როგორ გაიხალგაზრდავოთ ორგანიზმი ბუნებრივი საშუალებებით?! რატომ არ უნდა ვიყოთ უფრო ენერგიულები, ჯანმრთელები და ლამაზები, როცა ეს ასეთი მარტივია?!

ეს სამი სამკურნალო მცენარე დაგეხმარებათ სხეულის შიგნიდან განახლებასა და გაახალგაზრდავებაში.

ისინი ძალიან გამოგადგებათ ჭარბი წონის, ორგანიზმში სითხის შეკავებისა და გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების დროს! გარდა ამისა, გამოაცოცხლებს ორგანიზმს და ხელს შეუწყობს კანის სიჯანსაღეს, რაც, თავისთავად, აისახება გარეგნობაზეც!

დღეს ჩვენ მოგიყვებით სამ სამკურნალო მცენარეზე, რომლებსაც არაერთი სასარგებლო თვისება აქვთ და ძალიან ეფექტურია სხვადასხვა დაავადების სამკურნალოდ. ისინი ჩვენს ორგანიზმს აწვდიან აუცილებელ ვიტამინებს, მინერალებს და სხვა საკვებ ნივთიერებებს.

საუბარია მწვანე ჩაის, ჯანჯაფილისა და დარიჩინის კომბინაციაზე მათი მართლაც გასაოცარი ჯანმრთელობის სარგებელით, რადგან მათ შეუძლიათ ფაქტიურად განაახლონ ჩვენი ორგანიზმი შიგნიდან და „მკურნალობა“ ასევე გემრიელი იქნება.

რა შემთხვევაში იქნება ეს საშუალება ეფექტური? 

ზემოაღნიშნული ინგრედიენტების ნაყენი შესაბამისი იქნება შემდეგ შემთხვევებში:

  1. ჭარბი წონა და სიმსუქნე, როცა ადამიანებს ზედმეტი კილოგრამებისგან თავის დაღწევა ძალიან უჭირთ.
  2. სითხის შეკავება სხეულში, სიმძიმე ფეხებში, შეშუპება (კიდურების, ქუთუთოების და ა.შ.).
  3. გულ-სისხლძარღვთა დაავადებები, სისხლში ქოლესტერინისა და ტრიგლიცერიდების მომატებული დონე.
  4. ფრიგიდულობა და დაბალი ლიბიდო.
  5. გინგივიტი, ღრძილები და სხვა სტომატოლოგიური და პირის ღრუს პრობლემები.
  6. მჟავიანობა ან საჭმლის მონელების დარღვევა.
  7. ტიპი 2 დიაბეტი.
  8. ფიბრომიალგია, ქრონიკული დაღლილობა, დაღლილობა.
  9. შემცივნება, სიცივისადმი მგრძნობელობა.

აქ მოცემულია თითოეული კონკრეტული მცენარის სარგებელი:

მწვანე ჩაის სასარგებლო თვისებები:

  • აქვს ანტიოქსიდანტური თვისებები, ანელებს სხეულის უჯრედების ბუნებრივი დაბერების პროცესს.
  • ბუნებრივი ანტიკანცეროგენული საშუალება.
  • აჩქარებს ნივთიერებათა ცვლას და ხელს უწყობს ჭარბ წონასთან ბრძოლას.
  • მსუბუქი ენერგეტიკული სასმელი და მასტიმულირებელი, აუმჯობესებს ყურადღებას და კონცენტრაციას.
  • ხელს უწყობს ორგანიზმიდან ზედმეტი სითხის გამოდევნას.
  • აუმჯობესებს კბილების და ღრძილების მდგომარეობას.
  • ეხმარება კანის დაავადებების მკურნალობაში, როგორიცაა აკნე, ფსორიაზი და ა.შ.
  • ხსნის სტრესს.
  • ამცირებს ალერგიულ რეაქციებს.

ჯანჯაფილის სასარგებლო თვისებები:

  • ეს არის პროფილაქტიკური ღონისძიება საკვერცხის, პროსტატის და მსხვილი ნაწლავის აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას.
  • აჩქარებს ნივთიერებათა ცვლას.
  • ხსნის გულისრევას და ამცირებს თავბრუსხვევას ორსულობის დროსაც კი ათბობს სხეულს
  • ხსნის ტკივილს და. ანთებას ყელის არეში.
  • აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას.
  • ხელს უწყობს ორგანიზმიდან ზედმეტი სითხის გამოდევნას.
  • ხელს უწყობს ორგანიზმში ინფექციის შეღწევას, ზრდის მის დამცავ თვისებებს.
  • მას აქვს ამოსახველებელი ეფექტი, ხელს უწყობს ლორწოსა და ნახველის მოცილებას.
  • ხსნის თავის ტკივილს, შაკიკის ჩათვლით.
  • ამცირებს მენსტრუაციის ტკივილს.
  • იცავს გულ-სისხლძარღვთა სისტემას.

დარიჩინის სასარგებლო თვისებები:

  • მასტიმულირებელი, ენერგეტიკული სასმელი და აფროდიზიაკი.
  • საჭმლის მომნელებელი უპირატესობები: ამცირებს მჟავიანობას და ამცირებს გაზს
    ხსნის გულისრევას და ღებინებას.
  • არეგულირებს სისხლში გლუკოზის დონეს. სტევიას მსგავსად, ის შაქრის კარგი შემცვლელია ტიპი 2 დიაბეტისთვის.
  • ამარაგებს ჩვენს სხეულს სითბოთი და ენერგიით.
  • ხანგრძლივი და რეგულარული მოხმარებით, მას აქვს სასარგებლო გავლენა ძვლებისა და სახსრების მდგომარეობაზე.
  • აქვს აპერიტივის თვისება (ასტიმულირებს მადას).
  • ამცირებს სისხლში ქოლესტერინის დონეს და ამცირებს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების განვითარების რისკს.
  • ეს არის ძლიერი ბუნებრივი კოაგულანტი.

როგორ მოვამზადოთ „მაცოცხლებელი“ სასმელი?

ქვაბი დავდგათ ცეცხლზე, დავასხათ 1 ლ წყალი, დავამატოთ ერთი ჩაის კოვზი გახეხილი ან წვრილად დაჭრილი ჯანჯაფილი და ამდენივე დარიჩინის ფხვნილი. როცა წყალი ადუღდება, დაგჭირდებათ 5 წუთი ლოდინი და შემდეგ დაამატეთ 2 ჩაის კოვზი მწვანე ჩაი. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააჩერეთ, შემდეგ გაწურეთ და ჩაასხით ქილაში ან სხვა ჭურჭელში, რომ მიღებული სასმელი დალიოთ მთელი დღის განმავლობაში (ცხელი, თბილი ან ცივი, როგორც გსურთ).

თუ გსურთ სასმელის ოდნავ დატკბობა, უმჯობესია ამის გაკეთება სტევიით, ბუნებრივი დამატკბობლით, რომელსაც არ აქვს მავნე გავლენა ჩვენს სხეულზე, როგორიცაა შაქარი და სხვა ხელოვნური დამატკბობლები.

ხოლო თუ ნახევარი ლიმონის წვენს დაუმატებთ, მაშინ სასმელის არა მხოლოდ გემო გაუმჯობესდება, არამედ მისი სასარგებლო თვისებებიც გაიზრდება.

იმისათვის, რომ იგრძნოთ და „შეგრძნოთ“ ამ სასმელის სარგებელი საკუთარ თავზე, თქვენ უნდა დალიოთ იგი ყოველდღე ერთი თვის განმავლობაში!

როგორ მივიღოთ სწორად?

ამ მცენარეული ნაყენის მაქსიმალური სარგებლობის მისაღებად რეკომენდებულია მისი მიღება შემდეგნაირად:

-დილით უზმოზე, საუზმემდე მინიმუმ ნახევარი საათით ადრე.
-კვებას შორის, ჭამამდე ნახევარი საათით ადრე.
-საღამოს და განსაკუთრებით ღამით, ამ სასმელის მიღება არ არის რეკომენდებული, რადგან მისი დიურეზული თვისებების გათვალისწინებით, შეგიძლიათ “მიიღოთ” უძილო ღამე.
-ბოლო, მაგრამ ასევე ძალიან მნიშვნელოვანი პუნქტი: იმისათვის, რომ სასმელი მართლაც სამკურნალო აღმოჩნდეს, მისი მომზადების ინგრედიენტები უნდა იყოს უმაღლესი ხარისხის.

  • მწვანე ჩაი: უნდა იყოს ბუნებრივი, ორგანულად მოყვანილი.
  • დარიჩინი: საუკეთესოა ცეილონიდან, ის ყველაზე სურნელოვანია. ის უნდა ინახებოდეს ჰერმეტულად დახურულ კონტეინერში.
  • ჯანჯაფილი: მიზანშეწონილია გამოიყენოთ ახალი, უბრალოდ გახეხილი სახეხზე. მაგრამ პრინციპში, ჯანჯაფილის ფხვნილი ასევე შესაფერისია, თუ ის კარგი ხარისხის პროდუქტია ძლიერი პიკანტური სუნით.
Facebook კომენტარები