როგორ მოვამზადოთ ანთების საწინააღმდეგო და ტკივილგამაყუჩებელი ჩაი!

Turebi iafad Flekosteli

როგორ მოვამზადოთ ანთების საწინააღმდეგო და ტკივილგამაყუჩებელი ჩაი!

კურკუმა და ჯანჯაფილი საუკუნეების განმავლობაში გამოიყენება არა მხოლოდ როგორც სანელებლები სამზარეულოში, არამედ სამკურნალო ბალახად. ეს მცენარეები შესანიშნავია კუჭ-ნაწლავის პრობლემების სამკურნალოდ, ანთებით და ტკივილგამაყუჩებლად!

ჯანჯაფილის ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო თვისებები შესანიშნავია კუნთების ტკივილისა და სახსრების ტკივილის შესამსუბუქებლად.

8fe04d9a987daa1dc7171ac054cbb99f

ჯანჯაფილი შეიცავს ძლიერ ანთების საწინააღმდეგო ნაერთებს, სახელწოდებით “ჯინჯეროლს”. ისინი ეხმარებიან რევმატიული დაავადებების დროს, როგორიცაა ოსტეოართრიტი ან რევმატოიდული ართრიტი.

  • ამცირებს ტკივილს,
  • აუმჯობესებს მოქნილობას და მოძრაობას,
  • ამცირებს შეშუპებას.

ჯანჯაფილის ანთების საწინააღმდეგო თვისებები ასევე ხელს უწყობს:

  • საჭმლის მონელებას და ამშვიდებს კოლიკას,
  • ათავისუფლებს გულისრევას და ნაწლავის გაზებს,
  • ასევე გამოიყენება როგორც გაციების და სხვა რესპირატორული დაავადებების სამკურნალო საშუალება.

რაც შეეხება კურკუმას, კვლევებმა აჩვენა, რომ ის უფრო ეფექტურია ტკივილის შესამსუბუქებლად, ვიდრე ასპირინი და სხვა მსგავსი ქიმიკატები.

კურკუმა შეიძლება იყოს დიდი დახმარება ქრონიკული ართრიტისა და სახსრების ტკივილის შესამსუბუქებლად, ასევე წყლულოვანი კოლიტისა და ოსტეოართრიტის სიმპტომების შესამსუბუქებლად.

კურკუმას ერთ-ერთი აქტიური ინგრედიენტია კურკუმინი და მას იყენებენ ტრადიციულ ჩინურ მედიცინაში და ინდურ აიურვედულ მედიცინაში ართრიტის სამკურნალოდ. ითვლება, რომ კურკუმა ამცირებს სახსრების ტკივილს და ართრიტთან დაკავშირებულ ანთებას.

კურკუმა ასევე დადებითად მოქმედებს საჭმლის მომნელებელ სისტემაზე და აქვს მრავალი სხვა ჯანმრთელობის სარგებელი.

ჯანჯაფილისა და კურკუმასგან დამზადებული ანთების საწინააღმდეგო ჩაი.

რეცეპტი:

  • 1 ჭიქა წყალში დაგჭირდებათ 1 ჩაის კოვზი გახეხილი კურკუმა და ამდენივე ჯანჯაფილის ფესვი.
  • თუ იყენებთ დაფქულ კოჭას და კურკუმას, გამოიყენეთ 1/3 ჩაის კოვზი თითოეული.
  • თუ გსურთ, დაამატეთ უმი თაფლი გემოვნებით და ლიმონის ნაჭერი.
  • ჩაის მომზადების შემდეგ ორგანიზმში კურკუმას შეწოვის გასაუმჯობესებლად, თქვენ უნდა დაამატოთ ქოქოსის ზეთი ან სელის ზეთი.

ალტერნატიული ვარიანტია დაამატოთ ცოტა (1/4-1/2 ჩაის კოვზი) შავი პილპილი, რომელიც შეიცავს პიპერინს, რომელიც ხელს უწყობს კურკუმინის შეწოვას.

მომზადების მეთოდი:

  1. პატარა ქვაბში წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე.
  2. დაამატეთ ახალი გახეხილი კურკუმას ფესვი და კოჭა, შეამცირეთ სითბო და გააჩერეთ დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში.
  3. შემდეგ გაწურეთ ჩაი და ჩაის გაციების შემდეგ დაუმატეთ თაფლი, ასევე ლიმონი გემოვნებით.
  4. მას შემდეგ, რაც ჩაი მზად იქნება, დაამატეთ ცოტა ქოქოსის ზეთი ან შავი პილპილი, რომ გაზარდოს კურკუმას შეწოვა.

რამდენად ხშირად შეიძლება ამ ჩაის მიღება?

თქვენ შეგიძლიათ დალიოთ 1 ჭიქა ჩაი, როგორც კი ავად გახდებით.

გვერდითი მოვლენები:

მიუხედავად იმისა, რომ ეს მცენარეები უსაფრთხოდ ითვლება და არ გააჩნია რაიმე გვერდითი მოვლენა, თითოეულ მათგანს შეუძლია ურთიერთქმედება გარკვეულ მედიკამენტებთან. მაგალითად, არც კურკუმა და არც ჯანჯაფილი არ უნდა მიირთვათ, თუ იღებთ სისხლის გამათხელებელ საშუალებებს.

Facebook კომენტარები
Aviabiletebi ganvadebit Varikosette