ამ სტატიის წაკითხვის შემდეგ, სხვა თვალიტ სეხედავთ ამ ბოსტნეულს! ჭარხალს აქვს სამკურნალო თვისებების ფართო სპექტრი!

ამ სტატიის წაკითხვის შემდეგ, სხვა თვალიტ სეხედავთ ამ ბოსტნეულს! ჭარხალს აქვს სამკურნალო თვისებების ფართო სპექტრი!

ჭარხალი საოცარი და წარმოუდგენლად სამკურნალო ბოსტნეულია. არ აქვს მნიშვნელობა, ჭარხალს მიირთმევთ უმს თუ მოხარშულს, ის მაინც ინარჩუნებს მთელ თავის კვებით ღირებულებას!

ჰიპოკრატე ჭარხალს სამკურნალო მცენარედ იყენებდა. ჭარხალი საუკუნეების მანძილზე გამოიყენებოდა სხვადასხვა დაავადების სამკურნალოდ.

მას იყენებდნენ სისხლის დაავადებებისთვის, როგორიცაა ანემია ან რკინის დეფიციტი. ეს ბოსტნეული მდიდარია რკინით და მას აქვს ყველაზე მაღალი რკინის შემცველობა, ნივრის შემდეგ.

ჭარხალი გვთავაზობს საკვები ნივთიერებების ფართო სპექტრს და შეუძლია გააუმჯობესოს თქვენი მეტაბოლიზმი. ის ასევე სავსეა ძლიერი ანტიოქსიდანტებით, რომლებიც უფრო ხშირად გვხვდება წითელ ჭარხალში.

poster 2021 05 01 12 49 52

გამოიყენეთ მეტი ჭარხალი თქვენს ყოველდღიურ რაციონში:

  1. ჭარხალი მდიდარია პოლიფენოლებითა და ბეტალაინებით. ისინი ხელს უშლიან თავისუფალი რადიკალების დაზიანებას.
  2. ეს ბოსტნეული შეიცავს B და PP ჯგუფის ვიტამინებს, რომლებიც აძლიერებენ კაპილარების კედლებს.
  3. იგი შეიცავს ბევრ მინერალს. კალიუმი და ფოლიუმის მჟავები იცავს გულს, მაგნიუმი ამაგრებს ძვლებს, რკინა და ფოსფორი ასტიმულირებს ენერგიას, ხოლო იოდი მონაწილეობს ფარისებრი ჯირკვლის ჰორმონების ბიოსინთეზში.
  4. ჭარხალი ასევე შეიცავს კობალტს, რომელიც ხელს უწყობს B12 ვიტამინის ფორმირებას. ეს ვიტამინი სინთეზირდება ნაწლავის მიკროფლორით. სისხლის წითელი უჯრედების წარმოქმნა თითქმის შეუძლებელია B12 ვიტამინისა და ფოლიუმის მჟავის გარეშე.
  5. მიირთვით მეტი ჭარხალი ორგანიზმის გაახალგაზრდავებისთვის. ჭარხალი მდიდარია ფოლიუმის მჟავით, რომელიც ხელს უწყობს ახალი უჯრედების წარმოქმნას.
  6. ბეტაციანები აფერხებენ კიბოს უჯრედების ზრდას.
  7. ბოჭკოვანი ასტიმულირებს საჭმლის მონელებას.
  8. ჭარხალი აუმჯობესებს ნივთიერებათა ცვლას.
  9. ხელს უწყობს D ვიტამინის ადვილ მონელებას.
  10. ჭარხალი შეიცავს უამრავ ნიტრატს. მიღებისას ისინი გადაიქცევიან ნიტრიტებად. ის ბევრს ეხმარება, როდესაც საქმე ეხება დემენციის პრევენციას. მკვლევარების აზრით, ნიტრიტები ხსნის სისხლძარღვებს და უზრუნველყოფს სისხლის ნორმალურ ნაკადს. ეს ეხმარება ჟანგბადს მიაღწიოს ტვინის მაქსიმალურ „არეალს“.
  11. ჭარხალი შეიცავს უფრო მეტ პექტინს, ვიდრე სტაფილო. პექტინი ხელს უწყობს ორგანიზმიდან რადიოაქტიური და მძიმე მეტალების გამოდევნას. ასევე ხელს უშლის ნაწლავის საშიში ბაქტერიების გავრცელებას და სხვადასხვა დაავადებას.
  12. ჭარხალი გთავაზობთ სამკურნალო თვისებების ფართო სპექტრს. ის აქვეითებს ქოლესტერინს და არტერიულ წნევას, ამაგრებს კაპილარების კედლებს, ხელს უშლის სკლეროზს, აუმჯობესებს ტვინის მუშაობას და ასტიმულირებს ცხიმის მეტაბოლიზმს.
Facebook კომენტარები