მას აქვს შესანიშნავი მატონიზირებელი ეფექტი, აღადგენს აზროვნების სიცხადეს და ბუნებრივ ფერს, რომელიც თანდათან უბრუნდება ჯანჯაფილის სამკურნალო თვისებების გამო.
ჯანჯაფილის ჩაი აუმჯობესებს ცერებრალური მიმოქცევას და მეხსიერებას. მნიშვნელოვანი მოვლენების შემდეგ ჯანჯაფილის ჩაი ჩაანაცვლებს ტრადიციულ ფინჯან ყავას ინტელექტუალური საქმის ადამიანებისთვის, ასევე შემოქმედებითი ადამიანებისთვის.
ჯანჯაფილის ჩაის დალევამ ჭამის წინ, შეიძლება გამოიწვიოს კარგი ჯანსაღი მადა. და ჭამის შემდეგ, ის დაგეხმარებათ უკეთ მონელებაში და ტოქსინების მოცილებაში იმ საკვების , რომელიც სიამოვნებით მიირთვით . ჯანჯაფილი აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას დისბალანსის გარეშე. ამიტომ მცირე დოზებით მისი გამოყენება შეუძლიათ მაღალი მჟავიანობის მქონე გასტრიტის მქონე პაციენტებს.
ჯანჯაფილის ჩაი ზამთარში დაგიცავთ გაციებისგან. რეკომენდებულია ჩაის დალევა მცირე ყლუპებით. აღმოსავლეთის ქვეყნებში, რომლებსაც აქვთ სანელებლების გამოყენების მრავალსაუკუნოვანი სამკურნალო ტრადიციები, ჯანჯაფილის ჩაი ლიმონით ითვლება ერთ-ერთ ყველაზე პატივსაცემ სასმელად ცივ სეზონში.
ჯანჯაფილის ფესვი ხელს უწყობს სისხლის გათხელებას. ამიტომ ბევრი აღმოსავლელი ექიმი თვლის, რომ ჯანჯაფილი მძიმე დაავადებების პრევენციის საშუალებაა.
ჩვენი რეცეპტი: ჯანჯაფილის ჩაი მარწყვით
შემადგენლობა: ახალი ჯანჯაფილი- 8 სმ; შავი ჩაი - 5 გრამი; ლიმონი - 1 ცალი; გაყინული მარწყვი - 50 გრამი; მარწყვის სიროფი - 120 მლ
მომზადება: 1) გაასუფთავეთ ჯანჯაფილის ფესვი და დაჭერით ბოჭკოები თხელ ნაჭრებად. 2) ჩაი ადუღეთ ლიტრ მდუღარე წყალში, გადაწურეთ, დაუმატეთ ჯანჯაფილი და გააჩერეთ 10 წუთის განმავლობაში თავსახურის ქვეშ. რაც უფრო დიდხანს გააჩერებთ ჯანჯაფილს, მით უფრო მკვეთრი და მდიდარი გემო ექნება. 3) დაამატეთ ნახევარი ლიმონის წვენი და რამდენიმე მარწყვი. 4) დარჩენილი ლიმონი დავჭრათ წრეებად, რომელთაგან თითოეული 8 ნაწილად დავჭრათ და ჩავდოთ ჭიქებში ან ჭიქებში ცხელი სასმელებისთვის. 5) თითოეულ ჭიქაში ჩაასხით 2 ს/კ. მარწყვის სიროფი. გთხოვთ გაითვალისწინოთ, რომ სიროფი იყოს ბუნებრივი ხელოვნური ფერების და არომატის გარეშე. 6) ჩაასხით ცხელი ინფუზიური ჩაი ჭიქებში და მიირთვით დაუყოვნებლივ.