სამკურნალო მცენარეები, სანელებლები და სასმელები სისხლში შაქრის დონის სტაბილიზაციისთვის!

სისხლში შაქრის დონეს განსაზღვრავს დიეტა, რაც იმას ნიშნავს, რომ თქვენ უნდა დააკვირდეთ რას ჭამთ, თუ არ გსურთ დიაბეტით დაავადდეთ.

შაქრიანი დიაბეტი ვითარდება მაშინ, როდესაც ორგანიზმი ვერ არეგულირებს სისხლში გლუკოზის დონეს ინსულინის წინააღმდეგობის ან ინსულინის ნაკლებობის გამო.

მიუხედავად იმისა, რომ თითქმის ყველა დიაბეტით დაავადებულს ესაჭიროება სამედიცინო მკურნალობა, არსებობს რამდენიმე მცენარეული საშუალება, რომელიც შეიძლება იმოქმედოს, როგორც ჩვეულებრივი მედიკამენტების დამხმარე საშუალება სისხლში შაქრის დონის სტაბილიზაციისთვის. თითოეული მათგანი ეხმარება თქვენს სხეულს ბუნებრივ რეგულირებაში.

ბუნებრივი საშუალებები სისხლში შაქრის დონის სტაბილიზაციისთვის

1. დარიჩინის ინფუზია

დარიჩინი არის სურნელოვანი სანელებელი, რომელსაც აქვს ანტიოქსიდანტური, ანთების საწინააღმდეგო და ანტიმიკრობული თვისებები და აუმჯობესებს ინსულინის მგრძნობელობას.

დარიჩინის ინფუზია დაეხმარება თქვენს სხეულს უკეთ რეაგირებდეს ინსულინზე და შეამციროს სისხლში შაქრის დონე.

ინგრედიენტები:

  • 1 დარიჩინის ჯოხი
  • 1 ჭიქა წყალი (250 მლ)

გააცხელეთ წყალი და როგორც კი ადუღდება, ჩაყარეთ დარიჩინის ჯოხი. დატოვე ცეცხლზე რამდენიმე წუთი შემდეგ გამორთეთ ცეცხლი და გააცივეთ. ამოიღეთ დარიჩინის ჯოხი და მიირთვით ინფუზია. დალიეთ ეს სასმელი დღეში ორჯერ.

შენიშვნა: ერთი და იგივე დარიჩინის ჯოხი შეგიძლიათ რამდენჯერმე გამოიყენოთ, რადგან ის დიდხანს არ კარგავს გემოს და თვისებებს.

2. ჟენშენის ჩაი

ჟენშენი არის ფესვი, რომელიც ზრდის ინსულინის მგრძნობელობას და ეხმარება ორგანიზმს მის უფრო ეფექტურად გამოყენებაში. ჟენშენის ჩაი მნიშვნელოვნად შეამცირებს სისხლში შაქრის დონეს.

ინგრედიენტები:

  • 1 ჭიქა წყალი (250 მლ)
  • 1 ჟენშენის ფესვი

აიღეთ ჟენშენის ფესვი, კარგად გარეცხეთ და დაჭერით. მოათავსეთ ჭიქაში. დაამატეთ მდუღარე წყალი და გააჩერეთ 5 წუთის განმავლობაში. თუ გნებავთ, შეგიძლიათ ცოტაოდენი თაფლით დაატკბოთ. ამ სასმელის დალევას გირჩევთ დღეში მაქსიმუმ ორჯერ.

3. წვენი სელის თესლით

სელის თესლს აქვს ანტიოქსიდანტური, ანთების საწინააღმდეგო და დეტოქსიკაციის თვისებები. მისი მოხმარება შესაძლებელია მრავალი გზით, საკვებთან ან სასმელთან ერთად.

სელის თესლი აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას, არეგულირებს არტერიულ წნევას და სისხლში შაქარს და აძლიერებს თქვენს იმუნურ სისტემას.

გარდა ამისა, შეიცავს უამრავ ომეგა-3-ს, რკინას, კალიუმს, ფოსფორს და E ვიტამინს.

ინგრედიენტები:

  • 2 სუფრის კოვზი დაფქული სელის თესლი (30 გრ)
  • 1 ჭიქა წყალი (250 მლ)
  • ხილის წვენი (თქვენი არჩევანით)

აიღეთ 1 ჭიქა წყალი და დაუმატეთ დაფქული სელის თესლი. შეგიძლიათ გამოიყენოთ მთლიანი თესლი, მაგრამ დაქუცმაცებული უფრო კარგად შეიწოვება. დატოვე ღამით. მეორე დილით მოამზადეთ წვენი თქვენი გემოვნებით და შეურიეთ წყალს. ნუ დაატკბობთ მას.

4. ვაშლის ძმარი

ვაშლის ძმარი ხელს უწყობს სხეულის გაწმენდას და აღდგენას.

ის შეიცავს A და B ვიტამინებს, ფერმენტებს, კალციუმს, კალიუმს, რკინას და სხვა მინერალებს, რომლებიც სასარგებლოა თქვენი ორგანიზმისთვის. ორი სუფრის კოვზი ვაშლის ძმარი შერეული 1 ჭიქა წყალში დაგეხმარებათ სისხლში შაქრის დონის სტაბილიზაციაში.

მიუხედავად იმისა, რომ თქვენ შეგიძლიათ შეიძინოთ ორგანული ვაშლის ძმარი, უკეთესია მისი დამზადება სახლში!

ინგრედიენტები:

  • 10 მწიფე ვაშლი
  • 2 ჭიქა წყალი (500 მლ)

გარეცხეთ, გახეხეთ და დაჭერით ვაშლი. ბლენდერით მოამზადეთ ვაშლის პასტა და დაამატეთ წყალი. ფართო შუშის თასი ნახევრად შეავსეთ წვენით. გადააფარეთ აპკი და გააჩერეთ 4-5 კვირის განმავლობაში 18-20°C ტემპერატურაზე. სითხე ჩაასხით სუფთა ფართო თასში, დააფარეთ ტილო და დატოვეთ თბილ ადგილას სამი დღე. ბოლოს ძმარი გადაწურეთ და ბნელ ბოთლში შეინახეთ, რომ არ გაფუჭდეს. ახლა პროდუქტი მზად არის გამოსაყენებლად.

Facebook კომენტარები