რა არის მწყერის კვერცხების ნამდვილი სარგებელი და რატომ უნდა შეიტანოთ ისინი თქვენს კვებაში?!

ვინაიდან მწყერს სხეულის ტემპერატურა 42 გრადუსია, ისინი არასოდეს ავადდებიან ინფექციური დაავადებებით, ასევე სალმონელოზით. ასე რომ, ქათმის კვერცხებისგან განსხვავებით, ჩვენ შეგვიძლია უსაფრთხოდ ვჭამოთ უმი, საკვები ნივთიერებების კომპლექსის მიღებით.

თუ ბავშვს აქვს დიათეზი, მწყერის კვერცხები გამოგადგებათ! მათი გამოყენებით ბავშვთა საკვებში, თქვენ შეამცირებთ თქვენი შვილების ორგანიზმში კალციუმის საჭიროებას.

ქათმის კვერცხთან შედარებით, მწყერის კვერცხები შეიცავს 2,5-ჯერ მეტ ვიტამინებს B1 და B2, ხუთჯერ მეტ კალიუმს, რკინას და სხვა მიკროელემენტებსა და ამინომჟავებს.

მწყერის კვერცხის ნაჭუჭის შემადგენლობა იგივეა, რაც ადამიანის ძვლების შემადგენლობა. ნაჭუჭს აქვს მასტიმულირებელი მოქმედება ძვლის ტვინის ჰემატოპოეზის ფუნქციაზე, სასარგებლოა ანემიისა და რაქიტის დროს.

mwyeris

ნაჭუჭი შესანიშნავად ასუფთავებს წყალს მძიმე ლითონებისა და ქლორისგან, აღადგენს მჟავა-ტუტოვანი ბალანსს. ნაჭუჭის ფხვნილის მიღებიდან სულ რაღაც 10 დღეში შეგიძლიათ გაათავისუფლოთ კუჭის ქრონიკული ტკივილი, დააჩქაროთ დამწვრობის და კანის წყლულების შეხორცება.

მწყერის ნაჭუჭი კარგია თმისა და ფრჩხილებისთვის. მიიღეთ 1-ჯერ დღეში ღამით 1/3 ჩ.კ. + 2 კაფსულა თევზის ზეთი. ამრიგად, თქვენ ასევე გაზრდით იმუნიტეტს.

მწყერის კვერცხის რეგულარული მიღებით შეგიძლიათ დაიცვათ თავი მასტოპათიისგან, ნერვული სისტემის დარღვევის, აგრეთვე ანემიის, ჰიპერტენზიის, შაქრიანი დიაბეტის და ბრონქული ასთმის დროს მწყერის კვერცხები უნდა მიირთვათ. ორსულებისთვის ძალიან მნიშვნელოვანია მისი მიღება.

Facebook კომენტარები