თუ ნიახურს ერთი კვირის განმავლობაში მიირთმევთ, აი რა შეიძლება დაემართოს თქვენს ორგანიზმს!

ნიახური არის მცენარე, რომელიც ცნობილია თავისი მკვებავი პროფილით და ჯანმრთელობითვისს სასარგებლო თვისებების ფართო სპექტრით. ის შეიცავს მინერალებს, როგორიცაა მაგნიუმი, კალციუმი და კალიუმი, ასევე ვიტამინები, როგორიცაა A, B, C და K.

ის ასევე დატვირთულია ფიტონუტრიენტებით, რომლებსაც აქვთ ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო და ანტიოქსიდანტური თვისებები, რომლებიც ცნობილია იმუნიტეტის გასაძლიერებლად, უჯრედშიდა კომუნიკაციის გასაუმჯობესებლად და ტოქსინებით გამოწვეული დნმ-ის დაზიანების აღდგენისთვის. ფიტონუტრიენტების რეგულარულად მიღება ასევე ხელს უწყობს გულის დაავადებების პრევენციას.

ნიახურის სარგებელი:

  • ატუტეებს ორგანიზმს და არეგულირებს pH-ის დონეს.
  • ამშვიდებს ნერვულ სისტემას და აუმჯობესებს ძილს.
  • აუმჯობესებს მხედველობას A ვიტამინის შემცველობის გამო, რომელიც იცავს რქოვანას და მკურნალობს თვალის სიმშრალეს.
  • ამცირებს კუჭის წყლულის და გასტრიტის რისკს.
  • აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას მისი მაღალი ბოჭკოს შემცველობის გამო, რომელიც მკურნალობს ყაბზობას და კუჭის პრობლემებს.
  • წონის დაკლება, რადგან ის დაბალკალორიულია და მაღალი ბოჭკოებით.
  • მოქმედებს როგორც აფროდიზიაკი მასში შემავალი მამრობითი ფერომონების ანდროსტენონისა და ანდროსტენოლის გამო.
  • არეგულირებს ქოლესტერინის დონეს და არტერიულ წნევას.
  • მკურნალობს გულძმარვას და მჟავიანობის რეფლუქსს.
  • აუმჯობესებს მამაკაცის ნაყოფიერებას სპერმის რაოდენობისა და ჰორმონის ალდოსტერონის დონის გაზრდით.
  • ჰიდრატაცია (ნიახურის 96 პროცენტი წყალია, ამიტომ ატენიანებს სხეულს მთელი დღის განმავლობაში)
  • მკურნალობს საშარდე გზების ინფექციებს მისი დიურეზული ეფექტის გამო, რაც ხელს უწყობს ჭარბი სითხის მოცილებას კალიუმის დაკარგვის გარეშე.
  • სხვა მნიშვნელოვანი სარგებელი მოიცავს მის უნარს გააუმჯობესოს ღვიძლის, კანის, თვალის და კოგნიტური ჯანმრთელობის გაუმჯობესება.

დარწმუნდით, რომ ნიახურს კარგად დაღეჭეთ. ეს მთლიანად ასუფთავებენ კბილებს. გარდა ამისა, ღეჭვა ასტიმულირებს ნერწყვის გამომუშავებას პირის ღრუში, რაც აუმჯობესებს კბილების სიჯანსაღეს.

ნიახური ძალიან მრავალფეროვანია, ამიტომ შეგიძლიათ მიირთვათ უმი, მოხარშული ან შიგთავსით.

რჩევები ნიახურის გამოყენების შესახებ:

  • მოამზადეთ ჩაშუშული ნიახური.
  • გააკეთეთ ნიახურით წვნიანი.
  • დაამატეთ იგი თქვენს სალათებს.
  • გამოიყენებთ ის სხვადასხვა სოუსებში და ზეთებში.
  • მიირთვით იგი არაქისის კარაქთან ერთად.
  • ჩაყარეთ ნიახური კრემ-ყველის ან იოგურტის ყველის სოუსში.
  • დალიეთ მისი წვენი.
  • მიირთვით ნიახური უმად!
Facebook კომენტარები