9 უმარტივესი სასმელი საჭმლის მონელების სტიმულირებისთვის! უბრალოდ დაუმატეთ ეს ინგრედიენტები წყალს!

იცოდით, რომ პიტნის ფოთლები შეიცავს ვიტამინებითა და მინერალებით მდიდარ საჭმლის მომნელებელ ფერმენტებს?

ან რომ 2 სუფრის კოვზი ვაშლის ძმარი წყალთან ერთად აუმჯობესებს მეტაბოლიზმს, ხელს უწყობს დეტოქსიკაციას და ასტაბილურებს pH-ის დონეს ორგანიზმში.

სხვა დანამატები: მიხაკს, ლიმონის წვენს, ჯანჯაფილის ფესვს, კიტრს და დარიჩინს აქვს ანტიბაქტერიული და ანთების საწინააღმდეგო თვისებები. ჩიას თესლი კი ხელს უშლის შეკრულობას.

3 6

  • წყალი და საჭმლის მონელება

წყალი ძალიან მნიშვნელოვანია ორგანიზმისთვის და საჭმლის მონელების პროცესებისთვის. მწვანილის, ხილისა და ბოსტნეულის წყალში დამატება არა მხოლოდ აუმჯობესებს გემოს, არამედ აქვს ჯანმრთელობის დამატებითი ეფექტები, როგორიცაა წმენდა და საჭმლის მონელების პროცესის გაუმჯობესება.

  • პიტნის ფოთლები

პიტნის ფოთლები შეიცავს საჭმლის მომნელებელ ფერმენტებს, რომლებიც ხელს უწყობენ საკვებიდან ვიტამინებისა და საკვები ნივთიერებების შეწოვას. პიტნის ფოთლები ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას.

  • ვაშლის ძმარი

საჭმლის მონელების გასაუმჯობესებლად წყალს დაამატეთ რამდენიმე სუფრის კოვზი ძმარი. ეს ხელს უწყობს ორგანიზმიდან ტოქსინების გამოდევნას და მეტაბოლიზმის დაჩქარებას. ვაშლის ძმარი აბალანსებს pH დონეს ორგანიზმში.

  • ჯანჯაფილის ფესვი

ჯანჯაფილს აქვს ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო თვისებები, ხსნის გულისრევას, კრუნჩხვებს, საჭმლის მონელების დარღვევას და მეტეორიზმი.

  • ახლად გამოწურული ლიმონის ან ლაიმის წვენი

ლიმონი და ლაიმი კარგია ალკალიზაციისთვის, სხეულის გაწმენდისთვის და საჭმლის მონელებისთვის, რადგან მათი შემადგენლობა ძალიან ჰგავს სხეულის საჭმლის მომნელებელ ფერმენტებს.

  • კიტრის ნაჭრები

კიტრი ახდენს ორგანიზმის დეტოქსიკაციას და აუმჯობესებს საჭმლის მომნელებელ ფუნქციებს.

  • მიხაკი

საჭმლის მონელების სტიმულირების გარდა, მიხაკი გამოიყენება საჭმლის მომნელებელი სისტემის დაავადებების სამკურნალოდ, რომელსაც გააჩნია ანტიპარაზიტული თვისებები.

  • დარიჩინი

დარიჩინი არის კიდევ ერთი ტრადიციული ბალახი სოკოს საწინააღმდეგო და ანტივირუსული მოქმედებით და გამოიყენება საჭმლის მონელების დასახმარებლად. დარიჩინის პატარა ღერს უმატებენ წყალს სისხლის მიმოქცევისა და საჭმლის მონელების გასაუმჯობესებლად, შაქრის დონის შესამცირებლად და მეტაბოლიზმის დასაჩქარებლად.

  • ჩიას თესლები

ყაბზობის სამკურნალოდ და განავლის რეგულარულობის შესანარჩუნებლად ერთ-ორ ჩაის კოვზ ჩიას თესლს უმატებენ ერთ ჭიქა წყალს და სვამენ. ჩიას თესლს ნაწლავებიდან ქოლესტერინი და ტოქსინები გამოაქვს, რაც აადვილებს ნაწლავების მუშაობას.

Facebook კომენტარები