ამის შემდეგ თქვენ აღარასოდეს გადააგდენთ კვერცხის ნაჭუჭს! – ეს აუცილებლად უნდა იცოდეთ!

კვერცხის ნაჭუჭი 90%-ით არის მაღალი ხარისხის კალციუმი, ასევე ფოსფორის, კალიუმის, რკინის, მაგნიუმის და სილიციუმის ნაერთები. კვერცხის ნაჭუჭიდან მიღებული კალციუმი, ძალიან ადვილად შეიწოვება ორგანიზმის მიერ – ბევრად უკეთესია, ვიდრე სპეციალური პრეპარატები! ნაჭუჭის სასარგებლო თვისებები ცნობილი იყო უძველესი დროიდან; ბევრი მკურნალის რეცეპტში იყო კალციუმით მდიდარი კვერცხის ნაჭუჭის ფხვნილი. შეერთებული შტატების, კანადისა და უნგრეთის მეცნიერების მიერ ჩატარებულმა კვლევებმა დაამტკიცა, რომ ნაწუწის შემადგენლობა საოცრად ჰგავს ადამიანის კბილებსა და ძვლების შემადგენლობას. კვერცხის ნაჭუჭის რეგულარული გამოყენება დაგეხმარებათ თავიდან აიცილოთ ოსტეოპოროზი და დაივიწყოთ კალციუმის დეფიციტით გამოწვეული დაავადებები. მოგეხსენებათ, კალციუმი ეხმარება ორგანიზმს ძვლის ტვინის ახალი უჯრედების გამომუშავებაში – აი რას ნიშნავს ეს ჩვენი ჯანმრთელობისთვის!

კვერცხის ნაჭუჭის ფხვნილის რეგულარული მოხმარება გვეხმარება შემდებ დაავადებებთან:

  • არტერიული წნევის ნორმალიზება;
  • საშიში ქოლესტერინის დონის დაქვეითება;
  • ოსტეოპოროზის პროფილაქტიკა;
  • გულძმარვის სწრაფი მკურნალობა;
  • ბავშვებში რაქიტისა და ანემიის პროფილაქტიკა – ეს ყველაფერი კვერცხის ნაჭუჭში რკინის შემცველობის გამო;
  • რადიონუკლიდების ორგანიზმიდან მოცილება;
  • ალერგიის მკურნალობა;
  • მეტაბოლიზმის ნორმალიზება და წონის ბუნებრივი დაკლება;
  • თმისა და ფრჩხილების სიძლიერე და სილამაზე;
  • აკნეს მკურნალობა – ნაჭუჭი შეიცავს თუთიას, რომელიც დადებითად მოქმედებს კანზე;
  • შინაგანი ორგანოების ქრონიკული დაავადებების მკურნალობა.

როგორ მოვამზადოთ კვერცხის ნაჭუჭის ფხვნილი

1. ახალი კვერცხის ნაჭუჭი.

გარეცხეთ კვერცხის შიგთავსი, ჩააწყვეთ ქვაბში ჩაასხით წყალი. ადუღეთ 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გააშრეთ ნაჭუჭი – 5-6 საათის შემდეგ ის მზად იქნება გამოსაყენებლად. ნაჭუჭის შიგნიდან ამოიღეთ თხელი ფენები, შემდეგ მოამზადეთ ფხვნილი ნაჭუჭის კარგად დაფხვნით. კვერცხის ნაჭუჭის ფხვნილი შეინახეთ მშრალ, ბნელ ადგილას მჭიდროდ დახურულ კონტეინერში.

d1d018

2. მოხარშული კვერცხის ნაჭუჭი.

მოხარშული კვერცხის ნაჭუჭი ასევე შეიძლება გამოყენებულ იქნას ფხვნილის დასამზადებლად, მაგრამ ის ნაკლებ ეფექტურია, ვიდრე ახალი (უმი) კვერცხი. არ აქვს მნიშვნელობა კვერცხები თეთრია თუ ყავისფერი. ნაჭუჭის ფხვნილისთვის გამოიყენება ქათმის და მწყერის კვერცხები, ბატისა და იხვის კვერცხები არ არის რეკომენდებული – ამ კვერცხების ნაჭუჭზე უფრო ხშირად გვხვდება სალმონელოზის და სხვა ინფექციების პათოგენები.

ერთი წლის ასაკის ბავშვებში რეკომენდირებულია დღეში ერთი მწიკვი კვერცხის ნაჭუჭის ფხვნილის მიღება, ზრდის გასაუმჯობესებლად და კალციუმის დეფიციტის თავიდან ასაცილებლად. თანდათანობით, სამკურნალო ფფხვნილის დოზა შეიძლება გაიზარდოს – 7 წლის ასაკში ბავშვს შეიძლება მიეცეს 0,5 ჩ.კ. კვერცხის ნაჭუჭი დღეში. 14 წელზე უფროსი ასაკის ბავშვებსა და მოზრდილებს სჭირდებათ 1-2 ჩაის კოვზი ფხვნილი დღეში კალციუმის დღიური დოზის მისაღებად.

ლიმონის წვენისა და კვერცხის ნაჭუჭის ფხვნილის ნარევი ძალიან სასარგებლოა – ეს საშუალება ამსუბუქებს დიათეზისა და ალერგიის სიმპტომებს როგორც ბავშვებში, ისე მოზრდილებში. კვერცხის ნაჭუჭის ფხვნილს შეუძლია მოხსნას ფარისებრი ჯირკვლის პრობლემები, განკურნოს გასტრიტი და გაასუფთავოს სისხლი!

Facebook კომენტარები