ჯანმრთელობის 5 პრობლემა, რომელსაც იწვევს შაქრის გადამეტებული მიღება! მიიღეთ ის მხოლოდ ბუნებრივი გზით!

შაქარი ტვირთავს ტვინის ყველა უჯრედს. თქვენი ტვინი მას აღიქვამს როგორც “ჯილდოს”, რაც განაპირობებს მის მეტად მოთხოვნილებას.

  • შაქრის ჭამა აფერხებს ორგანიზმის ენერგიის გამომუშავების ბუნებრივ უნარს.
  • ეს იწვევს ჭამის მუდმივ სურვილს, კალორიების საჭირო რაოდენობას და წონაში მატებას.
  • შაქარზე უარის თქმა ხელს უწყობს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის გაძლიერებას, ინარჩუნებს მეტაბოლიზმს შესანიშნავ მდგომარეობაში.
  • ჭარბი შაქარი ასევე ხელს უწყობს კანის გაუარესებას. მიიღეთ საჭირო შაქარი ხილიდან და სხვა ბუნებრივი წყაროებიდან.

3 5

რატომ უნდა დაივიწყოთ შაქარი?

  1. ენერგიის მატება
    შაქარი ბლოკავს ჩვენი ორგანიზმის უნარს გამოიმუშაოს საჭირო რაოდენობის ენერგია.
  2. წონა სტაბილიზდება
    შაქარი ხელს უწყობს საკვების მუდმივ ლტოლვას, რაც ზრდის მოხმარებული კალორიების რაოდენობას. შაქრის დეტოქსი ხელს უშლის ჭარბი კალორიების მიღებას და ასტაბილურებს წონას.
  3. აუმჯობესებს ნივთიერებათა ცვლას
    შაქარი ძნელად დასამუშავებელია, ამიტომ მისი ამოჭრა ხელს უწყობს ნაწლავის მოძრაობის სტაბილიზაციას, რაც მეტაბოლიზმს უნარჩუნებს ზედა ფორმას.
  4. დააფასეთ ნამდვილი სიტკბო
    როცა ორგანიზმს ხელოვნურ შაქარს აშორებთ, უფრო მგრძნობიარე გახდებით ხილის ბუნებრივი შაქრის მიმართ.
  5. აუმჯობესებს კანის მდგომარეობას
    წლების განმავლობაში კანის მდგომარეობაზე დაკვირვება აჩვენებს, რომ კანის ახალგაზრდობა პირდაპირ დამოკიდებულია მოხმარებული შაქრის რაოდენობაზე.

თუ ხართ შაქარზე დამოკიდებული, დაიწყეთ გადაჩვევა ნელ-ნელა:

დაიწყეთ მეტი ბოსტნეულისა და ხილის ჭამით. შეამოწმეთ საკვების ეტიკეტები და შეარჩიეთ ისეთები, რომლებსაც არ აქვს ბევრი შაქარი. ყოველკვირეულად მოაკლელით ცოტაოდენი შაქარი თქვენს მენიუს. რამდენიმე კვირის შემდეგ გაგიკვირდებათ, თუ რამდენად ნაკლებად მოგენატრებათ ის.

თაფლი, ყავისფერი შაქარი და ა.შ. შეიძლება ჯანსაღად ჟღერდეს. მაგრამ შაქარი არის შაქარი. იქნება ეს ფუტკრიდან თუ შაქრის ლერწმიდან, ის იწვევს სისხლში შაქრის მომატებას.

შეუძლია შაქარს დიაბეტის გამოწვევა?

შაქარი არ იწვევს დიაბეტს. თუმცადიდი რაოდენობით მიღების შედეგად წონაში მატების გამო ორგანიზმს უჭირს  ინსულინის წარმოება, რომელიც სისხლში შაქრის დონეს აკონტროლებს. როდესაც თქვენი სხეული ეწინააღმდეგება ინსულინს, სისხლში შაქარი და დიაბეტის რისკი იზრდება.

Facebook კომენტარები