რჩევები და რეცეპტები ღვიძლისა და ნაღვლის ბუშტის ფუნქციის გასაუმჯობესებლად

ღვიძლი უდავოდ არის ორგანო, რომელიც ასრულებს ყველაზე მნიშვნელოვან როლს სხეულში, შლის ტოქსინებს, ასინთეზირებს ჰორმონებს და ფერმენტებს, ინარჩუნებს გლიკოგენის მარაგს და მართავს რკინას და A ვიტამინს.

ამავდროულად, ნაღვლის ბუშტი პასუხისმგებელია ნაღვლის შენახვაზე, რომელიც გამოიყოფა ღვიძლის მიერ. ეს ხელს უწყობს საჭმლის მომნელებელი სისტემის გაუმჯობესებას და საშუალებას გაძლევთ უფრო ეფექტურად აითვისოთ ნუტრიენტები.

ამ მხრივ მნიშვნელოვანია ჯანსაღი ცხოვრების წესის დაცვა და თქვენი დიეტის მონიტორინგი, რათა ღვიძლმა განაგრძოს თავისი მნიშვნელოვანი ფუნქციების შესრულება და დაეხმაროს ნაღვლის ბუშტს საჭმლის მომნელებელი სისტემის ოპტიმიზაციაში.

1. ღვიძლის ფუნქციის გაუმჯობესების პროცედურები, რომლებიც კეთდება უზმოზე.

ეს არის სამი შესანიშნავი გზა დილის სწორად დასაწყებად. თითოეული მათგანით თქვენ დაგეხმარებით თქვენი სხეულის დეტოქსიკაციაში და დააბალანსებთ თქვენს ბუნებრივ pH-ს ღვიძლისა და ნაღვლის ბუშტის ფუნქციის გასაუმჯობესებლად.

  • ჭიქა თბილი წყალი ლიმონის წვენით

მნიშვნელოვანია, რომ წყალი ყოველთვის თბილი იყოს, რათა ხელი შეუწყოს დეტოქსიკაციის პროცესს. უბრალოდ ნახევარი ლიმონის წვენი დაუმატეთ ჭიქა თბილ წყალს და დალიეთ დილით საუზმის წინ.

  • სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი რამდენიმე წვეთი ლიმონის წვენით.

ზეითუნის ზეთისა და ლიმონის კომბინაცია ხელს უწყობს ნაღვლის გამომუშავების სტიმულირებას, ხოლო ღვიძლს უზრუნველყოფს მნიშვნელოვანი მინერალებით, რომლებიც აძლიერებს მას C ვიტამინით.

  • ჭიქა ორგანული ვაშლის წვენი

ვაშლი შეიცავს ვაშლის მჟავას, მინერალს, რომელიც აუმჯობესებს ღვიძლისა და ნაღვლის ბუშტის მუშაობას. ამ შემთხვევაში, იმისათვის, რომ თქვენი დეტოქსი უფრო ეფექტური იყოს, გირჩევთ დალიოთ ორი ჭიქა ორგანული ვაშლის წვენი ცარიელ კუჭზე ორი დღის განმავლობაში და შემდეგ ნახევარი საათიის შემდეგ მიირთვათ საუზმე.

2. გრეიფრუტი, ნიორი და კოჭა.

ნიორს და კოჭას აქვს ანთების საწინააღმდეგოდ შესანისნავი თვისებები. გრეიფრუტის C ვიტამინთან და მინერალურ შემცველობასთან ერთად, ისინი შესანიშნავი საშუალებაა ღვიძლისა და ნაღვლის ბუშტის ფუნქციის გასაუმჯობესებლად.

გაეცანით რეცეპტს:

ინგრედიენტები:

  • 1 გრეიფრუტი
  • 5 გრ ახლად გახეხილი ჯანჯაფილის ფესვი
  • 1 კბილი ნიორი, დაჭრილი
  • ერთი ჭიქა წყალი (200 მლ)
  • 1 სუფრის კოვზი თაფლი (25 გრ)

მომზადების წესი:

პირველი, რაც უნდა გააკეთოთ, ჯანჯაფილი ძალიან წვრილად გახეხეთ. შემდეგ კარგად აურიეთ ნივრის ფხვნილი .

გამოწურეთ წვენი გრეიფრუტისგან.

ბლენდერში დაამატეთ ყველა ინგრედიენტი: გრეიფრუტის წვენი, თაფლი, ჯანჯაფილი და ნიორის ფხვნილი. ურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე და დაამატეთ წყალი, რომ მიიღოთ ერთგვაროვანი სითხე. გააჩერეთ ნარევი 15 წუთის განმავლობაში.

დალიეთ ეს სასმელი კვირაში ორჯერ ძილის წინ.

დაიმახსოვრეთ, რომ თქვენი ღვიძლი აკეთებს ძირითად სამუშაოს ღამით, ძილის დროს, ლიმფური სისტემის დახმარებით. ეს მარტივი ინსტრუმენტი დაგეხმარებათ ამ ფუნქციის ოპტიმიზაციაში.

3. უთხარით დიახ  ბაბუაწვერას ჩაის.

თუ ოდესმე ყოფილა სამკურნალო მცენარე, რომელიც ეფექტურად უწყობს ხელს ღვიძლისა და ნაღვლის ბუშტის ფუნქციონირების გაუმჯობესებას, მაშინ ეს უბრალო ბაბუაწვერაა.

ბაბუაწვერა აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას, ზრდის ნაღვლის გამომუშავებას ორგანიზმში, ებრძვის ანთებას, თავის ტკივილს და ზოგად სისუსტეს.

ფინჯანი ბაბუაწვერას ჩაის დასალევად საუკეთესო დროა დღის მთავარი ჭამიდან 10 წუთი. უბრალოდ მოამზადეთ 10 გრამი ბაბუაწვერა და ჭიქა წყალი და დაამატეთ ცოტა თაფლი. გემრიელია!

4. ღვიძლისა და ნაღვლის ბუშტის აღმდგენი სალათი.

ეს სალათი დაგეხმარებათ სხეულის გაძლიერებაში და გასუფთავებაში. ამ ბოსტნეულში შემავალი საკვები ნივთიერებები შესანიშნავია ღვიძლის მოვლისა და ნაღვლის ბუშტის ჯანმრთელობისთვის.

აი, რა დაგჭირდებათ:

ინგრედიენტები:

  • 50 გრ დაჭრილი წითელი კომბოსტო
  • 50 გრ წვრილად დაჭრილი მწვანე კომბოსტო
  • ცოტაოდენი გახეხილი სტაფილო, ახალი და უმი
  • 50 გ ისპანახი, დაჭრილი
  • 3 თხილი
  • ½ ავოკადო
  • ცოტაოდენი დაჭრილი ოხრახუში
  • ცოტა კამა
  • ½ მსხალი

მომზადების წესი: 

ყველა ინგრედიენტი კარგად გარეცხეთ და ძალიან წვრილად დაჭერით. ყველა ხილი და ბოსტნეული უნდა იყოს ახალი და ნედლი, რადგან ისინი ყველაზე სასარგებლოა ამ ფორმით.

მოათავსეთ ყველა ინგრედიენტი თასში და დაასხით ცოტა ზეითუნის ზეთი და რამდენიმე წვეთი ლიმონის წვენი. Გემრიელად მიირთვით!

5. ქერის წყალი.

ქერის წყალი სასარგებლო წამალია სტრესისა და შფოთვის დროს და ზოგადად ორგანიზმის გაწმენდას უწყობს ხელს. ის მდიდარია ნუტრიენტებით, როგორიცაა კალციუმი, მაგნიუმი და კალიუმი, ასევე მრავალი ვიტამინით, რომლებიც ხელს უწყობენ თქვენი სხეულის ბუნებრივი pH-ის დაბალანსებას.

ინგრედიენტები:

  • 25 გრ ქერის მარცვლები
  • 1 ჭიქა წყალი (200 მლ)
  • 2 გრ დარიჩინი
  • ნახევარი ლიმონის წვენი
  • 1 სუფრის კოვზი თაფლი (25 გრ)

მომზადების წესი:

დაიწყეთ ქერის მარცვლების საწურით გარეცხვით.

წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე და დაუმატეთ ქერის მარცვლები. მოხარშეთ ისინი მინიმუმ ნახევარი საათის განმავლობაში ან სანამ არ შეამჩნევთ, რომ მარცვლები რბილი გახდება.

როდესაც მზად იქნება, გადაწურეთ წყალი. ეს სითხე გაატკბილეთ დარიჩინით, თაფლით და ბოლოს დაუმატეთ ნახევარი ლიმონის წვენი. სცადეთ მიღებული სასმელი თბილად დალიოთ დღის მეორე ნახევარში. ის თავს შესანიშნავად გაგრძნობინებთ!

Facebook კომენტარები