რომ იცოდეთ ხახვის ფურცლებს რამდენი რამ შეუძლია, არასოდეს გადაყრიდით!

ხახვის გარე ქერცლებს ყველა ვყრით. მაგრამ არ გააკეთოთ ეს, რადგან ის კარგია თქვენი ჯანმრთელობისთვის. ხილისა და ბოსტნეულის ზოგიერთი ყველაზე ჯანსაღი ნაწილი იყრება, როგორიცაა ხახვის კანი, ნესვის კანი და ფორთოხლის კანი.

ბოლო კვლევების თანახმად, ხახვის კანი ფლავონოიდების, განსაკუთრებით კვერცეტინის მდიდარი წყაროა, რომელიც ძლიერი ანტიოქსიდანტი და ანთების საწინააღმდეგო ნაერთია.

10 1 696x365 1

ხახვის ქერქის გამოყენების უპირატესობები:

  • ამცირებს ქოლესტერინს და არტერიულ წნევას;
  • ებრძვის ალერგიას;
  • ამცირებს ანთებას;
  • ხელს უწყობს კუნთების ზრდას და ფუნქციონირებას.

მეცნიერები ამას განმარტავენ, რადგან მცენარეები აწარმოებენ იმას, რაც მათ უნდა დაიცვან და განიკურნონ. ასევე დამატებულია, რომ მცენარეები კონცენტრირებენ ბევრ დამცავ ნაერთს მათ გარე საფარებში, რაც არის ის ადგილი, სადაც შეიძლება მოხდეს ყველაზე მეტი გარემოს დაზიანება.

ქერქი არ არის საჭმელად, მაგრამ მისი სარგებლობის მოპოვება შესაძლებელია სუპებსა და ღუმელში კერძებთან ერთად დამატებით და შემდეგ ამოღებით.

  • შემდეგ ჯერზე, როცა წვნიანს მოამზადებთ, ქვაბში ჩაამატეთ ერთი ან ორი მთლიანი ხახვი ფანტელებთან ერთად. ამ გზით თქვენ შეძლებთ კვერცეტინის და სხვა სასარგებლო ნაერთების ამოღებას, რომლებიც ხახვის ნაწილია. ალტერნატიულად, შეგიძლიათ მშვილდი შეინახოთ ქაღალდის ჩანთაში. ერთი მუჭა ხახვის ფურცელი ჩადეთ დაჭრილ კოლგოტში ან თხელ წინდაში და მოუკარით თავი. როდესაც წვნიანი მოიხარშება, გადააგდეთ ის.

ხახვის კანის სხვა გამოყენება:

  • ზოგიერთი ადამიანი ურჩევს ხახვის ქერქის ნარევს, რომელიც შეიძლება გამოყენებულ იქნას როგორც დამამშვიდებელი ჩაი ქავილის და კანის სხვა პრობლემების დროს.
  • გარდა ამისა, ნაყენი შეიძლება გამოყენებულ იქნას როგორც სილამაზის პროდუქტი. ხახვის ნახარში პოპულარული საშუალებაა თმის დასარბილებლად და დასაბანად. გამოიყენეთ იგი დაბანილ თმაზე და გაიშრეთ ჩამობანის გარეშე.
Facebook კომენტარები