თუ ზრუნავთ თქვენს ჯანმრთელობაზე – აუცილებლად წაიკითხეთ!

ეჭვგარეშეა, რომ კურკუმა ერთ-ერთი ყველაზე ჯანსაღი სანელებელია პლანეტაზე. სანელებლების ღრმა ყვითელი ელფერი მოდის კურკუმინისგან, აქტიური ინგრედიენტიდან, რომელიც გვხვდება კურკუმაში. მაგრამ ეს ნივთიერება პასუხისმგებელია ბევრად მეტზე, ვიდრე უბრალოდ ფერი.

კვლევის თანახმად, კურკუმინი არის მიზეზი იმისა, რომ კურკუმას აქვს სამკურნალო თვისებების ფართო სპექტრი.

მაგრამ მიუხედავად იმისა, რომ კურკუმა რეკომენდირებულია ნებისმიერი დიეტის ნაწილად, არსებობს რამდენიმე რამ, რაც უნდა იცოდეთ, რომ მაქსიმალურად ისარგებლოთ მისგან.

წაიკითხეთ ეს კურკუმას გამოყენებამდე.

კურკუმინი ადვილად არ შეიწოვება ორგანიზმის მიერ. არაერთმა კლინიკურმა კვლევამ აჩვენა, რომ კურკუმინის შეწოვა ორგანიზმში იმდენად დაბალია, რომ ეს პრობლემას წარმოადგენს, რადგან თქვენ ვერ შეძლებთ სრულად ისარგებლოთ მისი ჯანმრთელობის სარგებელით. ეს დაბალი შთანთქმის მაჩვენებელი სერიოზულად ამცირებს ამ სასარგებლო სანელებლისგან მაქსიმალური სარგებლის მიღების შანსებს.

როგორ გავზარდოთ კურკუმას ბიოლოგიური ღირებულება?

საბედნიეროდ, ამისთვის რამდენიმე მარტივი ხრიკი არსებობს!

  • ყოველთვის აურიეთ შავი პილპილით.
    ცოტამ თუ იცის, რომ გარდა ჯანმრთელობის სასარგებლო თვისებების უზარმაზარი სპექტრისა, შავი წიწაკა ასევე კურკუმას ძლიერი დამხმარე საშუალებაა.
  • დაამატეთ ჯანსაღი ცხიმი კურკუმას.
    ჯანსაღ ცხიმებთან, მათ შორის ქოქოსის, ნაღების ან ზეითუნის ზეთებთან შერწყმისას, კურკუმინი პირდაპირ შეიწოვება სისხლში ლიმფური სისტემის მეშვეობით, ნაწილობრივ გვერდის ავლით ღვიძლს. სხვა სიტყვებით რომ ვთქვათ, კურკუმინი ნაკლებად განიცდის მეტაბოლურ ფერმენტებს და რჩება ორგანიზმში თავისუფალი სახით.
  • სითბო ზრდის კურკუმას ბიოლოგიურ ღირებულებას.
    კურკუმინი ადვილად არ შეიწოვება ორგანიზმის მიერ, მაგრამ თბილი ზეთი შესაძლებელს ხდის. საკმარისია მხოლოდ ნახევარი ჩაის კოვზი.

ასე რომ, კურკუმას ეფექტურობის ოპტიმიზაციისთვის საჭიროა:

  1. გაათბეთ კურკუმა, რათა გაააქტიუროთ მისი თვისებები
  2. შეურიეთ ცოტა ახლად დაფქულ შავ პილპილს, რომ აბსორბცია გაიზარდოს.
  3. შეურიეთ კურკუმა ჯანსაღ ცხიმს, რათა თავიდან აიცილოთ მეტაბოლური პროცესები ღვიძლში.

კურკუმას რეკომენდებული დღიური დოზაა:

  • დაჭრილი ფესვი: 1,5-3 გ
  • ხმელი, დაფხვნილი ფესვი: 1-3 გ

კურკუმა სასურველია ყოველდღიურად მოიხმაროთ, თუნდაც ცოტ-ცოტა, მგრამ მაინც! მას აქვს უამრავი სასარგებლო თვისება ჩვენი ორგანიზმის აღდგენა-გაჯანსაღებისთვის.

Facebook კომენტარები