როგორ შეიძლება გამოკეთდეს თქვენი ორგანიზმი, თუ ერთი კვირის განმავლობაში მიირთმევთ ნიახურს?!

ნიახური არის მცენარე, რომელიც ცნობილია თავისი მკვებავი პროფილით და ჯანმრთელობის სასარგებლო თვისებების ფართო სპექტრით. ის შეიცავს მინერალებს, როგორიცაა მაგნიუმი, კალციუმი და კალიუმი, ასევე ვიტამინები, როგორიცაა A, B, C და K.

ის ასევე დატვირთულია ფიტონუტრიენტებით, რომლებსაც აქვთ ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო და ანტიოქსიდანტური თვისებები, რომლებიც ცნობილია იმუნიტეტის გასაძლიერებლად, უჯრედშიდა კომუნიკაციის გასაუმჯობესებლად და ტოქსინებით გამოწვეული დნმ-ის დაზიანების აღდგენისთვის. ფიტონუტრიენტების რეგულარულად მიღება ასევე ხელს უწყობს კიბოს და გულის დაავადებების პრევენციას.

ნიახურის სარგებელი:

  • ატუტეებს ორგანიზმს და არეგულირებს pH-ის დონეს.
  • ამშვიდებს ნერვულ სისტემას და აუმჯობესებს ძილს.
  • აუმჯობესებს მხედველობას A ვიტამინის შემცველობის გამო, რომელიც იცავს რქოვანას და მკურნალობს თვალის სიმშრალეს.
  • ამცირებს კუჭის წყლულის და გასტრიტის რისკს.
  • აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას მისი მაღალი ბოჭკოს შემცველობის გამო, რომელიც მკურნალობს ყაბზობას და კუჭის პრობლემებს.
  • წონის დაკლება, რადგან ის დაბალკალორიულია და მაღალი ბოჭკოებით.
  • მოქმედებს როგორც აფროდიზიაკი მასში შემავალი მამრობითი ფერომონების ანდროსტენონისა და ანდროსტენოლის გამო.
  • არეგულირებს ქოლესტერინის დონეს და არტერიულ წნევას.
  • მკურნალობს გულძმარვას და მჟავიანობის რეფლუქსს.
  • აუმჯობესებს მამაკაცის ნაყოფიერებას სპერმის რაოდენობისა და ჰორმონის ალდოსტერონის დონის გაზრდით.
  • ჰიდრატაცია (ნიახურის 96 პროცენტი წყალია, ამიტომ ატენიანებს ორგანიზმს მთელი დღის განმავლობაში).
  • მკურნალობს საშარდე გზების ინფექციებს მისი დიურეზული ეფექტის გამო, რაც ხელს უწყობს ჭარბი სითხის მოცილებას კალიუმის დაკარგვის გარეშე.

სხვა მნიშვნელოვანი სარგებელი მოიცავს მის უნარს გააუმჯობესოს ღვიძლის, კანის, თვალის და კოგნიტური ჯანმრთელობის გაუმჯობესება.

მისი მირთმევის დროს, დარწმუნდით, რომ კარგად დაღეჭეთ. ღეჭვა ასტიმულირებს ნერწყვის გამომუშავებას პირის ღრუში, რაც აუმჯობესებს კბილების ჯანმრთელობას და გამძლეობას.

ნიახური ძალიან მრავალფეროვანია, ამიტომ შეგიძლიათ მიირთვათ უმი, მოხარშული ან კერძებში.

რჩევები ნიახურის გამოყენების შესახებ:

  1. მოამზადეთ ჩაშუშული ნიახური.
  2. გააკეთეთ ნიახურის წვნიანი.
  3. დაამატეთ იგი თქვენს სალათებს.
  4. შეურიეთ ნიახური სხვადასხვა სოუსებში და ზეთებში.
  5. შეუთავსეთ იგი არაქისის კარაქს.
  6. ჩაყარეთ ნიახური კრემ-ყველის ან იოგურტის ყველის სოუსში.
  7. დალიეთ მისი წვენი.
  8. ან უბრალოდ მიირთვით ის უმამ.
Facebook კომენტარები