9 განსაკუთრებული სარგებელი ორგანიზმისთვის ჭარხლის მიღებისას!
თუ რაიმე მიზეზით ჯერ კიდევ თავს არიდებთ მენიუში ჭარხლის დამატებას, დროა დაამატოთ და შეაფასოთ მისი სარგებელი თქბენი ჯანმრთელობისთვის!
გამოკითხვების შედეგების მიხედვით, ჭარხალი ხშირად მოხვდება სასარგებლო პროდუქტების სიაში, რომელიც სამწუხაროდ, არც თუ ისე პოპულარულია. მაგრამ ის ძალიან ხელმისაწვდომია პროდუქტია და მისგან შეგიძლიათ უამრავი გემრიელი კერძის მომზადება!
ეს ძირეული ბოსტნეული დაბალ ცხიმიანია, მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, კალიუმით, მაგნიუმით, რკინით, A, B6 და C ვიტამინებით, ფოლიუმის მჟავით. აქ მოცემულია 10 განსაკუთრებული სარგებელი ორგანიზმისთვის.
- ხელს უწყობს ინსულტისა და ინფარქტის რისკის შემცირებას
მისი ქიმიური შემადგენლობის გამო, ჭარხალს შეუძლია შეამციროს არტერიული წნევა და შეამციროს ინსულტისა და გულის დაავადებების რისკი. ბუნებრივი ნიტრატები, რომლებიც მასში დიდი რაოდენობითაა, სისხლში შერევისას იჟანგება, წარმოიქმნება აზოტის ოქსიდი, რომელიც აფართოებს სისხლძარღვებს და ზრდის ჟანგბადის შემცველობას სისხლში. - არის ძლიერი ანტიოქსიდანტი
ანტიოქსიდანტები აუცილებელია იმუნური სისტემის აქტიური შესანარჩუნებლად. ითვლება, რომ წითელი ხილი და ბოსტნეული აქვს ძლიერი ანტიოქსიდანტური თვისებები. ეს ეხება ჭარხალს, რადგან ის შეიცავს ბეტა-ციანინებს, ძლიერ ანტიოქსიდანტებს, რომლებსაც შეუძლიათ შეამცირონ ცუდი ქოლესტერინის დონე. - ასტიმულირებს ტვინს
გონებრივი შესაძლებლობების დაქვეითება საკმაოდ ხშირია ხანდაზმულებში. სამწუხაროდ, მეხსიერების მუშაობა ხშირად უარესდება ასაკთან ერთად. ჭარხლის რეგულარული მოხმარება დაგეხმარებათ ამ პრობლემის მოგვარებაში ტვინში სისხლის ნაკადის გაძლიერებით, რაც თავის მხრივ გონებრივ სიცხადეს უბრუნებს. - აძლიერებს ძვლოვან ქსოვილს
მაშინაც კი, თუ თქვენი დიეტა შეიცავს კალციუმით მდიდარ საკვებს, ფაქტი არ არის, რომ ორგანიზმს შეუძლია ამ მინერალის ათვისება. ამაში დაგვეხმარება სილიციუმის დიოქსიდით მდიდარი ჭარხალი, რომელიც ორგანიზმს კალციუმის „დაკავშირებაში“ ეხმარება. ეს აძლიერებს ძვლებს და აძლიერებს მათ. ჭარხალი ასევე შეიცავს მაგნიუმს, C ვიტამინს და ფოლიუმის მჟავას, რომლებიც სასარგებლოა ძვლების ჯანმრთელობისთვის. - უზრუნველყოფს ნუტრიენტებით
უმი ჭარხალი არის ფოლიუმის მჟავის, რკინის, თუთიის, მაგნიუმის, კალიუმის, ბოჭკოვანი, ვიტამინი C და ნახშირწყლების ღირსეული წყარო. ითვლება, რომ ფოლიუმის მჟავა განსაკუთრებით საჭიროა ორსულობის დროს, რათა ხელი შეუწყოს ნაყოფის სათანადო განვითარებას და ქსოვილების ზრდას. ჭარხალი ასევე მკურნალობს საჭმლის მომნელებელ პრობლემებს და ანემიას. - აკონტროლებს სისხლში შაქრის დონეს
ჭარხლში ნაპოვნი ხსნადი ბოჭკოვანი ხელს უწყობს სისხლში გლუკოზის დონის სტაბილიზაციას, რის გამოც მისი წვენი ხშირად რეკომენდებულია დიაბეტით დაავადებულთათვის. სასურველი შედეგის მისაღწევად და შაქრის დონის გასათანაბრებლად საჭიროა კვირაში მინიმუმ სამჯერ ახლად გამოწურული ჭარხლის წვენის დალევა. - წმენდს სისხლს
ჭარხალი არა მხოლოდ აწვდის ჩვენს ორგანიზმს აუცილებელი მინერალებითა და საკვები ნივთიერებებით, რომლებიც ინარჩუნებს ჩვენს კანს სიჯანსაღეს, არამედ ხელს უწყობს სისხლის გაწმენდას. ასეთი შინაგანი „წმენდის“ შედეგი სახეზე იქნება – ჭარხლის წვენის რეგულარული მოხმარება ხელს უწყობს აკნესა და აკნეს მოცილებას, რაც სისხლში ტოქსინების არსებობით იყო გამოწვეული. - ამცირებს დაბერების ნიშნებს
ჭარხლის წვენი ხელს უწყობს სისხლის გაწმენდას და აუმჯობესებს კანის მდგომარეობას. ის ასევე შეიცავს ანტიოქსიდანტებს, რომლებიც ხელს უწყობენ ორგანიზმში თავისუფალი რადიკალების მავნე ზემოქმედების შემცირებას და დაბერების პირველი ნიშნების შემცირებას. რა ფორმითაც არ უნდა აირჩიოთ ჭარხლის მოხმარება, მისი სასარგებლო ეფექტი კანზე სწრაფად გამოჩნდება. - ხელს უწყობს წონის კონტროლს
ჭარხალი მდიდარია ბოჭკოვანი და დაბალკალორიული. ეს ძირეული ბოსტნეული საკმაოდ ფართოდ გამოიყენება სხვადასხვა დიეტურ პროგრამებში, სწორედ ხსნადი ბოჭკოების გამო, რომლებიც ხელს უწყობენ სხეულის ცხიმების წინააღმდეგ ბრძოლას. ჭარხალი ასევე ხელს უწყობს ორგანიზმის ტოქსინების გაწმენდას და ზედმეტი სითხის მოცილებას.