უფრთხილდით ამ ცვლილებებს! თქვენი ღვიძლი შეიძლება დაზიანდეს! რას გვირჩევენ ექიმები?!

ღვიძლი ორგანიზმის ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი და ძლიერი ორგანოა, რომელიც ზრუნავს ბევრ აუცილებელ პროცესზე, როგორიცაა გლიკოგენის გამომუშავება (შაქრის სახეობა სიცოცხლისუნარიანობისთვის), ნაღვლის გამომუშავება, რომელიც აუცილებელია საკვები ნივთიერებების შეწოვისთვის. და სისხლის განწმენდა.

ვინაიდან ღვიძლი ძალიან მნიშვნელოვანია ჩვენი ჯანმრთელობისთვის, აუცილებელია ყურადღება მივაქციოთ ნებისმიერი პრობლემების არსებობის შემთხვევაში.

მნიშვნელოვანია იცოდეთ ზოგიერთი ნიშანი იმისა, რომ ღვიძლი გამართულად ვერ ფუნქციონირებს:

1. ყვითელი კანი
ყვითელი ლაქები ნიშნავს, რომ სხეული, სავარაუდოდ, აწარმოებს ბილირუბინს, რომელიც ნაღვლის ფორმაა. ეს იმის შედეგია, რომ ღვიძლი ვერ ათავისუფლებს ტოქსინებს. ნაღველი წარმოიქმნება ღვიძლში და ის ეხმარება ნორმალურ პროცესებში. თუმცა, როდესაც ღვიძლი დაზიანებულია, მას არ შეუძლია ბილირუბინის აღმოფხვრა და, შესაბამისად, კანი იწყებს შესამჩნევ ცვლილებას, განსაკუთრებით თითების, ფეხის წვერებზე, ფრჩხილების და თვალების ფერი ყვითლდება.

2. ცვლილებები 
გარდა ამისა, შეიძლება იყოს ცვლილებები შარდსა და განავალში. თუ ფერი შეიცვლება, შეიცვლება კონსისტენცია, შარდი აქაფდება, ან განავალი გაფერმკრთალდება, უმჯობესია გაიკეთოთ ტესტი.

3. შებერილობა
თუ გაწუხებთ შებერილობა, მაშინ ეს შეიძლება გამოწვეული იყოს ღვიძლის დაზიანებით. ვინაიდან ის პასუხისმგებელია ორგანიზმში არსებულ სითხეზე. შეიძლება მხოლოდ ჩანდეს, რომ საქმე კუჭშია, მაგრამ სინამდვილეში ეს არის ღვიძლი.

4. ტკივილი
თუ თქვენ გაქვთ კრუნჩხვები ან მკვეთრი ტკივილები მუცლის არეში, შეიძლება ასევე გქონდეთ ღვიძლის პრობლემები.

5. ღებინება და გულძმარვა
შეიძლება გაწუხებდეთ ღებინება, გულძმარვა ან მჟავის რეფლუქსი, რადგან დაზიანებული ღვიძლი საჭმლის მომნელებელ წვენებს უბიძგებს ზემოთ ამოვიდეს.

თუ თქვენ გაქვთ რომელიმე ჩამოთვლილი სიმპტომი, ან თუნდაც ერთზე მეტი, მიმართეთ სპეციალისტს რაც შეიძლება მალე.

ღვიძლის უჯრედებს განკურნებასა და რეგენერაციაში ეხმარება შემდეგი პროდუქტები:

  • ნიორი
  • ციტრუსი(ლიმონი, ლაიმი)
  • ჭარხალი
  • კაკალი
  • სტაფილო
  • ვაშლი
  • ავოკადო
  • მწვანე ჩაი
  • კურკუმა

აუცილებელია კვების რაციონიდან ამოიღოთ ან შეამციროთ მარილის მოხმარება. რაც შეეხება ცხიმს, არჩევანი ჯანსაღ ცხიმებზე გააკეთეთ, რომლის წყაროც ნუში, ქოქოსი, ჩია და სხვა მცენარეული წარმოშობის პროდუქტებია. ცხოველური წარმოშობის პროდუქტებიდან კი მიირთვით თევზი და კვერცხი.

Facebook კომენტარები