან!

1. თაფლი, ნიგოზი და ლიმონი

ფარისებრი ჯირკვლის სტიმულირება – 3-4 ნიგოზის გულს ვაბლენდერებთ, ვაზავებთ ერთ სუფრის კოვზ თაფლთან და ვჭამთ დილით უზმოზე. მიიღეთ ყოველდღიურად 1-2 კვირის განმავლობაში.

ლიმონი 2-3 ცალი, კარგად გარეცხეთ და წვრილ სახეხზე გახეხეთ ქერქთან ერთად, რომ მიიღოთ ერთი ჭიქა ერთგვაროვანი მასა. შეურიეთ იგი იგივე რაოდენობით თაფლს. ვიღებთ 1 ს.კ. 3-ჯერ დღეში კვებას შორის.

რჩევა: ლიმონი კარგად გაყინოთ და ისე გახეხოთ, ასე ბევრად გაგიმარტივდებათ.

2. ზღვის მცენარეები

ის მდიდარია იოდის შემცველობით და კიდევ 40 ვიტამინითა და ელემენტით, რომლებიც იცავს ფარისებრი ჯირკვლის დაავადებებისგან.
აუცილებლად ჩართეთ ის თქვენს კვების რაციონში დაავადების თავიდან ასაცილებლად.

3. ხურმა

ხურმა შეიცავს იოდს, ასევე მაგნიუმს, ნატრიუმს, რკინას (მათი შემცველობით ვაშლსაც კი აღემატება), ასევე A, C და P ვიტამინებს.

4. ხახვი

ხახვი კარგია ფარისებრი ჯირკვლის, ღვიძლისა და გულისთვის. შეიცავს უამრავ ელემენტს, რომელიც აძლიერებს იმუნურ სისტემას.

5. ვაშლი

ვაშლი არის საკვები ნივთიერებების საწყობი. მიირთვით ვაშლის თესლი, რადგან ის შეიცავს 15% ცხიმოვან ზეთს და იოდს.

ვაშლის ერთ-ერთი ყველაზე სასარგებლო ჯიშია გალა ჯიში, რომელიც შეიცავს ვიტამინ B17-ს. ააუცილებლად მიირთვით ვაშლი კანთან ერთად!

6. კრაბის ხორცი და ზღვის პროდუქტები

მდიდარია B12 ვიტამინით და თუთიით, რომელიც ასტიმულირებს ჩვენი ორგანიზმის იმუნურ სისტემას.

7. მოცვი

მოცვი ჩემპიონია ანტიოქსიდანტების შემცველობით.
ხელს უწყობს ფარისებრი ჯირკვლის ჰორმონალური დარღვევების აღმოფხვრას.

8. ისპანახი

შეიცავს უამრავ ლუტეინს და კაროტინოიდს, რომლებიც ფარისებრი ჯირკვალს სრულყოფილ მუშაობაში ეხმარება.

9. წითელი თევზი

რეკომენდებულია საღამოს გამოყენება ფარისებრი ჯირკვლის გამოსაკვებად. საღამოს ფარისებრი ჯირკვლის კარგი საკვებია წითელი თევზი (ორაგული, ორაგული, კალმახი, ვარდისფერი ორაგული) – მოხარშული, ჩაშუშული ან ოდნავ დამარილებული ნაჭერი.

წითელი თევზი არის სასარგებლო ომეგა -3 ცხიმოვანი მჟავების წყარო, რომელიც აუცილებელია ფარისებრი ჯირკვლის გამართული ფუნქციონირებისთვის.

გირჩევთ, რაც შეიძლება ხშირად მიირთვათ წითელი თევზის ნაჭერი.
ხოლო თუ ფარისებრი ჯირკვალი გაწუხებთ (მაგალითად, ყლაპვის გაძნელება, დახრჩობის შეგრძნება), აუცილებლად მიმართეთ ენდოკრინოლოგს.

Facebook კომენტარები