შეწყვიტე მანდარინის ქერქის გადაყრა! გაგიკვირდებათ, რამდენ სარგებელს შეიცავს ისინი!

ეს ხილი ძალიან სასარგებლოა – კლავს წყურვილს, აჯერებს ორგანიზმს C ვიტამინით, ასევე ხელს უწყობს ტემპერატურის დაწევას გაციების დროს, ხოლო მანდარინის ფიტონციდური თვისებები ხელს უწყობს მიკრობებთან ბრძოლას.

გარდა ამისა, დადასტურებულია, რომ მანდარინი დადებითად მოქმედებს გულ-სისხლძარღვთა სისტემაზე, ხელს უშლის ათეროსკლეროზს და სისხლძარღვების კედლებზე „ცუდი“ ქოლესტერინის დალექვას. მაქსიმალური სარგებელი რომ მიიღოთ, ხილი უნდა მიირთვათ თეთრი ბადით, რომელიც აკრავს ნაყოფ, რომელსაც მივირთმევთ!

მანდარინის ქერქი ჯანმრთელობისთვის:

  • თუ გაციება და ბრონქიტი გაწუხებთ, აიღეთ სამი სუფრის კოვზი მანდარინის კანი, დაასხით ორი ჭიქა ძალიან ცხელი წყალი, გააჩერეთ რამდენიმე საათი და შემდეგ გადაწურეთ. დაამატეთ ცოტა თაფლი და სვით ეს ნაყენი მთელი დღის განმავლობაში.
  • სისხლში შაქრის მომატების ნორმალიზებას ხელს შეუწყობს მანდარინის ქერქის ნახარში. აიღეთ ერთი ლიტრი წყალი, მოხარშეთ მასში სამი მანდარინის კანი და მიიღეთ 30 მლ დღეში რამდენჯერმე.
  • მანდარინის ქერქის არყიანი ნაყენი აუმჯობესებს იმუნიტეტს, ასევე აუმჯობესებს მადას და საჭმლის მონელებას. ერთი მანდარინის კანი დაასხით ჭიქა არაყით და გააჩერეთ ბნელ ადგილას ერთი კვირის განმავლობაში. მიიღეთ 20 წვეთი 3-ჯერ დღეში ჭამის წინ.

მანდარინის ქერქი სილამაზისთვის:

  • ყველაზე გავრცელებული რეცეპტი არის მანდარინის ქერქის ტონიკი. ერთი მანდარინის კანი დაასხით ერთი ჭიქა ცივი სასმელი ან მინერალური წყალი, გააჩერეთ ერთი დღე და დღეში რამდენჯერმე მოიწმინდეთ სახე ამ ტონიკით. ის საშუალებას გაძლევთ მოიცილოთ შავი წერტილები და გეხმარებათ მოშვებული კანის დაჭიმვაში.
  • მანდარინის ქერქის სკრაბი გაგიუმჯობესებთ განწყობას, მიანიჭებს კანს სასიამოვნო არომატს და კარგ იერს. გამხმარი ქერქი დააქუცმაცეთ ბლენდერში და მიიყვანეთ ფხვნილის მდგომარეობამე. შეინახეთ მინის ქილაში. დაასხით საჭირო რაოდენობის წყალი და გამოიყენეთ როგორც ჩვეულებრივი სკრაბი.
  • შეგიძლიათ უბრალოდ დაიბანოთ სხეული გამხმარი მანდარინის ქერქით, ცხელ წყალში გაჟღენთვის შემდეგ.
  • მანდარინის ქერქი ძალიან სასარგებლოა ფრჩხილებისთვის. უბრალოდ შეიზილეთ იგი ფრჩხილებზე ყოველ ჯერზე, როცა მანდარინი მიირთმევთ – ის კარგად ათეთრებს და ამაგრებს ფრჩხილებს. გარდა ამისა, ის ხელს უწყობს ზოგიერთი სახის ფრჩხილის სოკოს წინააღმდეგ ბრძოლას.

მანდარინის კანი სამზარეულოში:

  • მანდარინის ქერქიდან მიიღება შესანიშნავი დაშაქრული ხილი და მურაბები. ის ასევე შეიძლება უბრალოდ ჩაის დაემატოს არომატისთვის.
  • გამომშრალი და დაქუცმაცებული მანდარინის ქერქი შეწვისას ხორცს შეიძლება დაუმატოთ, ისინი უჩვეულო და ორიგინალურ გემოს ანიჭებენ.
  • მანდარინის ქერქი შეიძლება დაემატოს ცომეულს, გამოიყენოს ნამცხვრების გასაფორმებლად ან ლიქიორად მოამზადოს.

მანდარინის კანი სახლში:

  • რა თქმა უნდა, მანდარინის ქერქის ყველაზე გავრცელებული გამოყენება ყოველდღიურ ცხოვრებაში არის ოთახების სურნელება. უბრალოდ გაანაწილეთ ისინი ბინის გარშემო იმ ადგილებში, სადაც თქვენთვის მოსახერხებელია და დატკბით არომატით.
  • მანდარინის მშრალი ქერქი ტანსაცმლის გარდერობებშიც შესანიშნავია, ეს ხელს უშლის ჩრჩილის გაჩენას.
Facebook კომენტარები