ამ პროდუქტმა ჩაანაცვლა ხორცის, თევზისა და სალათების სასარგებლო თვისებები და კიდევ უფრო მეტი სარგებელი მოუტანა ორგანიზმს!

ეს პროდუქტი მუდმივად უნდა იქნას მიღებული და კვების რაციონში დამატებული. ისწავლეთ მისი სწორად მირთმევა და შენახვა!

ავოკადო დღეს უკვე არც ისე ეგზოტიკური ხილია. სხვათა შორის, ის ხეზე იზრდება. ეს ხილი ძალიან კალორიულია: 100 გრამზე გააჩნია 208 კალორია! ცხიმის მაღალი შემცველობა ხორცს ცხიმიანს ხდის როგორც შეხებით, ასევე გემოვნებით. ამის მიუხედავად, ავოკადო არის ნომერ პირველი პროდუქტი სწორი კვების მენიუში, რადგან მასში შემავალი ცხიმები სრულიად ჯანსაღია. მოკლედ, პროდუქტი მუდმივად უნდა იქნას მიღებული და რაციონში შეყვანილი.

ავოკადოს სარგებელი:

avokado

ეს არის ოლეინის მჟავისა და ბოჭკოს მაღალი შემცველობა, ისევე როგორც ბევრი ვიტამინი, მინერალი და მიკროელემენტი, რაც ავოკადოს ნამდვილ სუპერპროდუქტად აქცევს.

ავოკადოს რეგულარული მოხმარება უზრუნველყოფს ახალგაზრდულ კანს, თმის ელასტიურობას, აძლიერებს გულსა და სისხლძარღვებს, აუმჯობესებს მეხსიერებას და აძლიერებს იმუნურ სისტემას.

ავოკადოში უფრო მეტი კალიუმია ვიდრე ბანანში და E ვიტამინის შემცველობა ყველა რეკორდს ხსნის. ნაყოფის მკვებავი რბილობი არის ბუნებრივი ანტიოქსიდანტი, რომელიც იცავს უჯრედებს პათოლოგიური ცვლილებებისგან.

იმისათვის, რომ პროდუქტმა მაქსიმალური სარგებელი მოიტანოს, თქვენ უნდა შეძლოთ მისი არჩევა, ასევე უზრუნველყოთ შენახვის სათანადო პირობები.

როგორ ავირჩიოთ და შეინახოთ ავოკადო?

ბევრი სხვა ხილისა და ბოსტნეულის მსგავსად, ავოკადო იყიდება მოუმწიფებლად. ეს არის ღია მწვანე ფერის ნაყოფი, რომელსაც ხშირად ვხედავთ მაღაზიებში. შეარჩიეთ ავოკადო მუქი კანით, მაგრამ დაზიანების გარეშე.

არ აქვს მნიშვნელობა, თუ უმწიფარ ხილს იყიდით, ისინი შესანიშნავად მწიფდება ოთახის ტემპერატურაზე რამდენიმე დღის განმავლობაში (ვაშლის გვერდით კი კიდევ უფრო სწრაფად).

როგორც პრაქტიკა გვიჩვენებს, დაჭრილი ავოკადო ყველაზე კარგად ინარჩუნებს ფერს დაჭრილი ხახვის გვერდით. მადისაღმძვრელი გარეგნობა უფრო დიდხანს გაგრძელდება, თუ რბილობს ლიმონის ან ლაიმის წვენით მოასხით.

კიდევ ერთი რჩევა: თუ გადაწყვეტთ ნახევარი ავოკადო შეინახოთ, კურკა არ მოაშოროთ.

avocado

როგორ ვჭამოთ ავოკადო?

ცხიმიანობა და კვებითი ღირებულება ავოკადოს დამახასიათებელი თვისებაა. ხილის სწორედ ეს თვისებები აქცევს მას ჯანსაღ ალტერნატივად სხვადასხვა სენდვიჩის გაფორმებისთვის, ისევე როგორც მაიონეზი ზღვის პროდუქტებისა თუ კვერცხის სალათებში. ავოკადო შესანიშნავი საფუძველია ჯანსაღი სმუზისთვის.

მთემოამზადეთ ლი მარცვლეულის პური ავოკადოს პასტასთან ერთად. დაამატეთ სხვა ინგრედიენტები გემოვნებით: მოხარშული კვერცხი, ბოსტნეული, დაკონსერვებული ტუნა, თხილი, წიწიბურა… ავოკადოს ტოსტის უთვალავი ვარიაციაა!

უმარტივესი ის არის, რომ ხილი დავჭრათ ნაჭრებად, მოვასხათ ლიმონის წვენი და დავიტანოთ ტოსტზე. ავოკადო არის ხორცის მცენარეული ანალოგი, ცილის წყარო, აუცილებელი პროდუქტი სპორტსმენებისთვის და მათთვის, ვისაც სურს კუნთოვანი მასის მომატება.

ავოკადოს კურკა განსაკუთრებულ ყურადღებას იმსახურებს! ჩასვით ის მიწაში და მალე აღფრთოვანებული იქნებით ახალი მცენარის დაბადებით!

Facebook კომენტარები