ეს მარცვლეული კოლაგენის უმდიდრესი წყაროა, რომელიც აახალგაზრდავებს ქალის სხეულს!

ეს მარცვლეული კოლაგენის უმდიდრესი წყაროა, რომელიც აახალგაზრდავებს ქალის სხეულს!

უბრალოდ წარმოუდგენელია! ჩვეულებრივ მარცვლეულს შეუძლია ქალის ორგანიზმში კოლაგენის ნაკლებობის ანაზღაურება და მისი რამდენიმე წლის განმავლობაში გაახალგაზრდავება. თქვენი კანი, თმა და ფრჩხილები ჯანმრთელი და ახალგაზრდა იქნება!

მიირთვით ეს კვირაში ერთხელ მაინც – შედეგით აღფრთოვანებული დარჩებით!

გაწმენდილ ქერის მარცვლებს ძველი დროიდან მარგალიტის ქერს ეძახდნენ. მარცვლეულის ეს სახელი მარგალიტის ბზინვარებით განპირობებული იყო მისი მსგავსებით მდინარის მარგალიტებთან – მარგალიტებთან. საინტერესოა, რომ ადრე ქერის ფაფა ითვლებოდა დელიკატესად, რომლის შეძენაც მხოლოდ მაღალჩინოსნებს შეეძლოთ. რძით სპეციალური რეცეპტის მიხედვით მოხარშული ქერი პეტრე I-ის ერთ-ერთი საყვარელი კერძი იყო.

ქერის სასარგებლო თვისებები:

სამწუხაროდ, ბევრმა დიასახლისმა უკანა პლანზე გადაწია ქერი, თუმცა ის შეიცავს დიდი რაოდენობით საკვებ ნივთიერებებს, რომლებიც აუცილებელია ორგანიზმის დაქვეითებული ფუნქციონირებისთვის.

მოხარშულ ქერს სილამაზის ფაფას უწოდებენ, რადგან მხოლოდ ეს მარცვლეული შეიცავს უზარმაზარი რაოდენობით ლიზინს – ამინომჟავას, რომელიც აქტიურ მონაწილეობას იღებს კოლაგენის სინთეზში. ყველამ იცის, რომ ის ხელს უწყობს კანის ელასტიურობის შენარჩუნებას, ხელს უშლის ნაოჭების წარმოქმნას. კიდევ ერთი მიზეზი, რომ სასწრაფოდ შეიტანოთ ქერის ფაფა თქვენს დიეტაში ყველა ქალისთვის, არის ვიტამინების დიდი რაოდენობა B, A, PP და E.

ქერის ფაფის რეგულარული გამოყენება ხელს უწყობს არა მხოლოდ კანის სილამაზის შენარჩუნებას, არამედ წონის შემცირებას! დამაკმაყოფილებელი, მაგრამ დაბალკალორიული პროდუქტი მდიდარია ბოჭკოებით, რაც აუცილებელია ნაწლავის ნორმალური მოძრაობისთვის, ასევე ცილებით.

როგორ მოვამზადოთ ქერი? რამდენიმე საიდუმლო:

მომზადებამდე მარცვლეული კარგად უნდა გაირეცხოს. ამისათვის გადაიტანეთ ქერი ღრმა თასში, ჩაასხით წყალში და კარგად აურიეთ. გადაწურეთ ჭუჭყიანი წყალი და შეავსეთ სუფთა წყლით, გაიმეორეთ პროცედურა. თქვენ უნდა რეცხოთ მარცვლეული, სანამ წყალი არ გახდება გამჭვირვალე;

მარცვლეულის უშუალოდ მომზადებამდე მარცვლები ხელახლა უნდა გაირეცხოს, დაასხით გრილი წყალი (თითო ჭიქა მარცვლეულზე საჭიროა 1 ლიტრი სითხე) და დატოვეთ მინიმუმ 4 საათი;

რეკომენდებულია ქერის მოხარშვა ფართო ქვაბში, რადგან მომზადების დროს მარცვლეული მოცულობაში 5-ჯერ მაინც იზრდება.

ქერის ფაფის მომზადების მარტივი გზა

რეცეპტი #1

დაგჭირდებათ:

  • ქერი – 1 ჭიქა,
  • წყალი – 5 ჭიქა,
  • კარაქი – 30 გრამი,
  • მარილი – გემოვნებით.

მომზადების მეთოდი:

გარეცხილ ქერს დაასხით ცივი წყალი და ცეცხლზე დადგით. მიიყვანეთ ადუღებამდე და მოხარშეთ 45 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე, შემდეგ წყალს წურავთ. დაუმატეთ კარაქი, Მარილი, და აურიეთ. გააჩერეთ 10 წუთის განმავლობაში და მზადაა!

რეცეპტი #2

დაგჭირდებათ:

  • ქერი – 1 ჭიქა,
  • კარაქი – 1 სუფრის კოვზი,
  • წყალი,
  • მარილი – გემოვნებით.

მომზადების მეთოდი:

გარეცხილი ქერი გადაიატენთ მდუღარე წყალში. მოხარშეთ 5 წუთის განმავლობაში. განსაზღვრული დროის გასვლის შემდეგ მარცვლეულს დროებით მოათავსეთ სხვა ჭურჭელში. ქვაბში ჩაასხით 3,5 ჭიქა ცივი წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე. მდუღარე წყალს დაუმატეთ ზეთი და მარილი და შემდეგ ვამატებთ მარცვლეულს. მოხარშეთ ზომიერ ცეცხლზე დაახლოებით 35 წუთის განმავლობაში თავდახურულ მდგომარეობაში.

რეცეპტი #3

დაგჭირდებათ

  • 1 დასტა გახეხილი ქერი
  • 1 ლიტრი წყალი
  • 2 ლიტრი რძე

მომზადების მეთოდი:

შეავსეთ მარცვლეული წყლით და დატოვეთ ღამით. დილით გარეცხეთ მარცვლეული, გადაწურეთ მთელი წყალი და დაასხით ოდნავ შეცხელებული რძე. მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ ქვაბს დაახურეთ სახურავი და ხარშეთ 3 საათის განმავლობაში.

ამ დროის განმავლობაში ფაფა შეიძენს სასიამოვნო კრემისფერ შეფერილობას და გამომცხვარი რძის გემოს. მომზადების ხანგრძლივობამ არ დაგაბნიოთ: თქვენი მონაწილეობა მხოლოდ პირველ ეტაპზე იქნება საჭირო, შემდეგ ფაფა თითქმის თავისთავად იხარშება.

აუცილებლად გაუზიარე ეს სასარგებლო სტატია მეგობრებს სილამაზისა და ახალგაზრდობის შენარჩუნებისათვის!

Facebook კომენტარები