ამცირებს სისხლის წნევას და წმენდს ღვიძლს! ჭარხალი იმაზე სასარგებლოა, ვიდრე წარმოგიდგენიათ!

ამცირებს სისხლის წნევას და წმენდს ღვიძლს! ჭარხალი იმაზე სასარგებლოა, ვიდრე წარმოგიდგენიათ!

კერძოდ, ამ ფანტასტიკურ ბოსტნეულს შეუძლია მრავალი ჯანმრთელობის სარგებელი მოახდინოს, რადგან ის მდიდარია საკვები ნივთიერებებით:

  • კალიუმით,
  • მაგნიუმით,
  • რკინით,
  • A, C B6 ვიტამინებით,
  • ფოლის მჟავით,
  • ანტიოქსიდანტებით.

დიეტოლოგები გვირჩევენ ჭარხალს, რადგან ის ხელს უწყობს ტოქსინების გადამუშავების პროცესს. ამრიგად, ის ძალზე სასარგებლოა საჭმლის მომნელებელი პრობლემების, ასევე ღვიძლის მცირე პრობლემების დროს.

2 28

გარდა ამისა, ჭარხალი წარმოუდგენლად მაღალია ნიტრიტით. მრავალი კვლევის მიხედვით, ნიტრიტები წარმატებით აქვეითებენ არტერიულ წნევას. ამრიგად, მეცნიერებმა დაასკვნეს, რომ გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებით სიკვდილიანობა მნიშვნელოვნად ნაკლები იქნებოდა, თუ ადამიანები ჭარხალს უფრო ხშირად მოიხმარდნენ.

ასევე, ლონდონში ჩატარებულმა კვლევამ აჩვენა, რომ დღეში მხოლოდ ერთი ჭიქა ჭარხლის წვენი მნიშვნელოვნად ამცირებს არტერიულ წნევას. მელბურნში ჩატარებულმა კიდევ ერთმა კვლევამ აჩვენა, რომ არტერიული წნევა ეცემა მხოლოდ ექვსი საათის შემდეგ, თუ დალევთ ნახევარი ლიტრ ჭარხლის წვენს.

ჩემი გამოცდილება:

სიმართლე რომ ვთქვა, მე არასდროს მიყვარდა ჭარხალი. მაგრამ რომ გავიგე მისი სარგებლის შესახებ, ვცადე შემეყვარებინა და ძალიან მიხარია რომ ეს გავაკეთე.

ამ ბოტსენლუის წყლაბოით ავიწიე გემოგლობინი, განვკურნე გასტრიტი, მომემატა მადა, წნევაც კი უფრო ნაკლებად მაწუხებს ხოლმე.

ჩემი ექიმის რეკომენდაციით დავიწყე უმი ჭარხლის გამოყენება და ასე უფრო სასარგებლოა. რა თქმა უნდა ეს იმას არ გულისხმობს რომ მხოლოდ უმი ჭარხლის ბოლქვი უნდა მიირთვათ, არსებობს უამრავი რეცეპრი, რომელშიც უნდა დაამატოთ ჭარხალი ცოცხალი სახით. თქვენ შეგიძლიათ მომაზადოთ სალათები და ამ სახით მიიღოთ მისი სარგებელი!

Facebook კომენტარები